Vīrieti pamatīgi sadusmo notiekošais CSDD

tautaruna.lv 22.februāris 2023, 7:00
 
F64
Topošajam autovadītājam izkrītot braukšanas eksāmenā jau septīto reizi, viņa tēvs pauž neizpratni, uzskatot, ka Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) eksaminatori “piekasās” pie sīkumiem un “slauc naudu”, vēsta "Bez Tabu".
Juris, kura dēlam pagalam neveicas CSDD braukšanas eksāmenā, uzskata, ka eksaminatori ir pārlieku piekasīgi.

"Tur notiek plaša, vienkārši klaja naudas “slaukšana” no jaunajiem vadītājiem, kas mēģina nokārtot tiesības! Šodien dēls kārtoja tiesības Rīgā septīto reizi, kaut gan viņš brauc labi. It kā viss bija labi, bet “piekasījās” par to, ka par ilgu dodot ceļu automašīnām. Ko nozīmē “pārāk ilgi dod ceļu” krustojumos Rīgā? Tur intensīva satiksme, mašīnas brauc vidēji ar vairāk nekā 50 km/h, jaunajam vadītājam jāriskē un jāskrien ārā krustojumā, jo, redz, instruktors uzskata, ka par ilgu dod ceļu? Tas ir absurda kalngals!"

CSDD noraida pārmetumus par “piekasīšanos” nevietā, norādot, ka ir tādi topošie autovadītāji, kuri uz eksāmeniem ierodas nesagatavoti.

Likt automašīnai kustēties nav tas pats, kas mācēt braukt jēdzīgi līdzās citiem, uzsver CSDD un autoskolas pārstāvis. Svarīgi ir ne tikai iemācīties ceļu satiksmes noteikumus, bet prast mijiedarboties ar citiem satiksmes dalībniekiem, tāpēc jau ilgu laiku eksāmenos vērtē dažādas kompetences. “Rīga ir pilsēta ar ļoti intensīvu satiksmi. Lai veiktu pārkārtošanos, dotu ceļu, zināšanām jābūt daudz labākām nekā pirms 10-15 gadiem,” pauž Māris Lūsis, CSDD eksaminācijas grupas vadītājs.

Ja ir sūdzības vai jautājumi par konkrēta eksāmena norisi un vērtējumu, aicina vērsties CSDD, norādot, ka katrs eksāmens tiek filmēts, kas ļauj pārliecināties par kļūdām un to, vai eksaminators vērtējis korekti.

CSDD norāda, ka Latvijā ceļš līdz transportlīdzekļa vadītāja apliecības iegūšanai nav grūtākais, salīdzinot ar citām Eiropas Savienības valstīm.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 20:09

Jaunākās diskusijas