Nikns kā pūķis. Andrejs Volmārs pārtrauc interviju pie Kaimiņa "Suņu būdā"

tautaruna.lv 26.aprīlis, 4:30
 
Ekrānšāviņš
Plaši soctīklos tiek iztirzāta raidījuma “Daudz laimes, jubilār!” vadītāja un kultūras žurnālista Andreja Volmāra viesošanās bijušā politiķa Artusa Kaimiņa raidījumā "Suņu būda V2.0".

Uz daudziem A. Kaimiņa jautājumiem A. Volmārs atbild netieši vai norāda, ka konkrētā tēma viņu neinteresē. Vissaspīlētākā giasotne rodas brīdī, kad A. Kaimiņš viņam taujā žurnālista domas par krievu valodu sabiedriskajos medijos. Žurnālists atbild ar juatājumu: "Kāpēc jābūt Latvijas valstī sabiedriskajos medijos krievu valodai?". "Tu direktoram to esi teicis?" prasa A. Kaimiņš. "Tas jau nav atkarīgs no viņa...[...] liekam mieru Latvijas Televīzijai. Es nedrīkstu pēc ētikas kodeksa kritizēt un vērtēt televīziju. Mēs tuliņ pārtraucam šo sarunu. Nākamais jautājums," tā A. Volmārs. A. Kaimiņš gan neliekas mierā un sarunu turpina: "Tu jau principā 10 minūtes neatbildi konkrēti uz jautājumu!"

"Tad beidzam, viss, paldies," pasaka A. Volmārs un pamet studiju, fonā nosakot, ka Kaimiņš viņam uzdodot stulbus jautājumus, tāpēc viņš uz tiem neatbildot.

Vietnē "X" cilvēki nežēlo kritiku žurnālista virzienā.

Raimonds: Tad lūk, kāpēc visi sabiedrisko mediju darboņi ir tik šķietami vienoti un vienādi domājoši! Čeka un tās metodes rullē joprojām! Nez, kura tieši ir tā institūcija, kas vāc šos parakstus?

Jana: Pēc neizdevušās intervijas, man domas mainījās , par šo leģendu. Skumji. Kam jānotiek, lai tā baidītos runāt?

Juris: Tā tiešām var dzīvot? Ar klapēm uz acīm, lai saglabātu savu "krējuma" intervētāja darbavietu? Bez pilsoniskās stājas, neinteresējoties ne par vienu valstij nozīmīgu jautājumu? Kā okupācijā, baidoties no deportācijas un ieslodzījuma,- tikai varai komplimentāri, lai kāda tā būtu?

Katrīna: Nebūtu Volmārs to pateicis, mēs turpinatu dzīvot pārliecībā, ka tur ir nolasījušies krievinātāji vienotā barā. Bet te, izrādas, ir uzplaucis tāds Staļinisms, ka maz neliekas! Tikai būtu labi zināt, kur tādam murgam aug kājas.

"Interesanti, viņi tiešām tur LTV ir parakstījuši kaut ko tamlīdzīgu vai arī kungs kaut ko pārpratis? Nez, kur to kodeksu varētu izlasīt?" taujā Dace.

Jolanta: Jā - par šito nevar, par šo te arī nē...ko tad nākt uz interviju...par garšīgiem pupiņu salātiem runāt? Nevienam pliekanas,remdenas sarunas bez garšvielām neinteresē-jārunā par tautai aktuālāko.

Uldis: Ētikas kodekss tagad ir visur. Pilnīgi visur. Un tad nāk arā tik marasmātiskas atbildes, ka nenobrīnīties.

Emuārs: Andrejs laikam vēl 70-tajos ir parakstijis LPSR Kriminalkodeksu, kur par pretpadomju agitāciju bija paredzēti 8 gadi.

Rihards: Domāju, ka Volmāra kungs ir šo to pārpratis. Un viņš jau nu ir gan vecumā, gan pozīcijās sabiedrībā, kurās personīgo viedokli vairs nevar aizliegt. Un tad rodas jautāums: ja jau tik grūti atbildēt, ko tad viņš domāja, piekrītot šai intervijai/šovam?

Krista: Šai gadījumā Kaimiņam nav kur piesieties - normāli jautājumi. Volmārs ir vecs vīrs, bet arī lupata. Ko gāja uz interviju, zinot Kaimiņu? Sen tak pensijā, nav jau vientuļā māte, badu nemirs ,kāpēc tik izmisīgi jābaidās?

Kurzemes katls: Kārtējais sistēmas cilvēks gan tagad, gan 40 un vairāk gadus atpakaļ! Ar savu galvu nekad nav domājis!

Juris: Volmārs pasaka, kā ir - ka ir pret krievu valodu Latvijas televīzijā, bet nedrīkst kritizēt, jo ir parakstījies. Citi nesaka vispār neko, tikai jož pie Rinkēviča aizstāvēt rusifikāciju.

AB: Vecu kungu nerakstītie likumi. Jaunā paaudze nav tādi kalpi vairs, lietas mainīsies pamazām. Neatļauties kritizēt ir vecā skola. Redzu to darbā paaudžu vecumklasēs.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:50

Jaunākās diskusijas