SVARĪGI! Informācija visiem Lielbritānijā dzīvojošajiem latviešiem

Portāls nra.lv 27.novembris 2017, 12:45
 
Scanpix
Lai izvairītos no deportēšanas, visiem Lielbritānijā dzīvojošajiem Eiropas Savienības, tai skaitā arī Latvijas, pilsoņiem būs obligāti jāreģistrējas jaunam statusam, vēsta "LNT Ziņas".

Šādā veidā Lielbritānijas valdība vēlas pēc "Brexit" legalizēt emigrantus.

Tiek ziņots, ka pastāvīgā iedzīvotāja statusam varētu pieteikties vairāk nekā trīs miljoni cilvēku, tai skaitā arī mūsu tautieši. Lielbritānijā tiks izveidota pilnīgi jauna Eiropas Savienības imigrantu atļaujas un uzskaites sistēma.

Izskanējusi informācija, ka pastāvīgā iedzīvotāja statusa nokārtošana maksās no 70 līdz 85 mārciņām, un būs garantēts tiem, kuri Lielbritānijā bez pārtraukumiem nodzīvojuši vismaz 5 gadus kā strādnieki, pašnodarbinātas personas, studenti, pašpietiekami indivīdi vai viņu ģimenes locekļi.

Savukārt, imigrantiem no Eiropas Savienības, kuri vēl nevar pierādīt piecus gadus ilgu uzturēšanās periodu, tiks piešķirts pagaidu statuss. "Tas nozīmē, ka pēc oficiālās izstāšanās no Eiropas Savienības datuma, 2019.gada 29. marta, būs dots vēl pārejas periods - plus divi gadi, un šis pārejas posms tiks ieskaitīts kopējā stāžā Lielbritānijā," teikts sižetā.

Avots: skaties.lv

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:45

Jaunākās diskusijas