Rīdziniekus mulsina dīvains skats Miera ielā

tautaruna.lv 25.augusts 2022, 2:00
 
Ilustratīvs attēls / Kaspars Krafts/F64
Rīgā, Brasas apkaimē, iedzīvotāji bažījas, vai viņi nav zaudējuši tramvaju uz visiem laikiem. Rīgas pašvaldība Miera ielā noasfaltējusi 11. tramvaja sliedes, kuras stāv dīkā Brasas tilta remonta laikā, vēsta raidījums "Bez Tabu".
Miera ielā var redzēt, ka tramvaja sliedes sāk rūsēt un aizaugt ar nezālēm, savukārt pieturā vienkārši uzlikts asfalts.

Kopš 11. tramvajs vairs nekursē Brasas tilta remontdarbu dēļ, pasažierus pa ierasto maršrutu vizina autobuss. Pēdējā laikā uz tramvaja sliedēm parādās asfaltēti laukumi, par to daudz jautājumu vietējās apkaimes iedzīvotāju “Facebook” grupā. Pie Dzemdību nama pieturas asfalta kārta ir vairāku metru garumā, savukārt tuvāk Mežaparkam no asfalta izveidoti krietni šaurāki celiņi, kas pārklāj sliedes. Par neierasto skatu pārsteigti arī pasažieri.

Rīgas domes Satiksmes departamentā skaidro, ka sadarbībā ar kopā arī “Rīgas satiksmi” tika izlemts remontdarbu laikā ierīkot pagaidu pieturvietas, kuras aprīkot ar šādu risinājumu.

“Tīri cilvēku ērtības dēļ, lai nav jāstaigā pa apaļakmeņiem vai zaļajā zonā pa dubļiem mitrajā laika periodā. Ir indikācijas, ka pagaidu maršruts kursēs līdz nākamā gada pavasarim,” saka Satiksmes departamenta vadītājs Jānis Vaivods.

Uz sliedēm uzklātais, frēzētais asfalts ir noņemts no ceļa braucamās daļas, tas ir mīkstāks par parasto asfaltu, vieglāk noņemams. Dažviet var manīt, ka asfalts jau sāk drupt. Pieturvietu uzlabošana izmaksājusi pāris tūkstošus eiro.

“Jānorāda, ka šīs pieturvietas nav noasfaltētas, ir uzlikts frēzētais asfalts, un tajā brīdī, kad tramvaja kustība tiks atjaunota, būvniekam ir pienākums atjaunot so tramvaja sliežu vēsturisko izskatu, noņemt frēzēto asfaltu nost. Tramvaja sliedes šo darbību dēļ nav bojātas,” stāsta Vaivods.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 20:24

Jaunākās diskusijas