"Izturas kā pret signalizāciju"; ļaudis šokā par redzēto bargajā salā

tautaruna.lv 9.janvāris, 9:20
 
pixabay.com
Barga sala apstākļos ir ļoti svarīgi parūpēties ne tikai par līdzcilvēkiem, bet arī mūsu mazajiem brāļiem - dzīvniekiem. Tomēr izpratne par rūpēm par saviem mājdzīvniekiem ne visiem cilvēkiem ir vienāda.

Sašutuma pilns ieraksts ir redzams mikroblogošanas vietnē "X": "Vai var ziņot policijai, ja cilvēks savu suni tur šajā aukstumā (-23) ārā? Īpašums nav apdzīvots, ir tikai suns pie īsas ķēdes ar būdu. Pastaigu nav (bet to jau grūti man būs pierādīt), atbrauc reizi dienā, pabaro un prom. Principā izturas kā pret objektu - signalizāciju."

Komentētāji iesaka iespējamos rīcības scenārijus: "Ziņojiet pašvaldības policijai, lai vismaz šajā aukstumā aizved uz patversmi. Bez iespējām izkustēties šādā salā ir maz izredžu izdzīvot. PVD ziņoja, ka pie šādām t dzīvniekus naktī jālaiž telpās. Bet saimnieku sodīs par cietsirdīgu attieksmi."

"Nekad šo neesmu sapratusi- suns pie ķēdes- ko var apsargāt neapdzīvotā īpašumā!?"

"Es tādus bezsiržus pat negribu mēģināt saprast. Gan jau domā, ka suņa rejas atbaida zagļus. Suns vispār nav skolots, socializēts, ar viņu nekomunicē saimnieki. Rej uz jebko un par jebko. Ļoti skumji noskatīties uz suni pastāvīgā stresā."

"Gan var, gan vajag ziņot PVD - te jau vēl papildus ķēdes garums, būdas atbilstība laikapstākļiem, vienmēr brīvi pieejams dzeramais ūdens, jau minētais pastaigu iztrūkums. Lai uz vietas pārbauda, vai suņa veselībai un labsajūtai netiek kaitēts ar šādu turēšanu"

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas