Liepājnieki dusmīgi par notiekošo pie veikala "Lidl"

tautaruna.lv 19.jūlijs 2023, 5:00
 
F64
Līdz ar veikala “Lidl” būvniecību Liepājā, pērn ievērīgas pārvērtības piedzīvoja arī tam blakus esošais Parka un Tirgus ielas krustojums. Satiksmes organizācijas izmaiņas vietējiem gan radījušas pamatīgas galvassāpes, vēsta "Bez Tabu".

Liepājniece Maija, kura regulāri dodas uz veikalu iepirkties, par satiksmes organizāciju krustojumā ir dziļā neizpratnē un pārliecināta, ka tā jūtoties arī daudzi citi liepājnieki: “Neviens nav apmierināts par šo. Visi nesaprot, kāpēc.” Autovadītājiem, kuri vēlas izbraukt ārā no veikala stāvlaukuma, mulsumu radījusi zīme, kas ļauj izvēlēties - braukt pa labi vai pa kreisi. Taču doties taisnā virzienā ir aizliegts. Un izskaidrojumu šādai satiksmes organizācijai rast ir diezgan grūti.

"“Kāpēc nevarētu braukt taisni pāri ielai, jo tas vienkārši atvieglotu gan laiku, gan degvielu ietaupītu. Tā nav galvenā iela, viņa nav tik noslogota, lai nevarētu tur braukt," saka Maija.

Sevišķi apbēdināti par liegumu braukt taisnā virzienā ir tie “Lidl” veikala apmeklētāji, kuri dzīvo Laumas mikrorajonā pāri dzelzceļa sliedēm. Viņiem, kā stāsta liepājniece Laura, trīs luksoforu vietā nu jāgaida pie vismaz sešiem luksoforiem, lai nokļūtu mājās. Tas patērējot gan laiku, gan degvielu, gan pacietību.

Ne tikai autovadītājiem, bet arī gājējiem un velobraucējiem krustojumā var nākties apmulst, norāda biedrības “Pilsēta cilvēkiem” vadītājs Kārlis Krēķis. Viņš norāda uz, viņaprāt, nedrošu gājēju pāreju, kurai, lai gan šķērso četru joslu šoseju, nav izveidotas drošības saliņas gadījumiem, lai gājējiem būtu kur patverties. Tāpat vietā, kur beidzas veloceliņš, uzstādīta zīme, kas norāda - veloceliņš sākas.

“Lidl” pārstāvjiem par satiksmes organizācijas problēmām veikala tuvumā gan pirmā dzirdēšana - līdz šim neviena sūdzība no klientiem saņemta neesot. Pēc tam, kad uzbūvēts lielveikals un pārveidots krustojums, tas esot nodots pilsētas domes pārziņā, stāsta “Lidl Latvija” komunikācijas komandas vadītāja Zane Neļķe.

Liepājas pilsētas domes Komunālās pārvaldes vadītāja vietnieks Mārtiņš Jākobsons atminas - vēl nedēļu pēc krustojuma atklāšanas autovadītājiem ļauts braukt arī taisnā virzienā, taču autoskolu braukšanas instruktori un Latvijas Valsts ceļi cēluši trauksmi norādot - šis manevrs ir bīstams.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 18:33

Jaunākās diskusijas