Vai Irānas- Izraēlas karš palīdzēs Ukrainai.

DŽA

Pēc, vakardien, veiktā Irānas uzbrukuma Izraēlai, ir skaidrs, ka karš nav novēršams. Izraēla nepiedod. Izraēla atbildēs. 

Kā tas varētu atsaukties uz Ukrainu.

1. Šahedus (dronus) krievija no Irānas vairs nesaņems. Tie Irānai ir nepieciešami. 

2. ASV, Senāts, Kongress, pārskata, iepriekš bremzēto, palīdzību Ukrainai. Tiks piešķirta palīdzība, kas Ukrainai ir ļoti nepieciešama. 

Izraēla, bezšaubām, Irānas "kazlojebus" sasitīs lupatās. Bet Irānai jau ir kodolieroči? Ceru, ka vēl nav. Kodolieroči ir problēma- "kazlojobi", ja viņiem tādi ieroči ir, tos izmantos.

Tāda tā bilde izskatās. 

14.aprīlis, 11:41 (14.aprīlis, 12:14 - labots)
DŽA

Nav Irānai vēl kodolieroču, tas priecē.  Tātad Islāma "kazlojebu" Republika, visai drīz pārtrauks savu eksistenci. Irāna, kā valsts, paliks, bet nebūs vairs drauds Tuvo Austrumu reģiona valstīm. 

Un fašistu krievijai vairs sabiedroto nebūs. 

14.aprīlis, 12:14
V ilis Gutmanis

Smieklīgi, ļoti smieklīgi. Varbūt pagaidīsim un redzēsim ar ko beigsies šie notikumi. Gribētos tikai oponēt ... jautājumā par Izraelu. Netanjahu ir nokodis mazliet vairāk kā var norīt. Diemžēl atpaļceļa viņam nav un vienīgā cerība ka tēvocis Sems neatstās savus izraeliešus nelaimē.

14.aprīlis, 14:13
DŽA

Nav ne jausmas, kas tev, v ili, šķiet ļoti smieklīgi. Irānai smiekli nenāks. Par ASV, tas ir skaidrs, ka palīdzēs un jau palīdz Izraēlai. Arī UK un Francija jau palīdz notriekt Irānas dronus un raķetes. Pašlaik gan palīdzība ir tikai pretgaisa aizsardzībā, bet, ja Irānai nepaveiksies un tā trāpīs kādam NATO kuģim, vai arī notrieks kādu NATO lidmašīnu, tad ASV, UK un Francija tiešā veidā iesaistīsies karā. 

14.aprīlis, 16:21
Andis

Dža, jūsu secinājumi ir ritīgi smieklīgi, jo tā politoloģijā neviens nerīkojās. Vispirms tiek savākti visi iespējamie  zināmie un nezināmie dati (ar nezināmiem domāju to nepilno  procentu informācijas, par kuru zin vien specdienesti un tie, kuri spēj nolasīt informāciju pagātnē, tagadnē un nākotnē) un tad tie analizēti atbildot uz visiem iespējamiem jautājumiem, tādēļ secinājumi specdienestos top kaut kur diennakts laikā, bet visiem pārējiem, ja neskaita tos, kuri informāciju, vienkārši, nolasa, tiem vajadzīgas vismaz 3 dienas.

Tad ko mēs zinām par Irānu? Tā pret Izraēlu no savas teritorijas ir veikusi uzbrukumu pirmo reizi. Tās elitē ir ebreju izcelmes pārstāvji, kas arī daudz ko izskaidro. Tā ir attīstīta raķešu un dronu izstrādē, kas nekādi neparādījās šīs nakts uzbrukumā. Jā trešo daļu notrieca amerikāņi un vēl Jordāna ko notrieca, tā kā Izraēlai ne tuvu nepieder visi lauri uzbrukuma atvairīšanai.

Kas uzreiz ir skaidrs, ka viss turpināsies un būs kādas darbības pret Irānu jau tās teritorijā, jo tāds bija sākotnējais Netanjahu mērķis, ar kura darbību vairums Izraēlā nav apmierināti – atgriezās, lai neļautu izmeklēt korupcijas skandālus, kurā viņš pats ir iesaistīts. Lieki piebilst, ka Izraēla nav spējīga karot ar Irānu (tā nav spējīga karot pat ar Hamas un tās šķir Irāka un Sīrija) , tādēļ tā vēlas izprovocēt karu un tad stafetes kociņu nodot tās sabiedrotai ASV. Tieši šajā ir paslēpta kļūda un Izraēla paliks 1: 1 ar realitāti, ka pēc tam tādas Izraēlas vairs nebūs. 

Ja par Irānas atbildi uz 1.aprīļa Izraēlas uzbrukumu Irānas konsulātam Sīrijā, tad tas vērtējams kā vājš un ķeksīša pēc – tika dots laiks sagatavošanas darbiem un netika izmantotas nepārtveramas raķetes, kuras ir Krievijai, Ķīnai un Irānai. Izskaidrot to var tā, ka bija vēlēšanās neradīt kādus zaudējumus, par ko būtu pamats atbildēt vai tieši pretēji, likt noticēt Irānas vājumam un Izraēlu izprovocēt uz lielo karu – to padarīt par kara iesācēju, kas Izraēlas sabiedrotiem vienkāršotu novēršanos no sava “auklējamā”.

14.aprīlis, 17:28
V ilis Gutmanis

Nezinu cik glupam ir jābūt lai ticētu triju lūzeru ASV, Apvienotās karakistes un Francijas varenībai. ASV jau vairākas reizes dabūjusi atbildes triecienus uz saviem izlēcieniem un vienmēr to krupi ir norijusi. Arī ja nogremdēs kuģi vai notrieks kādu NATO  lidmašīnu viņiem nāksies norīt šo krupi iebāzt asti kājstarpē un klusībā nolīst malā. Nav nevienai no šim valstīm tāda spēka lai iesaistītos karā.

14.aprīlis, 17:32
DŽA

V ili, tu tak bezsmadzeņu radījums esi. "Luzers", tas domāts, kā zaudētājs? Tiešām ASV, UK un Francija, ir zaudētāji? Un nepietiek spēka, lai sasistu Irānu??? V ilais z ili, tu tak maun slima suņa murgus. 

Irāna izdarīja to, ko saprātīga valsts nedarītu- uzbruka Izraēlai. Nu nāksies atbildēt. 

Par tiem "luzeriem", ieprieks tāda bija tikai krievijas fiderācija. Nu pievienojās Irāna. 

14.aprīlis, 18:03
DŽA

1967.gadā, arābu valstis izlēma iznīcināt Izraēlu. Irānas gan to starpā nebija. Bet tie arābu pretIzraēlas koalīcijas spēki, daudzkārt pārsniedza Izraēlas bruņotos spēkus, daudzās pozīcijās pat x4. Kas notika? Izraēla sešās dienās (!) arābus sasita un paņēma vēl teritorijas, uz kurām iepriekš nepretendēja. Ēģipte, Sīrija, Jordānija, smagi norāvās. Un, jā, Iraka, kura tajā karā oficiāli nepiedalījās, bet faktiski, visiem iespējamajiem līdzekļiem atbalstīja "Izraēlas iznīcināšanas plānu". Ja kāds atceras divus Irakas- Irānas karus, abos Iraka sasita Irānu. Iraka bija stiprāka. Lūk, cik ātri Iraka zaudēja Kuveitas karu? Un nākamo? Retorisks jautājums. 

14.aprīlis, 18:17 (14.aprīlis, 18:29 - labots)
V ilis Gutmanis

Jūs tiešam esat paglups ... ja domājat ka  šie notikumi var atkārtoties. Arābu valstis Izraelas jautājums pašlaik ir vienotas un pati Izraela vairs nav tā kas tai laikā. Neatceraties cik dienās jūs prognozējāt ka Izraela sakaus HAMAS. Ja nav noslēpums cik daudz laika pēc jūsu prognozēm HAMAS jau vairāk neeksistē. Smieklīgi tikai ka Netanjahu nekādi nevar izbeigt šo konfliktu kā solijis. Vēlreiz gribētu noradīt ka viņš ir nokodis vairāk kā spēj norīt tāpēc arī ir aizrijies savā karjerā.

Smieklīgs atgādinājums Ukrainai, diezgan nekorekti bet patiesi.

https://www.youtube.com/watch?v=dnNe9yQk21Q&ab_channel=SkyShips

14.aprīlis, 18:57 (14.aprīlis, 18:58 - labots)
DŽA

Idiot v ili, vispirms jau vienkāršs jautājums- ko nozīmē daudzpunkte un kad to izmanto? Tu to bezsakarā izmanto, esmu manījis, bet tu tak esi garīgi atpalicis...

Par HAMAS uzbrukumu Izraēlai, pateicu visu pareizi- teroristi tiks likvidēti diennakts laikā un sekos nežēlīga Izraēlas atriebe Palestīnā. Tieši tā arī bija, es nekļūdījos. 

Un nekļūdos tagad. Ko Irāna varētu darīt, lai netiktu tās valsts iekārta iznīcināta? Lūgt piedošanu? Bet Irānas mūļi to nedarīs, lepni muslimi. Tad nu nekā. Izraēla Irānai parādīs to, ka uzbrukt nebija pareizi.

14.aprīlis, 19:13
V ilis Gutmanis

Man pēc jūsu triju burtu slikuma sākās alerģiska reakcija tādēļ jūsu nika vietā lietoju dudzpuntu. Jebkurš normāls cilvēks tojau sen būtu sapratis un neuzdotu tik glupus jautājumus.

Par to HAMAS uzbrukumu Izraelai. Tā jau vairāk kā pus gadu karo ar HAMAS un tā diennakts kurānormaliem cilvēkiem ir 24 stundas jums kaut ka nebeidzās. Tā kā jūs atkal esat samelojies, kas jums ir raksturīgi jo ne zināšanu ne spriešanas spēju jums vienkārši nav. Ir tikai milzīgi uzpūsta pašapziņa.

Jums ar saprātu kaut kas nav tā kā vajag, vai arī ir slikti ar atmiņu. Ne Irāna pirmā uzbruka Izraelai, bet pati Izraela iesāka šo konfliktu. Necentieties iedziļināties pasaules politiskajos notikumos. Tos jūsu astoņbitu apziņa apstrādāt nav spējīga. Atkal izgāzīsaties ar savām prognozēm.

14.aprīlis, 21:11
DŽA

Z ilais v ili, nav ne jausmas, no kā tev, mēsls, ir alerģiska reakcija, ej pie alergologa. Iespējams, tev ir alerģija pret saprātu vai latviešu valodu. Iespējams, sūda muša, tavi fermas kolēģi tevi izpakaļoja, bet, tu gan pie tā pieradis esi, tur tev alerģija būt nevarētu. 

14.aprīlis, 21:47
Stāstnieks

Kā šeit pareizi raksta Andis, tad Izraēla pati nav spējīga uzvarēt Irānu un acīmredzami grib, lai to dara ASV ar biedriem. Savukārt Baidens to negrib, jo tas nogremdētu viņa reitingu pirms vēlēšanām. Tāpēc karš ar Irānu pašlaik ir mazticams.

Ja tas tomēr sāktos, Irānas iespējas pārdot naftu Ķīnai būtu ierobežotas un naftas cenas pasaulē pamatīgi uzlēktu, rezultātā Ķīnai nāktos vairāk un dārgāk pirkt naftu no Krievijas. Tātad Krievijai būtu papildus lieli ienākumi. Karojot ASV iespējas apgādāt Ukrainu būtu vēl vairāk ierobežotas. Nekādu daudzmiljardu palīdzību Ukrainai ASV neiedalītu, jo pašiem vajadzētu. Karā noteikti iesaistītos Lielbritānija un kādas ES valstis, kas atkal samazinātu palīdzību Ukrainai. Šeit Krievijai būtu daudzi plusi.

Noteikti, ka Krievija jau sen nopirkusi no Irānas licenzi un ražo Šahedus pati, bez Irānas. Nekā tajos dronos sarežģīta nav.

Ja īsumā, tad Krievija no minētā kara tikai vinētu.

14.aprīlis, 21:56
V ilis Gutmanis

Diemžēl neviens alergologs nepalīdzēs jūs ... atradināt no rupjību un jēlību lietošanas ar kuru jūs mēginat piesegt savu nekopetenci starptautiskajos un ne tikai jautājumos. Ieteiktu jums uz citiem neaatiecināt savas perversijas.

15.aprīlis, 8:01
Andis

Izrādās, ka sākotnējais procents 99.9 % ir stipri vien izpušķots un neatbilst patiesībai. Vienkārši, uzbrukums tika veikts pret militārā lidlauka infrastruktūru, ne civiliem objektiem un tiem zaudējumi apmēram miljards $, kas kārtējo reizi apliecina, ka "Dzelzs kupols" strādā labi, ja vienlaicīgi jāatvaira pāris desmitu uzrukuma objektu, bet tas uzkaras, ja to jau pārsniedz 100. Konkrētā gadījumā vēl būtisku palīdzību veica ASV un aizsatdzībai ļāva sagatavoties.
Ja par Izraēlas atbildi, tad domāju, ka Netanjahu nav izvēles to nedarīt, jo ir vien liberastu mēsls, kas spējīgs domāt tik par sevi un konkrētā gadījumā sevi glābt no cietuma. Nav Izraēlas un nav arī kas viņu tiesā.

15.aprīlis, 11:19
V ilis Gutmanis

Andis

Nedomāju ka Irāna sākotnēji plānoja uzbrukt citiem objektiem kā tie kas cieta uzbrukuma rezultātā. Pie kam Irāna vēl iepriekš pabrīdināja par triecienu un ja viņa to nebūtu darijusi negaidītam uzbrukumam būtu citādi rezultāti. Ja gadijumā Netanjahu vēlēsies veikt it kā atbildes triecienu domājams ka viņs vai nu pēkšni saslims ar nāvējošu slimību vai arī ar viņu notiks banāls nelaimes gadijums. Tēvocis Sems vismaz līdz novembrim nav ieinteresēts konfliktā kur varētu dabūt pa biksēm.

15.aprīlis, 12:33

Tavs ziņojums

 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:17

Jaunākās diskusijas