Izveseļojoties no Covid-19, sievietei vēl 8 mēnešus nākas cīnīties ar smagu blakusparādību

tautaruna.lv 26.septembris 2021, 17:33
 
pexels.com
Pērn novembrī 31 gadus vecā Vitnija Beta izlēma ātrāk beigt darba dienu, jo nejutās labi. Viņa izgāja no savas darba vietas un bija gandrīz tikusi līdz automašīnai, kad pēkšņi vairs nejuta savas kājas, ziņo "WLBT".

"Es biju gandrīz pie savas automašīnas, kad pēkšņi vairs nejutu savas kājas. Es vienkārši nokritu zemē un nezināju, kas notiek," notikušo komentēja Vitnija.

Jaunā sieviete tika nogādāta slimnīcā, kurā tika atklāts, ka viņa ir sasirgusi ar Covid-19. Inficēšanās rezultātā viņa bija radusies nopietna blakusparādība - akūts šķērseniskai mielīts jeb reta muguras smadzeņu slimība.

"Kad es saslimu ar vīrusu, pēdējā lieta, kas man ienāca prātā, bija, ka mani ievietos ratiņkrēslā," atzina Vitnija.

Sieviete kļuva gandrīz pilnīgi paralizēta. Ārsts solīja, ka atveseļošanās process varētu ilgt sākot no sešiem mēnešiem līdz pat gadam. Tomēr pastāvēja risks, ka viņa uz mūžu var kļūt paralizēta.

"Es nevarēju apģērbties, nevarēju nomazgāties, pat nevarēju sevi pabarot. Es jūtos bezpalīdzīga."

Turpmākos mēnešus Vitnija regulāri trīs līdz četras stundas dienā kopā ar fizioterapeitu strādāja pie tā, lai viņa atkal varētu dzīvot normālu dzīvi.

Pēc astoņiem mēnešiem pirmo reizi bija manāms progress, sieviete spēja pati saviem spēkiem spert pirmos soļus.

Lai arī pašlaik viņa nespēj iztikt bez citu palīdzības, viņas mērķis ir līdz nākamā gada sākumam spēt aiziet vienai pašai uz veikalu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:19

Jaunākās diskusijas