Nekauņa izsit kāda nama logus Siguldā

Portāls nra.lv 4.augusts 2017, 15:25
 
SCANPIX
Pagājušo piektdien, 28. jūlija pievakarē, Valsts policija saņēma informāciju no kādas mājas apsaimniekotāja par to, ka Siguldā nepazīstams vīrietis sit nama logus. Notikuma vietā nekavējoties ieradās Siguldas iecirkņa policisti, kuri ļaundari aizturēja nozieguma vietā. Tobrīd viņš bija paspējis izsist jau trīs logus.

1955. gadā dzimušais vīrietis tika nogādāts policijas iecirknī. Pārbaudot informāciju, tika noskaidrots, ka viņš, iespējams, nesen izdarījis vēl kādu noziegumu. Proti, Siguldā no kādas garāžas nozadzis celtniecības instrumentus - akumulatora skrūvmašīnu, fleksi, divas stellatslēgas, kā arī vairākas knaibles, skrūvgriežņus un vīles. Garāžas saimnieks informēja policiju, ka noziegums varētu būt izdarīts laika posmā no 18. jūlija pulksten 19.00 līdz 20. jūlija 11.00. Jāpiemin, ka nozieguma brīdī garāžas durvis nav bijušas aizslēgtas.

Policija ieguva informāciju, ka šim vīrietim apzagt garāžu, iespējams, palīdzējis līdzdalībnieks - 1959. gadā dzimis vīrietis, kurš stāvējis pie garāžas durvīm un vērojis, vai neviens nenāk. Otrdien, 1. augustā, Siguldas iecirkņa policisti, noskaidrojot iespējamā līdzdalībnieka atrašanās vietu, viņu aizturēja.
Pārliecinoša informācija par šī vīrieša dalību noziegumā pagaidām nav iegūta, taču policija turpina skaidrot precīzus notikušā apstākļus.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 175. panta trešās daļas - par zādzību, ja tā izdarīta, iekļūstot telpā. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Savukārt persona, kuras mājoklim tika izsisti logi, šobrīd neatrodas Latvijā un nevēlas, lai par šo noziegumu tiktu uzsākts kriminālprocess.

Šobrīd policija skaidro, kur palikušas no garāžas nozagtās mantas.

1955. gadā dzimušajam vīrietim ir piemērots drošības līdzeklis apcietinājums. Jāatzīmē, ka viņš jau iepriekš sodīts par zādzību ar iekļūšanu un pavisam nesen izcietis cietumsodu.

Aicinām iedzīvotājus parūpēties ar drošību, vienmēr aizslēdzot garāžas un citas ēkas, kur atrodas vērtīgas mantas. Pieredze rāda, ka visbiežāk garnadži izdara zādzības, svešajām mantām brīvi piekļūstot.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:58

Jaunākās diskusijas