"Mūsu spēkos ir to izdarīt"; infektologs atklāj, kā uzveikt Covid-19

tautaruna.lv 25.decembris 2021, 12:15
 
unsplash.com
ASV prezidenta Džo Baidena galvenais medicīnas padomnieks un valsts galvenais infektologs Entonijs Fauči komentē, vai Covid-19 vīruss kādreiz izzudīs un kā veiksmīgi izvairīties no inficēšanās.

Portāls "Eat This, Not That" apkopojis raidījuma "Meet the Press" galvenās atziņas, kurā piedalījās Entonijs Fauči.

Infektologs skaidroja, ka pa spīti tam, ka turpina pieaugt Covid-19 izplatība, palielinās hospitalizēto cilvēku skaits, pieaug vīrusa izraisīto nāves gadījumu skaits, vakcinācijas tempi ir pārāk gausi.

Raidījuma vadītājs Fauči jautāja, vai Covid-19 kļūs par sezonālu slimību.

"Dažos aspektos jā, bet lielākoties nē. Kāpēc es saku nē? Jo mūs spēkos ir apturēt šos uzliesmojumus, vismaz Amerikas Savienotajās Valstīs, bet mēs vēlamies to darīt arī globāli. [...] Ja mēs lielākā daļa būtu vakcinēti, jūs redzētu dramatisku pavērsienu vīrusa uzliesmojuma dinamikā. Tas tiešām ir atkarīgs tikai no mums. Mūsu spēkos ir to izdarīt. Mums tas ir vienkārši jāizdara," vakcinācija nozīmīgumu izcēla infektologs.

Fauči pauda, ka viņam absurdi liekas, ka brīdi, kad tiek risināta visas sabiedrības veselības krīze, nepieciešams vēl joprojām cīnīties ar cilvēkiem, kur nevēlas ievērot ierobežojumus un noteikumus, piemēram, masku nesāšanu.

Infektologs iesaka ievērot pāris būtiskus principus, lai izvairītos no inficēšanās ar Covid-19 un vīrusu varētu izskaust. Vissvarīgākā, protams, ir vakcinēšanās un arī balstvakcinācija, taču būtiski ir arī lietot sejas aizsargmaskas, nedoties ceļojumos, izvairīties no lieliem cilvēku pūļiem, nedoties uz plaši apmeklētām vietām, piemēram, bāriem un bieži mazgāt, dezinficēt rokas.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:40

Jaunākās diskusijas