Cipule aicina apsargus nepārbaudīt sertifikātus ātrās palīdzības brigādēm

tautaruna.lv 7.decembris 2021, 15:28
 
Oksana Džadana/ F64
Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) direktore Liene Cipule mikroblogošanas vietnē "Twitter" ievietojusi ierakstu, kurā skaidro situāciju, kad apsargi prasa uzrādīt sertifikātu ātrās palīdzības brigādes darbiniekiem.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) direktore Liene Cipule savā ierakstā mikroblogošanas vietnē "Twitter" skaidro, ka ir gadījumi, kad apsargi lūdz neatliekamās medicīniskās palīdzības darbiniekiem uzrādīt sadarbīgspejīgu sertifikātu.

"Ir gadījumi,kad @NMPdienests mediķi tiek izsaukti sniegt palīdzību publiskās vietās un apsargi pieprasa uzrādīt personu apliecinošus dokumentus+QR sertifikātu.Lai nekavētu laiku,droši var laist brigādi garām šai procedūrai,jo visi mūsu darbinieki strādā tikai ar sertifikātiem," sava ierakstā pauž Cipule.

Zem Cipules ieraksta sociālā tīkla lietotāji pauž savu viedokli:

"Loģiski tas būtu. Bet tīri aiz ziņkārības - vai ir juridiski šāds izņēmums kaut kur atrunāts? Tas ir, vai šāda izņēmuma pieļaušana nevar nozīmēt sankcijas pret apsargu no darba devēja puses? Par veselo saprātu runāt nav jēgas, viss šis C19 laiks parāda, ka ar to ir problēmas."

"Noteikumi visiem vienādi. Ja pie slimnīcas durvīm kodi jārāda tad viss loģiski. Stulbi bet loģiski."

"Ir normāli apsargi, un ir burta, paragrāfa kalpi"

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 6:55

Jaunākās diskusijas