Autobusu šoferi atklāj, cik sliktos apstākļos viņiem nākas strādāt Rīgā

tautaruna.lv 16.maijs 2022, 7:00
 
Mārtiņš Zilgalvis/F64
Mikroautobusa šoferis Edgars gandrīz ik dienas mēro ceļu Rīga- Jelgava- Dobele- Rīga. Viņš par mikroautobusa vadītāju strādā jau vairāk nekā 20 gadus, bet tieši tagad saskāries ar neiedomājamu problēmu, par kuru klusēt vairs nav iespējams, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Rīgas autoostā šobrīd norit remontdarbi un reisu starplaikos uzturēties autoostas teritorijā autobusiem ir aizliegts. Atļauts tikai izlaist pasažierus, bet tad jādodas uz tuvāko atļauto stāvvietu. Starp reisiem brīva parasti ir aptuveni pus stunda.

Edgars ir pārliecināts, ka līdz autoostai aiziet paspēt nevar un arī pie zivju paviljona novietot autobusu nav iespējams.

Tā kā šobrīd iebraukt autoostas teritorijā autobuss drīkst tikai 10 minūtes pirms reisa sākuma laika, šoferi transportlīdzekļus spiesti novietot tur, kur ir vieta un kur tas ir atļauts - visbiežāk, pie Spīķeru kvartāla vai Krastmalā.

Vēl pirms laika, arī apstājoties tālāk no autoostas, šoferīšu sirds bija mierīga, jo vienmēr pieejama bija publiskā tualete Spīķeros. Šobrīd tualete ir slēgta.

Autotransporta direkcija atzīst, ka jau iepriekš saņēmuši sūdzības no autobusu šoferiem par to, ka pieejamas tikai maksas tualetes. Direkcijas pārstāvji uzsver, ka par drošu un nekaitīgu vidi šoferiem atbildīgs ir darba devējs.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 2:13

Jaunākās diskusijas