Aknu transplantāciju piedzīvojušais Austris nāk klajā ar jaunumiem

Portāls nra.lv 8.maijs 2017, 9:55
 
Ekrānuzņēmums no video
Jau vēstījām, ka pirms pieciem mēnešiem Tartu slimnīcā 25 gadus vecajam Austrim Augustam par līdzcilvēku saziedotajiem līdzekļiem tika veikta aknu transplantācija. Šai operācijai un Austra atveseļošanās gaitai sekoja līdzi liela daļa Latvijas iedzīvotāju. Šobrīd Austris atlabst un stāsta par jaunumiem savā dzīvē, atsaucoties uz laikrakstu "Bauskas Dzīve" vēsta portāls "Kasjauns".

Lai arī kopš operācijas pagājuši jau 5 mēneši, tomēr atlabšanas process vēl turpinās. Tas nozīmē, ka jaunietis cenšas izvairīties no publiskiem pasākumiem, lai izvairītos no iespējamajām infekcijām. Austrim arī līdz mūža beigām būs katru dienu jālieto īpaši medikamenti. Tomēr jaunais vīrietis ir optimisma pilns un dara visu, lai atveseļotos. Piemēram, vingro un brauc ar velosipēdu.

Austris laikrakstam "Baudzkas Dzīve" stāsta: "Reiz kāda sieviete sacīja - kaut visiem būtu tāds optimisms, kā man. Es viņai atbildēju - viss atkarīgs no pašiem, no tā, kā raugāmies uz situāciju. Apzinājos savējo, zināju, ka esmu izdarījis visu, ko spēju. Es ticēju un paļāvos. Protams, bija grūti, bet mainīt neko nespēju, tikai savu attieksmi. Katram mums ir savas problēmas un grūtības, no tām nevar aizbēgt. Es mieru un vislielāko atbalstu rodu Dievā. Vienmēr sev atgādināju - es taču elpoju! Dzīve vēl nav beigusies, nezaudē cerību!"

Protams, jaunais vīrietis izsaka pateicību visiem ziedotājiem un atbalstītājiem, kas juta līdzi viņa atlabšanas procesa laikā: "Līdzcilvēku un sabiedrības atbalsts bija jūtams. Tas palīdzēja, uzmundrināja un deva prieku. Daudzos gadījumos cilvēki, kas saņēmuši palīdzību, kaut kur pazūd, bieži vien pat nav zināms, kā viņiem klājas un vai sabiedrības atbalsts ir palīdzējis. Es nevēlējos to pieļaut. Gribēju, lai visi, kas bija kopā ar mani, zina, kā man klājas pēc operācijas''

Taujāts par to, vai viņš jūt transplantēto svešķermeni, Austris vien norāda, ka jau dienu pēc operācijas teicis sev, ka pieņems transplantēto orgānu un pateicās Dievam par iespēju dzīvot.

Avots: "Kasjauns"

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 21:27

Jaunākās diskusijas