Pasaules bagātākais cilvēks ziedos vienu miljardu, lai glābtu pasauli

tautaruna.lv 26.septembris 2021, 21:18
 
Reuters/Scanpix
Miljardieris Džefs Bezoss apsolījis ziedod vienu miljardu ASV dolāru, lai palīdzētu novērst klimata pārmaiņas, vēsta "People."

Bijušais "Amazon" izpilddirektos paziņojis, ka plāno ziedot vienu miljardu eiro, lai palīdzētu cīņā ar klimata pārmaiņām.

Bezoss ziedojumu plāno novirzīt klimata saglabāšanas projektiem, īpaši liekot uzsvaru uz Kongo baseinu, tropiskajiem Andu mežiem un Kluso okeānu.

Miljardieris atklāja, ka viņa organizācija "Bezos Earth Fund," pievienosies starptautiskajai iniciatīvai "30x30", kas paredz līdz 2030. gadam aizsargāt un sagalabāt 30% sauzemes un jūras teritorijas, kas ir pakļautas iznīcībai.

"Daba ir mūsu dzīvības atbalsta sistēma, un tā ir trausla. Man par to atgādināja šī gada jūlijs, kad es devos kosmosā ar "Blue Origin". Es dzirdēju, ka, redzot Zemi no kosmosa, mainās pasaules skatījums. Es tam nebiju gatavs, cik tas var būt patiesi. Dzīvojot šeit, pasaule un atmosfēra šķiet ļoti plaša un stabila. Bet raugoties no turienes, Zeme šķiet vāja," preses konferencē sacīja uzņēmējs.

Viņš atzina, ka visiem kopā ir jācīnās pret postošajām klimata pārmaiņām. Atsaucoties uz savu dāsno ziedojumu, Bezoss atzina, ka cer, ka arī citi sekos viņa piemēram un centīsies uzņemties atbildību, palīdzot aizsargāt un saaudzēt dabu.

"Bezos Earth Fund" ziedojums viena miljarda apmērā tiks sadalīts trīs daļās. Vienu daļu novirzīs klimata pārmaiņu novēršanai, otra daļa tiks piešķirta ainavu atjaunošanai, savukārt trešā daļa pārtikas sistēmas pārveidošanai. Ziedojums tiks piešķirts projektam, lai palīdzētu vietējām kopienām un pamatiedzīvotājiem.

Džefa Bezosa neto vērtība sasniedz 195,4 miljardi ASV dolāru, tādējādi ierindojot viņu pirmajā vietā pasaules bagātāko cilvēku sarakstā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:19

Jaunākās diskusijas