Ainažos manīta iespaidīga dabas parādība

tautaruna.lv, Ziņu aģentūra LETA 5.augusts 2018, 9:48
 
Rita Lazda
Svētdienas rītā kāds mikroblogošanas vietnes twitter lietotājs informējis, ka virs Ainažu mola esot novērota iespaidīga dabas parādība.

Ieraksta autors publicējis attēlus, kuros redzams, ka šajās dienās bijis iespējams redzēt, ka virs Ainažu mola izveidojusies tā dēvētā "velna slota". Tiesa gan, vairāki sekotāji ieraksta autoram norādījuši, ka tas gan ir ūdensstabs.

Kā skaidro sinoptiķi, ūdensstabi ir virpuļojoša vēja stabi virs ūdens, kas kļūt redzami, kondensējoties gaisā esošajam ūdens tvaikam. Tie parasti nav pietiekami spēcīgi, lai sevī iesūktu ūdeni, un tajos retajos gadījumos, kad ūdensstabs iznāk sauszemē, tas ātri vien izgaist.

Latvijā visbiežāk manāmi ūdensstabi, kas lēna vēja apstākļos veidojas zem tumšiem gubu mākoņiem, kas nav negaisa mākoņi. Vēja virpulis vispirms izveidojas pie ūdens virsmas un tad izaug līdz mākonim. Šādi ūdensstabi pārvietojas lēni vai stāv uz vietas, vēsta ziņu aģentūra LETA.

Nereti vienlaikus redzami vairāki ūdensstabi. Latvijā tie parasti veidojas augustā un septembrī, kad pār vasarā sasilušo jūru ieplūst vēsāks gaiss.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 5:37

Jaunākās diskusijas