Lietuvietis šokā: Lietuvā ražots saldējums Latvijā maksā divreiz lētāk

tautaruna.lv 19.jūlijs 2023, 11:30
 
F64
"Saldējums ir tas pats, bet cena gandrīz par eiro zemāka," saka lietuvietis, kurš pārsteigts atklāj, ka Lietuvā ražotais saldējums "Baltija" Latvijā tiek pārdots daudz lētāk, vēsta Lietuvas sabiedrisko mediju portāls lrt.lt.

Lietuvietis Pauļus bija Latvijā un pamanīja, ka vietējā Rimi veikalā saldējuma cena ir 1,59 eiro. Viņš redzēto nofotografēja un fotogrāfiju nosūtīja Lietuvas portāla lrt.lt redakcijai.

"Lietuvā šis saldējums ir daudz dārgāks. Par šādu cenu saldējumu droši vien var nopirkt tikai ar atlaidēm, bet tā pat nav akcijas cena," saka Pauļus.

Žurnālisti izpētīja konkrētā saldējuma cenas vairākos Lietuvas veikalu tīklos - Rimi, Maxima un Iki - un noskaidroja, ka veikalos tas maksā 2,49 eiro.

Rakstiskā atbildē medijiem Rimi norādīja, ka cenu nosaka daudzi faktori.

"Preces cenu ietekmē daudzi faktori - dažādos tirgos ir dažādas izmaksas: darba samaksa, energoresursi, nomas cenas, veikala uzturēšanas izmaksas un citi faktori," īsi komentēja Rimi.

Cenu salīdzināšanas vietnes Pricer.lt pārstāvis Pjatras Čepkauskas skaidroja, ka tieši cena ļauj Lietuvas ražotājiem konkurēt ārvalstu tirgos.

"Ārējā tirgū viņiem ir jākonkurē ar vietējo saldējumu. Tā kā viņi nevar piedāvāt citu vērtību Latvijas tirgum, cenas ir tādas, ar kādām viņi var konkurēt," skaidroja Čepkauskas.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:06

Jaunākās diskusijas