"Izmirs lielākā daļa daudzšūnu dzīvnieku"; Jānis Tralllis brīdina par globālās sasilšanas neatgriezeniskām sekām

tautaruna.lv 12.jūnijs 2023, 15:15
 
pixabay.com
Metereologs Jānis Trallis savā "Twitter" kontā ir publicējis infografiku ar Ziemeļatlantijas okeāna virsējo slāņu ūdens temperatūras izmaiņām. Šajā gadā sistemātiski tiek fiksēta nepieredzēti augsta ūdens temperatūra, kas palielinās ar katru dienu un var atstāt graujošu iespaidu.

Infografikas komentārs: "Vēl viena diena, kārtējais Ziemeļatlantijas rekords. Viss notiek tik ātri, ka ir grūti apjaust šo anomāliju milzīgo apjomu, nemaz nerunājot par to sekām."

Jāņa Traļļa ieraksts "Twitter": "Šķiet, globālā sasilšana iegājusi neatgriezeniskā fāzē, līdzsvars ir zudis un jau šajā gadsimtā izmirs lielākā daļa daudzšūnu dzīvnieku. Civilizācija apzināti ir izvēlējusies bojāeju; brīdinājumi bija, bet egoisms, muļķība un īstermiņa intereses guva virsroku."

Komentētāji gan nav tik pesimistiski un vērš uzmanību uz klimata maiņas periodiskumu cilvēces pastāvēšanas vēsturē: "Bet planēta cikliskas sakaršanas un atdzišanas ir piedzīvojusi arī iepriekš. Esmu pārliecinata, mums nestāsta visu patiesību. Bet varbūt vajadzētu, lai var paspēt iztērēt savus uzkrajumus?"

"Tad tagad var beigt maksāt tos stulbos nodokļus un izbaudīt tropisko klimatu? Un vai varētu šos pašus datus par, piemēram 13 gadsimtu vai Romas periodu?"

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:13

Jaunākās diskusijas