Tēvs nīgrs, jo "ātrie" gar viņa bērnu ratiņos traukušies ar skaņas signālu...; komentē NMPD

tautaruna.lv 12.februāris, 13:08
 
Vladislavs Proškins/MN
Par brīvdienu "cepienu" soctīklos parūpējās kāda bērna tēvs, kas piktojās, ka pirms krustojuma "ātrie" bija ieslēguši skaņas signālu, bet VIŅA BĒRNS tobrīd taču gulēja ratiņos...Skaidrojuma šajā "skandālā" sniedz Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta direktore Liene Cipule.

"NMPdienesta auto vienmēr jālieto skaņas/gaismas signāli, ja tiek pārkāpti ceļu satiksmes noteikumi - pārsniegts ātrums, neievēroti luksofora vai zīmju regulējumi, sevišķi pirms krustojumiem. Tos lieto tikai dodoties uz visaugstākās un augstas prioritātes izsaukumiem vai transportējot uz slimnīcu pacientu," vietnē skaidro Liene Cipule.

Komentāros cilvēki nav saudzīgi - vai bērna miegs ir svarīgāks par kāda cita cilvēka glābšanu? "Ātrie" neslēdz iekšā skaņas signālu sava prieka pēc vai lai biedētu jūtigos vecākus un bērnus.

Inga: Ei, nu, par šo jau bija diskusija. Man gribētos ticēt, ka ātrie nekad neslēdz bez vajadzības signālu, un, kad slēdz, diez vai šoferim ir laiks noskenēt apkārtni, vai nav kāds “vājais posms”. Un, kā mamma iedomājos, ja nu ātrie veda tādu pašu mazuli, kuram draud nāves briesmas…?

Kora: Pateikšu kaut ko jums nezināmu - ātrie ieslēdz skaņu pirms katra krustojuma, un tas noteikti ir, lai pamodinātu kādu mazuli ratiņos un pakaitinātu viņa vecākus, jo nevienu citu iemeslu skaņas signālam es nevaru iedomāties. Nesaistīti - ceru, ka bērniņš augs gudrs, ne tēvā.

Brīdis: Izsauc Mareks neatliekamo palīdzību, tuviniekam dzīvības jautājums. - Kāpēc tik ilgi braucāt! Es Bez Tabu sūdzēšos! - Krustojumos pie sarkanajiem stavējām, sastrēgumi! Saprotiet taču - tur vecāki ar bērniem pastaigājās, sirēnu slēgt nevarējām!

Zanda: Iedomājaties , ka tie ātrie veda uz slimnīcu ar infarktu Jūsu mammu vai tēti... Vai arī tad Jūs tik ļoti pārdzīvotu, ka ir ieslēgta sirēna? Ātrie neslēdz sirēnu bez vajadzības, tāpēc , lai Jums pašam mierīgs vakars un vairāk krisiskās domāšanas.

Ainārs: Tā viņam vajadzēja darīt. Viņš to nedarīja, lai traucētu Jūsu mazulim, bet gan lai glābtu kādu dzīvību.

Liene: Novēlu, lai ne Jums, ne tam bērniņam ratos nekad dzīvē nav jāpiedzīvo situācija, kur veselība un dzīvība ir atkarīga no Neatliekamās medicīniskās palīdzības spējas gan ātri nokļūt pie pacienta, gan maksimāli ātri nogādāt slimnīcā. Savādāk šis ieraksts šķiet kā neizdevies joks!

Anete: Man ir divi bērni. Abiem, gulošiem ratos, ir braukuši garām “ātrie” ar ieslēgtu skaņu. Nekad nav ienācis prātā tik stulbi domāt. Pēc avārijas, kurā cietām visi, arī bērni, viņi burtiski “atlidoja”. Kopš tā laika cepuri gribas novilkt katru reizi, kad brauc garām. Pieslēdz galvu.

Kilo: Rozā vienradžu adepts. Cik slimam jābūt, lai uzskatītu, ka "ātrie" speciāli ieslēdz signālu, lai biedētu zīdaiņus. Pasaule negriežas ap tevi, atceries un iegaumē to!

Ivars: Ātrā palīdzība ir dzīvības jautājums, bērna miers - tikai miera jautājums. Domāju, ar šo viss pateikts. Ja sirēna nav ieslēgta, ātrajam jāievēro VISI satiksmes noteikumi.

Raivis: Nākamreiz pirms pastaigas, lūgums saskaņot laikus un maršutu ar NMPD pa tālruni 112

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas