Latviešus brīdina par pasaules galu

tautaruna.lv 4.jūnijs 2023, 1:30
 
F64
Starptautiska biedrība “Radoša sabiedrība”, kurai ir atzars arī Latvijā, biedē cilvēkus ar neizbēgamu pasaules bojāeju pēc 13 gadiem. Tā apgalvo, ka spēj paredzēt postošas kataklizmas, atražo sazvērestības teorijas un apgalvo, ka vienīgais cilvēces glābiņš ir īstenot dzīve “Radošas sabiedrības” idejas, vēsta "Bez Tabu".

Kustība “Radoša sabiedrība”, kas darbojas daudzās pasaules valstīs, tai skaitā Latvijā, nesen izplatījusi bukletus ar aicinājumu piedalīties starptautiskā tiešsaistes pasākumā, forumā. Tajā kustības darboņi klāstīja, ka ar kādu pašu izstrādātu matemātisko modeli spēj paredzēt postošas kataklizmas.

Tāpat biedēja cilvēkus ar cilvēces un planētas bojāeju 2036. gadā. “Radošas sabiedrības” interneta vietnē pat redzama laika atskaite līdz pastardienai. “Ir skaidrs, ka, ja mēs nerīkosimies, tad visa cilvēce aizies bojā,” biedē kustības darboņi.

“Radošas sabiedrības” mājaslapā un kustības sociālo mediju kontos publicēti daudzi video, kas pārtulkoti arī latviešu valodā. Video iemontēti pārspīlēti specefekti, un tajos jaušama sazvērestības teoriju atražošana. Stāsta par zinātnes un mediju klusēšanu, pat melošanu par būtisko, korporāciju valdīšanu pār pasauli, varas īstenoto sabiedrības kontroli, izmantojot modernās tehnoloģijas.

“Radoša sabiedrība” gan saka, ka “izeja ir” un cilvēce var izglābties, ja realizēs dzīvē kustības idejas. Tā cenša vairot savu domubiedru pulku, stāstot, ka vienīgais un pareizais ceļš ir miermīlīgs apvērsums, kā rezultātā elites varu nomainīs sabiedrības pašpārvalde.

Ārvalstu mediji jau iepriekš brīdinājuši par šīs kustības izplatību, jo īpaši Autrumu un Centrāleiropā. Žurnālisti izpētījuši, ka tās aizsācēji saistīti arī citu pseido-zinātnes veidojumu “AllatRa”, kas meklē sekotājus postpadomju telpā. To dēvē arī par sektu, kas arī izplata sazvērestības teorijas.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:18

Jaunākās diskusijas