"Vatņikāns!". Sabiedrība asi reaģē uz Franciska aicinājumu

tautaruna.lv 11.marts, 12:03
 
Depositphotos
Pāvests Francisks intervijā, ko sestdien daļēji publicēja Šveices televīzija, aicināja Ukrainas karā iesaistītos "sākt sarunas, pirms situācija pasliktinās", un mudināja ukraiņus būt drosmīgiem un spēt sēsties pie sarunu galda ar agresorvalsti.

Šo aicinājumu daudzviet asi kritizēji, tostarp Ukrainas politiķi. Piemēram, Ukrainas ārlietu ministrs Dmitro Kuleba vēlāk nosodīja šo pāvesta aicinājumu, paužot, ka garīdznieks izraisīja Kijivas sašutumu. "Mūsu karogs ir dzeltens un zils. Tas ir karogs, ar kuru mēs dzīvojam, mirstam un uzvaram. Mēs nekad nepacelsim nekādus citus karogus," sociālajos tīklos ierakstīja Kuleba. Savukārt Latvijas Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs pauda viedokli, ka ļaunuma priekšā nedrīkst padoties. Pret to ir jācīnās un tas jāsakauj, lai ļaunums pats paceltu balto karogu un kapitulētu," tā E. Rinkēvičs.

Arī Latvijas sabiedrībā Franciska sacītais radījis dusmas.

"Romas pāvests aicināja Ukrainu padoties, kas nozīmētu tās tautas genocīdu. Vienlaikus pāvests neaicināja Krieviju izvākt karaspēku. Nožēlojami. Nu katoļu mācītāji - Jums ir vai nav olu panākt pāvesta atkāpšanos? Ja nav, tad pēc tam nekritizējiet citas organizācijas," tā raksta kāds vietnes "X" lietotājs.

Inga: Katoļiem mocekĺi ir īpašā cieņā.

Māris: Nožēlojamā reliģija.

"Protams tā nav pirmā reize vēsturē, kad pāvesti ir apjukuši. Taču laikā, kad notiek karš ar sātanu, bet pāvests nespēj saprast, kurā pusē atrodas, tas ir par traku," uzsver Māris.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 18:21

Jaunākās diskusijas