Draudzene no drauga izkrāpj vairākus tūkstošus; viņš atklāj, kā neuzķerties uz krāpniekiem

tautaruna.lv 25.decembris 2021, 19:00
 
unsplash.com
"Daži cilvēki spēlē golfu nedēļas nogalēs. Es medīju krāpiekus," par savu neparasto hobiju portālam "Insider" pastāstīja ASV dzīvojošais Džonatans Valtons.

Lai arī vīrietis sevi šobrīd uzskata par diezgan prasmīgu krāpnieku "medinieku", reiz viņš pats iekrita krāpnieces nagos.

Džonatans gandrīz zaudēja 100 000 ASV dolārus.

Izrādās, ka viņa draudzene, kuru viņš pazina salīdzinoši ilgu laiku, četrus gadus, bija izdomājusi viņu apkrāpt, izveidojot ticamu krāpniecības shēmu.

Sieviete lūdza, lai Džonatans palīdz viņai iegūt mantojumu. Kā atzīst Džonatans, tad šī ir ļoti izplatīta krāpniecības shēma, taču tā, kā viņš uzticējas sieviete un viņu pazina, viņam neradās nekādas aizdomas par sliktiem nodomiem.

Sieviete ieguva Džonatanu uzticamību uzrādot dažādus advokātu sastādītus dokumentus, kas "apstiprināja", ka viņa ar savu ģimeni cīnās par iespaidīga mantojuma daļu. Džonatans neatklāja, kā uzzināja, ka sieviete viņu ir apkrāpusi.

Viņš viņai bija iedevis 100 000 ASV dolārus. Džonatans divus gadus tiesājās ar "draudzeni", kura viņu centās apkrāpt, lai atgūtu savu naudu. Par laimi viņam izdevās atgūt savu naudu.

Pēc piedzīvotā atgadījuma, Džonatans izveidoja podkāstu, kurā cilvēkiem stāsta un informē par dažādām krāpnecības shēmām.

Pieredzējušais krāpnieku "mednieks" uzsver trīs lietas, kurām ir jāpievērš uzmanība, lai saprastu vai viņu vēlas apkrāpt neilgi pazīstams cilvēks. Nepieciešams pievērst uzmanību vai jauniepazītie cilvēki neizturas pārāk laipni, dāsni, bez īpaša iemesla, neizolē jūs no citiem, stāstot sliktas lietas par jums tuviem cilvēkiem. Kā arī jāpievērš uzmanība naudas atmaksai. Ja sākotnēji tiek atdota neliela daļa aizdotās naudas un pēc tam ar cilvēku ir grūti sazināties, visticamākais jūs esat apkrāpts.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 21:07

Jaunākās diskusijas