Lukašenko paziņo, ka "Ukraina būs mūsu", bet Zelenskis grasās bēgt

tautaruna.lv 11.novembris 2023, 11:40
 
IMAGO/SNA/Scanpix/LETA
Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko sacīja, ka Ukraina "būs mūsu", ka ASV tā pazūd otrajā plānā un prezidents Vladimirs Zeļenskis gatavojas pamest valsti, vēsta UNIAN.

Lukašenko uzskata, ka Izraēlas konflikta saasināšanās dēļ Ukraina atkāpjas otrajā plānā un tās partneri no tās novērsīsies.

"Ukraina būs mūsu. Ukraina nevienam nav vajadzīga. Brīdināju, kad sākās karš, zvanīju Zelenskim: "Volodja, uzklausi mani, esmu pieredzējis... Tiklīdz kaut kur būs kaut kāds bardaks, viņi aizmirsīs par tevi.” Un kas notiek? Ukraina atkāpjas otrajā plānā,” viņš sacīja, ziņo Belta.

Lukašenko piebilda, ka "ir jādomā ar galvu, pirms ievelciet valsti tajā vai citā piedzīvojumā."

Pēc Baltkrievijas prezidenta domām, ASV ir "tālu, tās ir lielas, viņiem tas nav vajadzīgs". "Viņu politika ir duļkaina, duļķaina, jo, tā tur ir vieglāk ķert zivis. Tāda ir viņu politika. Un viss pārējais ir patērējams materiāls, kā šodien Ukrainā. Tāpēc šis reģions ir mūsu reģions, proti, mēsbūsim kopā (ar Ukrainu - red.),” savu viedokli pauda Lukašenko.

Baltkrievijas prezidents piebilda, ka, raugoties uz Rietumu politiķiem, viņam "dažreiz gribas raudāt", sakot: "viņi nedomā par cilvēkiem". "Viņš izcieta divus sodus, aizgāja, kaut ko nozaga, ielika kabatā un kaut kur aizgāja. Saka, ka Zelenskis gatavojas kaut kur doties," piebilda Lukašenko.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

11.novembris 2023

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 0:22

Jaunākās diskusijas