Elbakjans radījis dokumentālo filmu par Nilu Ušakovu

Portāls nra.lv 12.maijs 2017, 15:24
 
F64
Pēc kāda no Māra Martinsona filmas "Romeo n’ Džuljeta" seansiem Raimonds Elbakjans uzsāka sarunu ar režisoru par filmā izteikto domu, ka mīlestībai nav tautības. Cilvēku bailes kā pretstats mīlestībai izraisa naidu. Gan Elbakjans, gan Martinsons ir pārliecināti, ka nav nepieciešama paaudžu maiņa, un šodien jau liela sabiedrības daļa ir šīs bailes pārvarējušas. Jo atmodas laika paaudze ir pieredzējusi uzvaru daudz lielākā cīņā, iegūstot brīvību visi kopā. Gan krievi, gan latvieši kopā stāvēja uz barikādēm, neskatoties uz sociālo piederību. Brīvības gars ļāva gūt panākumus un vien tādus puikas ir vērts uzklausīt!

Raimonds Elbakjans: "No vienkārša puikas Imantā Nils Ušakovs veicis ievērības cienīgu "pārgājienu", kļūdams par Rīgas mēru. Lai jauniešiem pastāstītu šo stāstu, kopā ar Ghetto TV kādā nedēļas nogalē aicinājām Rīgas domes priekšsēdētāju doties pārgājienā, lai iepazītos tuvāk un pastāstītu Latvijas jaunatnei šo stāstu!" Dokumentālās filmas režisors Māris Martinsons: "Man kā režisoram vienmēr interesants šķiet jebkurš darbs, kura centrā ir cilvēks ar savām domām, pasauli un uzskatiem. Emocijām un atmiņām. Interesanti ir strādāt pie scenārija, sacerēt, veidot, izdomāt. Bet daudz lielāks izaicinājums ir mēģināt izveidot stāstu par reālu cilvēku, par personību, neizskaistinot to vai arī neizkropļojot.

Kaspars Krafts/ f64 photo agency

Izdzirdēt, ieklausīties… Katram režisoram laikam ir savs motto, un mans jau no studiju laikiem teātra fakultātē ir bijis Raiņa - Jāzepa vārdiem teiktais: "Ne nievāt pasauli, tik viņu saprast"

Filma bez maksas būs pieejama no 17.maija plkst.17:00 Ghetto TV kanālā //www.youtube.com/Ghettotvlv

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas