Medijs: "Antivakseri" maksā narkomāniem, lai tie vakcinētos viņu vietā

tautaruna.lv 24.septembris 2021, 13:15
 
f64.lv, Dmitrijs Suļžics
Vienā no Eiropas valstīm atklāta pārsteidzoša shēma, kā izvairīties no vakcinācijas pret Covid-19. Cilvēki, kuri viena vai otra iemesla dēļ nevēlas vakcinēties pret koronavīrusu, uz slimnīcām sūta "viltus pacientus", nevis dodas paši. Viņi nosauc nepieciešamo vārdu, uzvārdu un vakcinējas, raksta "Komsomoļskaja Pravda" ar atsauci uz izdevumu "Delo".

Šāds "bizness" plaukst Slovēnijā.

"Par vienu cilvēku es saņemu 300-400 eiro," žurnālistiem atzina viens no "viltus pacientiem". "Nesen es saņēmu ceturto vakcīnu no "Johnson & Johnson"."

Pēc puiša teiktā, pieprasījums pēc šādiem pakalpojumiem ir diezgan liels. Viņš it kā personīgi pazīst cilvēku, kurš jau saņēmis 10 injekcijas. Nav nepieciešams uzklāt grimu un mainīt frizūru - tiek sagaidīts, ka dokumenti netiks pārbaudīti. Parasti vakcinēties piesakās cilvēki, kas pieraduši pie injekcijām - narkomāni, kuri vienmēr meklē naudu jaunai devai.

Protams, pirms vakcinēt personu, ir jāpārbauda dokumenti. Bet, kā noskaidroja žurnālisti, tas netiek darīts visos vakcinācijas punktos. Kaut kur pietiek pateikt, ka atstājāt savu pasi vai ID karti mājās, un dati tiks pierakstīti no jūsu vārdiem.

"Mēs vienmēr lūdzam personu bez dokumentiem doties mājās un atgriezties ar personu apliecinošu dokumentu," minēto informāciju apstrīd Mariboras medicīnas centra galvenā ārsta vietnieks Aleksandrs Jušs. "Un visbiežāk cilvēki atgriežas: pēc pāris stundām vai nākamajā dienā. Tas ir, mums nav iemesla apgalvot, ka viņi mēģina uzdoties par kādu citu."

Veselības ministrija ziņo tikai par vienu gadījumu, kad vakcinācijas punktā atklāta persona, kas uzdodas par citu.

Ja varas iestādes zinātu par šādu shēmu, tā nebūtu tik veiksmīga. Lai vai kā, Slovēnijas medicīnas jomas darbiniekiem likts vakcinēt tikai pēc personu apliecinošu dokumentu uzrādīšanas.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:18

Jaunākās diskusijas