Nesagaidot vakcināciju, topošā līgava nomirst no Covid-19

tautaruna.lv 26.septembris 2021, 21:33
 
PantherMedia/Scanpix/LETA
Topošā līgava Samanta Vendela, kura kopā ar savu mīļoto plānoja kāzas, no Kentuki, ASV, baidījās vakcinēties pret koronavīrusa infekciju, saslima ar Covid-19 un nomira. Par to ziņo NBC News.

29 gadus vecā Vendela plānoja apprecēties ar Ostinu Askevu mīļāko, ar kuru viņa iepazinās universitātē. Nākotnē pāris plānoja vismaz trīs bērnus.

Tieši vēlme pēc bērna pamudināja Vendelu atlikt vakcināciju uz vēlāku laiku - viņa baidījās, ka vakcīna izraisīs neauglību.

ASV izplatoties koronavīrusa "delta" variantam un strauji palielinoties saslimšanas gadījumu skaitam, jūlija beigās meitene pārdomāja, un viņa kopā ar līgavaini piekrita vakcinācijai.

Amerikāniete turpināja aktīvi gatavoties kāzām un drīz vien devās uz vecmeitu ballīti Nešvilā Tenesī. Tūlīt pēc atgriešanās no Nešvilas, nedēļu pirms vakcinācijas, Vendela sajutās slikti. "Viņa nepārtraukti klepoja," sacīja Ostins.

Pāris veica Covid-19 testu, un rezultāts bija pozitīvs. Ostinam bija viegla slimības gaita, bet viņa līgavas stāvoklis strauji pasliktinājās. Vendela tika hospitalizēta un pieslēgta pie plaušu mākslīgās ventilācijas aparāta.

Ārsti sievietes radiniekiem teica, ka viņai nav cerību izdzīvot, un viņi nolēma viņu atslēgt no iekārtas.

Vendelu ģimene nolēma dalīties viņas stāstā, lai palīdzētu citiem cilvēkiem izvairīties no sievietes pieļautās kļūdas. Pēc mirušās brālēna teiktā, viņu nogalināja dezinformācija.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 20:50

Jaunākās diskusijas