"Latviešu valoda izklausās ļoti, ļoti sievišķīga", apgalvo spānis, kurš dzīvo Latvijā

tautaruna.lv 24.decembris 2022, 1:00
 
Ekrānuzņēmums
Tiešsaistes raidījumā "Dzīvei nav melnraksta" vīrietis no Spānijas stāsta par ierašanos Latvijā un iespaidiem par latviešu valodu.

LTV raidījumu rubrikā "Dzīvei nav melnraksta" par savu dzīvi un ierašanos Latvijā stāsta Francisco Javier Fernández Cruz.

"Latviešu valoda izklausās ļoti, ļoti sievišķīga. Pat strīdu laikā. Latviski tas skan ļoti mīļi, ir grūti strīdēties latviski," saka Francisco.

Vīrietis, stāstot par savu ģimeni un apgabalu Spanijā, no kura nācis, apgalvo, ka tur valda matriarhāts, mamma esot ģimenes centrs.

Francisco stāsta, ka tēvs reiz, atbildot uz viņa jautājumu par varu ģimenē, teicis: "Es dodu pavēles (nosaku toni), bet ar mammas atļauju".

Divus gadus viņš brauca uz Latviju un pēc tam nolēma pārvākties uz Rīgu un uzskākt kopdzīvi ar latvieti.

Pirmie iespaidi par Latviju radušies 2005.gada septembrī, kad atbraucis viesoties un apmeties Sarkandaugavā, kad sapratis, ka latviešu valoda, kuru mācījies, tur nederēs, bija jāapgūst krievu valoda.

Mācīties latviešu valodu viņš sāka tad, kad saprata, ka grib izprast, kā domā un jūt viņa mīļotā sieviete, bet nekad nav devies uz valodu kursiem.

"Es palikšu Latvijā, ja jūs mani neizmetīsiet," saka spānis smejoties.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:58

Jaunākās diskusijas