Slaidiņš komentē izteikumus, vai Baltijā iespējamas grupējuma "Vagner" provokācijas

tautaruna.lv 22.februāris 2023, 15:15
 
Ekrānšāviņš no video
Šīs nedēļas sākumā Lietuvas prezidenta galvenais nacionālās drošības padomnieks Ķēstutis Budris paziņoja, ka Krievijas privātais algotņu grupējums "Vagner" ar uzbrukumu Baltijas valstīm varētu mēgīnāt pārbaudīt Rietumu aizsardzības mehānismus. Savu viedokli par to, vai šāds scenārijs ir iespējams, izteicis Nacionālo bruņoto spēku (NBS) majors un Zemessardzes štāba virsnieks Jānis Slaidiņš.
"Tā kā negribētos šim piekrist, jo lai izveidotu uzbrukuma grupējumu, tas nav vienkārši. Tās ir aktivitātes pierobežā, loģistikas ķēdes, spēku koncentrācija. Mēs zinām, ka "Vagner" ir pa pus pasauli - Āfrikā viņi darbojas nosacīti draudzīgās valstīs, kur var to darīt. Es navaru iedomāties, ka grupējums, vai tas, kas no viņa ir palicis tagad savāksies pie Baltijas valstu robežām un nāks uzvaras gājienā. Būtu jāprasa sīkāki komentāri, no kurienes Lietuvas pārstāvis šādu informāciju ir dabūjis, bet "Vagner" grupējums noteikti nav tas pats kaujasspējīgākais," norāda J.Slaidiņš.

Ziņu aģentūra LETA jau vēstīja, ka Lietuvas ārlietu ministrs Gabrieļus Landsberģis uzsvēra, ka izlūkošanas dati neliecina par iespējamu Krievijas uzbrukumu, tomēr situācija var mainīties un apdraudējums ir reāls.

"Vagner" algotņi jau kopš 2014.gada piedalās Krievijas iebrukumā Ukrainā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:04

Jaunākās diskusijas