VIDEO. Karstākā Rīgas domes sēde: LKS vētraini reaģē uz epitetu "vatņiki"

Portāls nra.lv, Ziņu aģentūra LETA 25.augusts 2022, 6:40
 
Reinis Hofmanis/F64
"Līdz šim karstākā Rīgas domes sēde. LKS sāpīgi reaģēja uz epitetu "vatņiki' jautājumā, kad tika lemts par padomju armijas pieminekļa novākšanu Rumbulā", vēsta Rīgas domes deputāta Kaspara Spundes ieraksts mikroblogošanas vietnē Twitter

Ieraksts redzams šeit:

Neskatoties uz skaļo bļaustīšanos, Rīgas dome pieņēma lēmumu, proti, uzticēja Padomju armijas pieminekļa Rumbulā demontāžu Rīgas pieminekļu aģentūrai.

Minētais piemineklis ir iekļauts Ministru kabineta apstiprinātajā padomju pieminekļu sarakstā, kas jādemontē līdz 15.novembrim. Tas atrodas Lokomotīves ielā 163, Maskavas ielas malā.

Pret šo lēmumprojektu iebilda Latvijas Krievu savienības deputāts Vladimirs Buzajevs, kurš demonstrēja attēlu ar minēto objektu, uzsverot, ka tas ir sakārtots un brīvprātīgie to esot restaurējuši. Līdz ar to tas būtu spļāviens sejā šiem cilvēkiem.

Buzajevs rosināja pieminekli pārcelt uz Rumbulas meža memoriālu, kas veltīts Otrā pasaules kara holokausta upuriem. Dome šo ierosinājumu neatbalstīja.

Savukārt "Saskaņas" pārstāvis Konstantīns Čekušins uzsvēra, ka vēsture ir tāda, kāda tā ir, un pieminekļu nojaukšana neuzlabošot situāciju valstī un Rīgā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 17:06

Jaunākās diskusijas