Nāve uz sliedēm. Vilciens pārbrauc pāri uz sliedēm guļošam cilvekam

tautaruna.lv 31.augusts 2022, 22:00
 
Ekrānuzņēmums/twitter
Nedaudz pēc plkst. 4.00 no rīta kāds vīrietis rāpus centās šķērsot dzelzceļa pārbrauktuvi Ikšķilē, brīdī, kad tuvojās kravas vilciens. Tā mašīnists ziņo, ka gājējs apgūlās uz sliedēm sekundes pirms trieciena un viņš neko nevarēja darīt, lai izglābtu vīrieša dzīvību, vēsta TV3 raidījums "Degpunktā".

Nedēļas nogalē kāda sieviete, kopā ar ģimeni sēžot automašīnā, vēlu naktī atgriezās mājās no koncerta. Nedaudz pāri plkst. 4.00 no rīta braucēji bija spiesti apstāties pie Ikšķiles dzelzceļa pārbrauktuves. Kaut kas bija nogājis griezi un nebija iespējams šķērsot sliedes.

“Mēs pagaidījām kādu brīdi, piebrauca policija un tad es sapratu, ka tas ir svaigs notikums, jo parasti jau policija notikuma vietā ir pirmā,” stāsta iedzīvotāja.

Pāris minūtes vēlāk piebrauca arī mediķu brigāde. Tikai tad garāmbraucēji atskārta, ka uz sliedēm guļ nekustīgs cilvēks: “Bikses norautas, bija pagriezies ar dibenu. Ar pliku dibenu gulēja, bet izskatījās, ka visas rokas un kājas ir vietā. Tad viņu pagrieza uz mugurpusi, ātrā palīdzība mēģināja likt kaut kādu, elektrošoku nē, bet kaut kādu atdzīvināšanu. Sapratu, ka nekas neizdevās, jo viņš nekustējās.”

Vīrietim patiešām vairs nevarēja palīdzēt un viņš no gūtajām traumām gāja bojā turpat, pie sliedēm. Vietējie iedzīvotāji ir pārsteigti par kārtējo upuri, kas nav spējis šķērsot pārbrauktuvi, pārliecinoties par drošību. Īpaši naktī, kad vilcienu var sadzirdēt un saredzēt itin labi.

“Latvijas dzelzeļš” ziņo, ka kravas vilciena mašīnists gājēju pamanīja vien pāris sekundes pirms sadursmes. Tiesa, gluži par “gājēju” cilvēku tomēr nevarētu nosaukt. Vīrietis uz sliedēm ticis pārvietojoties uz ceļiem, ziņojumā rakstījis vilciena vadītājs.

Kravas vilciens brauca no Rīgas uz Ogri. Policijā ir uzsākts kriminālprocess, lai noskaidrotu vīrieša nāves apstākļus.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas