Austrālijā jauni dabas sargāšanas noteikumi; kaķi atzīti par bīstamiem dzīvajai dabai

tautaruna.lv 17.novembris 2023, 13:15
 
pixabay.com
Esam pieraduši, ka vislabākai sveids kā cīnīties ar pelēm ir turēt mājās kārtīgu peļu junkuru. Austrālija dzīvās dabas sargāšanā ir lielu soli priekšā mums - esot izdots likums, ka kaķus, kas dzimuši pēc 2022.gada ārā laist nedrīkst - tā tiks pasargātas pelītes.
Ieraksts "X" vēsta: "Austrālijā ir jauns noteikums - kaķi, kuri dzimuši pēc 2022.gada vairs nedrīkst iet ārā no mājas. Drīkst dzīvot tikai iekšā. Lai neaprij visas pelītes un citu wildlife. Interesanti, vai panesīsies arī citur."

Komentētāji ir šausmās un atceras arī citus Austrālijā pieņemtus, mūsu izpratnē neadekvātus, likumus: "Tā bija Austrālija vai Jaunzelande, kur bija tas slavenais kaķu galināšanas konkurss bērniem? Katrā ziņā es morāli esmu kaķu pusē; ne jau kaķi ir vainīgi, ka ir kaķi"

"Austrālijā jau tas ir svarīgi, tur daudz posta vietējai dabai nodarījušas ievestās dzīvnieku sugas. Latvijā, protams, kaķi arī izķer daudz putnus, peles un pat ķirzakas. Bet vai kaitējošā apjomā, nezinu gan."

"Viņiem arī nedrīkst būt vairāk kā divi kaķi. Diezgan muļķīgs noteikums- vēlāk brēks par pelēm un iznēsātām slimībām. Mēris Veceiropu piemeklēja pēc ļoti reliģisku personu idejas, ka kaķi ir no velna un tos ir jāiznīcina."

"Pirms 10 gadiem NZ bija radikāla iniciatīva līdz 2020. gadam padarīt valsti cat-free. Diskusijās tika mīkstinātas prasības kaķus laist ārā tikai ar zvaniņiem pie kaklasiksnām. Neesmu interesējies, vai šo izdevās realizēt."

"Tur ir vietējo dzīvnieku sugas, kas nekādi nespēj izglābties no kaķa - jo Austrālijas un Jaunzēlandes dabā līdzīgu plēsoņu vnk nav."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:13

Jaunākās diskusijas