"Par šito - reali riebīgi". Tauta šūmējas par skandālu "Vienotībā"

tautaruna.lv 11.marts, 9:03
 
Pixaby
“Vienotībā” valdījis mobings pret darbiniekiem un maksātas aplokšņu algas, atklāj bijušais partijas biroja vadītājs Normunds Orleāns.

Raidījuma “Nekā personīga” rīcībā nonākuši vairāki bijušā partijas biroja vadītāja Normunda Orleāna rakstīti iesniegumi valdei un ētikas komisijai par iespējamiem pārkāpumiem partijas vadībā. Par aizdomām viņš informējis arī uzraugošās iestādes un vērsies arī tiesā. Partijā uzskata, ka apvainojumi ir nepamatoti.

Šī ziņa atbalsojusies arī soctīklos. Piemēram, rakstnieks Jurģis Liepnieks uzsver: "Nu jā, VID ... tas tev nav pasūtījuma lietās kratīšanas taisīt, visu tehniku, datu nesējus izņemt, cilvēkus aizturēt... Un mēs vēl brīnamies, ka visa "Vienotība" Jaunzemei darbu meklē un 22 000 kompensāciju izmaksā tikai par to, ka terminēts darba līgums beidzies."

"Tās nebija aploksnes, tās bija banderoles" precizēja partijas birojā," ironizē reklāmas speciālists Ēriks Stendzenieks.

"Ja 2011.gadā KNAB un VID nebūtu pieseguši "Vienotību" (Jauno laiku), nelietību valstī būtu noticis daudz mazāk. Dēļ pasaules finanšu krīzes aptrūkās skaidrā nauda un bija jārada, “jāuzlabo” OIK shēma… Lielākā nauda "Vienotības" “tumbočkā” nāca tieši no OIK. Un pilnīgi visi vadībā to zināja. Visi!" raksta politiķis Didzis Šmits.

"Cik mīļi! Aplokšņu algas partijā "Vienotība", kuras priekšsēdētājs Ašeradens ir arī finanšu ministrs. Rēzeknes burtnīciņas turpina rullēt. Un kāpēc man šķiet, ka VID un KNAB tikai noplātīs rokas. Kāds tic, ka Orleāns 20 gadus būtu vadījis partijas biroju par minimālo algu? Es neticu," tā žurnālists Kārlis Šeržants.

Ilze: Par šito - reāli riebīgi - tipa mēs lielie taisnības cīnītāji, bet, ai, taisnība attiecināma uz citiem.

Aleksis: Es ticu! Es ticu, ka šis ir mazākais nodarījums, ko katra varas partija ir grābusi.

Heinrihs: Ja te būtu daudzu piesauktā ziemeļvalstu politiskā kultūra, tad Ašeradens rīt atkāptos kaut vai ētisku apsvērumu dēļ, finanšu ministrija un VID pārraudzība tiktu nodota citas partijas pārziņā, KNAB apturētu valsts finansējuma izmaksu "Vienotībai" utt.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:47

Jaunākās diskusijas