Zināms Lielbritānijas plāns gadījumā, ja karalis Čārlzs nomirs

tautaruna.lv 15.marts, 5:00
 
depositphotos.com
Karaļa Čārlza III vēža diagnozes dēļ ir palielinājusies varas maiņas iespējamība Lielbritānijā. Karaļa pēkšņas nāves gadījumā Lielbritānijas valdībai ir slepens plāns ar kodētu nosaukumu "Menai tilts". Līdzīgas procedūras jau veiktas arī citiem mirušajiem karaliskās ģimenes locekļiem, ziņo "Express".
Operācija ilgs 10 dienas, ieskaitot galvenos notikumus ar karaļa bērēm, oficiālus paziņojumus un nākamā monarha, Velsas prinča Viljama kāpšanu tronī. Šādu plānu veidošanas galvenā ideja ir nodrošināt vienmērīgu varas nodošanas pāreju bez starpgadījumiem un problēmām.

Briti par karaļa nāvi varēs uzzināt no zvanu kaskādes, un pēc tam traģiskās ziņas tiks paziņotas BBC tiešraidē. Tāda pati procedūra notika arī pēc Elizabetes II nāves: 2022. gada 8. septembrī pulksten 18.30 BBC žurnālists izplatīja ziņu sabiedrībai. Atgādinām, ka karaliene nomira pulksten 15.10 Balmoralas pilī Skotijā.

Operācija "Menai tilts" notiks pēc tādas pašas procedūras kā Elizabetei II veltītā "London Bridge". Nākamajā dienā pēc Čārlza nāves princim Viljamam (pirmajam rindā uz troni) ir jāsaka runa, un pēc tam valstī pirms bērēm sāksies sēru periods. Karaļa nāves diena tiks atzīmēta kā D diena, bet visas nākamās kā D diena+1 utt.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Vakar, 18:33

Jaunākās diskusijas