Viņš dzīvo tunelī; skaudrs stāsts par bezpajumtnieku Bolderājā

tautaruna.lv 5.februāris, 13:15
 
Ilustratīvs attēls / Dmitrijs Suļžics /MN
Ar uguni un bailēm atteikties no alkoholiskajiem dzērieniem, kāds vīrietis jau ilgstoši terorizē mājas iemītniekus vienā no Rīgas mirkorajoniem. Kaut arī viņš jau vairākas reizes no mitekļa izdzīts, vīrietis tik un tā turpina tur agriezties, radot arvien jaunas problēmas, vēsta "Degpunktā".

Ja vēsturnieki turpina strīdēties, par pazemes Rīgas esamību, tad Bolderājas iedzīvotāji zina, ka vietējais bezpajumtnieks Sergejs lūku uz turieni ir atradis un pilsētu izmanto savām vajadzībām. Diemžēl vīrieša rīcība bieži apdraud virszemē esošos. Viņš komunikāciju tunelī, kas ved uz daudzdzīvokļu mājas pagrabiem kurina uguni.

“Šeit atrodas pastāvīgs bezpajumtnieks. Viņš atbrauc, tas ir, atnāk, un iekur ugunskuru. Tas ir bijis jau kādas piecas vai sešas reizes. (DP: Viņš tur dzīvo?) Nē, viņš ir Bolderājas klaidonis. Nezinu kāpēc tādi ir,” saka vietējais iedzīvotājs Ivans.

Vīrietis savu vainu noliedz: “Vakar nebija nekāds ugunsgrēks. Es pat svecītes neizmantoju. Tā kā tā. Ja man kāds iedod uzsmēķēt, es nāku šeit ārā. Sērkociņi man ir, vai arī es varu kādam pajautāt. (DP: Tātad, jūs lejā neizmantojat uguni?) Jā, jā, es lejā visu daru uz tausti.”

Vīrietis komunikāciju tunelī dzīvo jau vairāk nekā divus gadus. Pamatā šeit ierodas, lai tikai pārlaistu nakti: “Nevienu es pie sevis neaicinu. Dzīvoju šeit viens. Lūku es aiz sevis katru reizi aizveru. Kulturāli. Tā, lai uz caurules nesasaltu. Tā arī ir.”

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:58

Jaunākās diskusijas