Brīdinām! Nepatīkami skati! Ko krusa un negaiss nodarījis svēteļiem

tautaruna.lv 8.augusts 2023, 14:15
 
Kaspars KRAFTS, F64 Photo Agency
Vakar, it seviški Dobeles un Madonas pusē, vētra un krusa darīja posta darbus - cieta cilvēki, cieta viņu īpašums, cieta daba un arī dzīvnieki.
Savvaļas dzīvnieku palīdzības centrs "“Ežu Hospitālis” vietnē "Facebook" publiskojis emocionālu ierakstu ar lūgumu palīdzēt stārķiem.
Sirdi plosoši un nepatīkami skati!! Kad daba vienā dienā izspēlē pavisam ļaunu joku.. nesaudzējot pilnīgi neko un nevienu..
Varam teikt, ka mēs visi piedzīvojām kaut ko pavisam biedējošu un neierastu, kas nodarīja lielu postu. Kāds tika cauri vien ar izbīli, bet kādam tika apskādēta mašīna, kādam izpostītas viņa mājas, bojā gāja raža saimniecībās un kādam - tika atņemta dzīvība..vēl vakardien tie paspēja pasildīties saulītē, bet šodien dvēselītes jau ir ceļā uz debesīm..
Šis ir skats no izsaukumiem, ko saņēmām. Bojā gājuši neskaitāmi stārķi, dzīvi palikušie - lielākoties katram vairs tikai pa vienam spārnam, kāds smagi sasities, kāds apātisks un sāpju agonijā.. Šobrīd apsekojām pirmo teritoriju, bet zinām, ka šis nav viss.. Mēs nezinam, cik gara būs šī nakts, lai glābtu tos, kas vēl glābjami un nezinam, ar cik kuplu stārķu pulku mēs atgriezīsimies mājās. Ir jāpalīdz tiem, kas palikuši dzīvi - izvērtējot to veselības stāvokli un lemjot par turpmāko rīcību, kas būtu vispiemērotākā katram putnam, kā arī - mēs nespējam bojā gājušos vienkārši atstāt guļam uz lauka..
Līdz ar to, mūsu kuplais pulks kļūs vēl kuplāks un, tā kā šis mūs pārsteidza pavisam nesagatavotus, mēs būtu ļoti pateicīgi, ja kāds spētu mūs finansiāli atbalstīt.. Par precīzāku veselības stāvokli, traumām, dzīvajiem un bojā gājušajiem, un attiecīgi - vajadzībām, mēs spēsim komentēt tikai tad, kad visi putni būs nonākuši drošībā, kas šobrīd ir pats galvenais! Mēs darīsim visu, lai palīdzētu traumētajiem putniem un cerēsim, ka tiem, kas šo vētru neizturēja, pēdējais lidojums uz debesīm būs krietni mierīgāks..." raksta biedrība.

Facebook

Lai gan Drauga spārns ir pārpildīti, arī viņi atsaucas šodien nelaimē nonākušajiem, taču visus nespēj uzņemt.
Biedrība
Savvaļas dzīvnieku palīdzības centrs
“Ežu Hospitālis”
Reģ.nr. 40008325429
AS, Swedbank
LV24HABA0551054796534
Mērķis: vētrā cietušajiem stārķiem

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 19:44

Jaunākās diskusijas