Ko tauta domā par Golubevas demisiju?

tautaruna.lv 16.maijs 2022, 15:25
 
Dmitrijs Suļžics / F64
Šodien žurnālistiem iekšlietu ministre Marija Golubeva paziņoja, ka nolēmusi demisionēt. Ko par šo lēmumu domā sociālo tīklu lietotāji?

Politiķe šodien esot uzzinājusi, ka premjers nav vairs gatavs atbalstīt viņas darbu. Tāpat viņa informēja, ka patlaban notiek sarunas par tālāko koalīcijas darbu, taču viņa nedomā, ka apvienība "Attīstībai/Par!" (AP) tagad pieprasīs NA ministru demisiju, lai "apmierinātu atriebības kāri".

Kopā ar kolēģiem no “Attīstībai/Par” uzskata, ka premjera piekāpšanās ultimātiem ir nepamatota un nevajadzīga. Tā ir valdību destabilizējoša un tā nav nacionālās drošības interesēs," pauda iekšlietu ministre Marija Golubeva (A/P), kura šodien paziņoja par savu demisiju.

Par viņas demisiju domas dalās.

Publicists Lato Lapsa: "Izrādīties par vienu no mūslaiku Latvijas labākajā gadījumā nevarīgākajiem, sliktākajā - ļaunprātīgākajiem ministriem jau nav jauki. "Sievietei un krievietei" zaudēt amatu pēc tam, kad izdarīts viss iespējamais, lai pasūtītu dēt "sakaitināto latviešu publiku", ir vēl nepatīkamāk."

Žurnālists Aivars Pastalnieks:

Un atkal šī "ģeniālā" argumentācija - vainīgs Kariņš, kurš pakļāvās spiedienam, tikai ne pati.

Veselības ministrs Daniels Pavļuts saā "Twitter" profilā raksta: "Marija bija izcila iekšlietu ministre, ārkārtīgi sarežģītā laikā. Nepilnu gadu. Paldies! 1) apturēts hibrīduzbrukums uz robežas 2) jauna policistu izglītošanas sistēma 3) ieguldījumi iekšlietu cilvēkos un infrastruktūrā 4) savlaicīgi izveidota atbalsta sistēma Ukrainas bēgļiem."

Publicists Jurģis Liepnieks: "hmm... es ne pārāk tagad saprotu loģiku ... Vitenbergs, protams, ir Vitenbergs, bet par ko tieši tagad atlaist viņu, un kapēc tieši viņu? Par to, ka Golubeva totāli nekompetenta un viņai par to jāsamaksā?"

Dace: "Ministram jāatkāpjas, ja viņš nespēj plānot svarīgus notikumus (monitorēt, analizēt, prognozēt utt.), ja nespēj menedžēt šos notikumus sadarbībā ar citām insitūcijām, piem., Rīgas domi. Ministram nevajadzētu pļāpāt par "latviešu publikām", kad Latvija ir hibrīdkarā ar Krieviju."

Kristaps: "Beidzot! Iekšlietu ministre Golubeva paziņo par atkāpšanos no amata. Tā stāsta, ka Krišjānis Kariņš esot izteicis neiespējamību atbalstīt viņas darbu iekšlietu ministres amatā..."

Deathperado: "Lieliski sākusies nedēļa, Golubeva aizdevās krievu kuģa virzienā."

Kārlis: "Paldies par spēcīgo preses konferenci un noturību Jums un Lindai. Cerams, ka Kariņa lēmums ir fokusēts uz mērķi, vairs nepieļaut šādas mazas, bet sabiedrību milzīgu neizpratni izraisošas kļūdas un tā nav stratēģija reitingu karos."

Emīls: "Tagad tikai apsoliet man, ka Golubevas vietā nebūs Pavļuts uz diviem krēsliem? Lūdzu sakiet, ka tas nav iespējams un manas bažas ir maldīgas.. "

Evita: "Īpaša pateicība Jums par uzbūvēto žogu uz robežas, par iespēju laicīgi saņemt personu apliecinošos dokumentus, par krieviski domājošu cilvēku tiesībām paust savu viedokli pie okupeļa, par ekstrēmisko ukraiņu karogu vicinātāju samierināšanu un citiem līdzīgiem sasniegumiem..."

Chriss: "Vai var nosaukt vismaz 3 labas lietas, kas tika izdarītas būdama amatā? Sorry, bet pēdējā laika notikumi bija daudz par traku..."

Guntars: "Golubevas vietā derētu ielikt kādu no nacionāļiem - lai pierāda, ka var arī malku cirst."

Dana: "Kritizēju 9-10 maija situāciju, bet 13.05 tika ļoti labi organizēts. Kļūdu labojums, manuprāt, ir pat labāks rādītājs profesionālam ministram. Man nešķiet pareizi, ka jums jāatkāpjas."

Jānis: "Pareizi Ministru prezidents dara. Esmu vīlies jūsu iekšlietu ministres amatā."

Spīgana: "Es nekad nesapratīšu to "labs ministrs pieļāva kļūdu, tāpēc mēs no ministra atbrīvosimies, neredzēsim kļūdu labošanu un atteiksimies no pieredzējušāka ministra."

Krists: "Man būs domāt, ka amats tika zaudēts augstprātības un vīzdegunības, tai skaitā, Curihas dēļ (tīri komunikācija)."

Jānis: "Viņa tagad ir ērts grēkāzis."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 9:48

Jaunākās diskusijas