Gada šoks: Ziemassvētku vecīti kritizē par lieko svaru

tautaruna.lv 24.decembris 2022, 19:22
 
Ilustratīvs attēls / F64
Austrālijas veselības un labsajūtas jautājumu eksperts ir nācis klajā ar paziņojumu, kas, visticamāk, neiepriecinās daudzus. Viņš ir pārliecināts, ka Ziemassvētku vecīši ar lieko svaru ir jāaizliedz.
Pēc ārsta Vincenta Kandravinata domām, šādi tēli sūta nepareizu vēsti par Ziemassvētkiem.

Kandravinata uzsvēra, ka, lai gan viņš vēl nav redzējis kalsnu Ziemassvētku vecīti, kas pozē bildēs ar bērniem, viņš vēlētos, lai veselīgs svētais Niks kļūtu par jauno ideālu.

"Nevajag gaidīt, ka Ziemassvētku vecītis būs resns, jo tas sūta nepareizu signālu. Vēlos cīnīties ar stereotipu, ka, lai svinētu svētkus un priecātos, ir jāēd daudz un jāļaujas ēdiena baudām. Liekais svars nav jāsaista ar prieku un laimi,” viņš teica.

Taču ne visi vēlas, lai Ziemassvētku vecītis ievērotu diētu. Viens no tiem ir Pīters Hogs, kurš jau 12 gadus "strādā" par Ziemassvētku vecīti, kategoriski noraida ideju par tievu Ziemassvētku vecīti: "Tievs Ziemassvētku vecītis pazaudēs noslēpumainību. Es nekad neesmu dzirdējis, ka kāds no maniem draugiem, kas tēlo Ziemassvētku vecīti, saslimst veselības problēmu dēļ. Viņiem ir vajadzīgs spēks, lai visu dienu iepriecinātu bērnus."

Viņš piebilda, ka Ziemassvētku vecītis vienmēr ir bijis "mazliet apaļīgs", bet ne resns, un tam tā arī vajadzētu palikt.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 2:13

Jaunākās diskusijas