Liepājnieks Bernātu pludmalē atrod īpašu vēstījumu

tautaruna.lv 22.februāris 2023, 14:15
 
Pixabay
Aizvadītās nedēļas nogalē kāds Liepājnieks Baltijas jūras krastā Bernātos atradis īpašu vēstījumu.
Kā raksta portāls "liepajniekiem.lv", tad liepājniekam izdevies atrast stikla pudelē atstātu vēstuli, kas jūrā iemests vien pirms nedēļas. Šīs vēstules autori ir Vācijas izpētes kuģa "Elisabeth Mann Borgese" zinātnieki Birgita un Larss. Vēstule rakstīta angļu valodā.

Atrastajā vēstījumā atrodamas arī e-pasta adreses, kuras atstājuši vēstules autori, lai tās atradējs varētu ar viņiem sazināties.

Portāls tautaruna.lv jau vēstīja, ka reiz pudele ar īpašu tajā ievietotu ziņu atrasta arī Durbes ezerā.

Vēstules autori ir Līga un Jānis, kuri tikko apprecējušies - 23. jūnijā, 2007. gadā. Jaunais pāris vēstījumā pudeles atradējiem vēl būt laimīgiem, saticīgiem un draudzīgiem. "Katra diena, ko pavadām šeit ir Dieva dāvana - novērtējiet to. Un draugi - tas ir miljons," raksta Līga un Jānis.

Šāda tradīcija ne tikai kāzās nav retums ne Latvijā, ne pasaulē. Atradēji pat uzgājuši vairāk nekā simts gadu senu vēstījumu pudelē. Piemēram, pirms pieciem gadiem vācu pensionāru pāris, pavadot atvaļinājumu Amrumas salā Ziemeļu jūrā, atraduši pludmalē pudeli ar ziņojumu, kura izrādās vecākā šāda veida relikvija - pudele ūdenī pavadījusi vairāk kā 108 gadus.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:28

Jaunākās diskusijas