par Rinkevica konfliktu veicinošajiem tvītiem

Dzēsts lietotājs
Dzēsts lietotājs

Jau kuro reizi brīnos, ka RInkevičs kā valsts pārstāvis atļaujas  tvītot x platformā neapdomīgi un neatbildīgi visu, kas uz mēles. Un viņa tviti bez maz aicina uz karu. Kā viņš tā var vienpersoniski atļauties runāt valsts vārdā?

Izlasīju apollo rakstu "Medvedevs nosauc Latviju par "neeksistējošu valsti" un draud Rinkevičam".  Izrādās Rinkevics platformā x ielicis tekstu: "Es pilnibā atbalstu E.Makronu.Mums nevajadzētu novilkt "sarkanās līijas" sev, bet gan Krievijai un nevajadzētu baidīties no to pielietošanas. Ukrainai jāuzvar, Krievijai jābūt sakautai."

Tagad Medvedevs trako un tas nav pirmais neapdomīgais RInkeviča tvīts, kas izsauc ietekmigu amatpersonu trakošanu priekškara apstākļos, kaut mums būtu jārealizē visapdomīgākā, gudrākā politika, lai  neizprovocētu karu nabaga Latvijas teritorijā. Vai RInkevičs pārliecināts, ka te visi grib karu? Ja nav parliecināts, tad kapēc runā kā tirgus tante? Vai varbūt  prezidents ir tik nesaprātīgs, ka trūkst izpratne par sekām un atbildību? Kaut kāds Ivanovs vai Skaidrīte varētu tā runāt no saviem profiliem, bet ne jau LV prezidents! Prezidentam labāk vispār nerunāt, bet , a runāt, tad 7x pārmērīt savus vārdus un pakonsultēties ar gudriem cilvēkiem (ja tādi ir).

Vai tiešām prezidentam Latvijas vārdā ir tiesibas ka tirgus tantei teikt visas savas noskaņas un sajūtas par politiskajiem procesiem, kas šajā gadījumā, ka redzam, nevajadzīgi pievērš Krievijas amatpersonas dusmas? Vai tiešām prezidents, kurš pārstāv valsti, var tā nediplomātiski izrunāties?

Vai LV diplomātu grupā nav ne viena, kas pateiktu RInkevičam, ka tā darīt nedrīkst? Viņš neko labu Latvijai ar to neizdara,tikai paaugstina varbūtību iemest Latviju negatīvu notikumu virpulī. Pat, ja gribi būt Krievijai ienaidnieks, tad dari to klusām, nevis taurē kā taure. Kāda jēga prezidentam tukši kulstīt mēli?

Saprotu, ka neesmu cilvēks, kuram būtu jāpamāca LV prezidents,bet jau kuro reizi šokējos. Un  tik tā turpina. Pašam galvas nav un neviens neaptur? Tā pati plīšanās virsū Maskam ar padomiem... Lai izveido viltus profilu un  māca visus, ko grib. Bet viņš to dara taču it kā Latvijas vārdā...Tad man jāsaka, ka šis ir visu laiku sliktākais prezidents. Pat tie iepriekšējie, pat ja nedarīja neko,vai klusi darīja ne to, vismaz skaļi nedarīja "ne to" - vismaz publiski un atklati nelika kaunā "saķert galvu". Bet varbūt viņam ir saplūdis jēdziens "es" un "Latvija"? TIkai nepareizā virzienā. VIņam pašam privāti jāuzvedas kā Latvijas prezidentam, nevis Latvijas prezidenta darbībā jāiemieso privātais RInkevičs.

16.marts, 12:46 (16.marts, 13:10 - labots)
Andis

Nu neko viņš nesaprata no ārlietām un tagad ierotējis prezidenta krēslā nekompetenci turpina. Bet varētu būt tā, ka viņš spēlē lomu, kā Latvijā ievilkt krievu tankus, lai varētu transformēt NATO un ES. Vienkārši, ko tādu rakstīt drīkst galma āksts vai oficiālas varas nepārstāvoša persona, kas tad ir rakstītāja personiskais viedoklis, bet ne Latvijas kopēja nostādne.
Putins jau par sarkanām līnijām ir atbildējis - ja kādam nav sarkano līniju attiecībā pret Krieviju, tad arī Krievijai nebūs sarkano līniju pret tādiem. Izteikums, "nedrīkst uzvarēt", no oficiālas valsts amatpersonas nozīmē, ka Latvija jau karo ar Krieviju un Ukrainas kapitulācija nenozīmē kara beigas, jo vēl kapitulācijas aktu ir jāparaksta pārējiem Ukrainas pusē karojošiem. Latviju no radušās situācijas var paglābties tikai ar Rinkēviča atkāpšanos un nekādi citādāk.

16.marts, 13:20
ivans ļevs

Cepuri nost mūsu prezidentam, kas sauc lietas iestājos vārdos !! 

Tas ir prezidents nevis čemodānā kakātājs. 

 

Un kā parasti, jums liekas nepieņemami, ka prezidents šādi izrunājās, bet kad nacistiskais putins ar medvedevu dienu un nakti draud pasaulei, jūs saucas par rīcību un mieru veicinošu.

 

krievija nav ar neko īpašāka par Latviju un arī Latvija dirskt nostādīt savas sarkanās līnijas. Un krievija saprot tikai šādus primitīvus uzbrukumus un spēka valodu. Pēc šī tvīta cerams vēl vairāk Eiropas valatis sapratīs kas ir kas un kopā Eiropai nacisms ir jāaptur!

Slava Latvijai, slava Ukrainai, nāvi nacistiskajai krievijai un viņu līdzskrējējiem!!!

 

 

16.marts, 14:08 (16.marts, 14:09 - labots)
Dzēsts lietotājs
Dzēsts lietotājs

Skaros,ka La komentāros jau par šo diskutē. Tā ka nevar teikt,ka RInkvičs nav dzirdējis domu, ka šādi izrunāties neklājas. No komentāriem radās iespaids,ka kādiem 40-50% tas liekas normāli.

Nu ko lai saka. Nez ar ko šis viss beigsies. Bet mēs to pieredzēsim. Būtu patīkamāk to visu vērot no lielāka attāluma, nevis, atrodoties potenciālajā epicentrā.

Jā, Rinkevičs ir politiskais ekstrēmists. Tēmu varēja arī nosaukt "Rinkevičs un kari" (līdzīgi kā "Žeļenskis un karš" vai  "Baideni un kari" - goda vārds, nezināju, ka Baidens visu savu apzinīgo mūžu pēdējo 50 gadu garumā ir kūrējis visus Eiropas karus, burtiski izsitis to notikšanu; nezināju, ka arī Rinkevičs ir tik galēji extrēmi noskaņots. Kā varēja tādu personu par prezidentu ievēlēt? Laikam varēja.)

_____

Prātā nāk kaut kādu tautu pasakas, kur vienā karalis pārģērbās par nabadzīgu vīru un devās tautās, lai uzzinātu no vienkāršajiem cilvēkiem, vai kādam nav pretenzija par karali, - lai zinātu, kā pilnveidoties. Neatceros, - atrada tādu vai neatrada. Un bija cita pasaka, kur 2 karaļi ar sulaiņiem brauca pa šauru tiltu, vienam vajadzēja dot ceļu. Parasti ceļu dod tas, kurš ir mazāks statusā, bet tur 2 karaļi. Tad nolēmuši, ka jānoskaidro, kurš karalis ir labāks, tam arī dos ceļu. Tad sulaiņi satikušies un sākuši slavēt savus karaļus. Diemžēl neatceros, ar ko viņi tika slavināti, gan jau ar labklājību un mieru, bet, izrādās, otram sulainim bija vēl spēcīgāki apgalvojumi par karaļa labuma līmeni. Tie sulaiņi tur kaujas rīkoja ar apgalvojumiem, ko izdarījis viņu karalis un ka labāks par tādu karali gan vairs neviens nevar būt. Bet viens tomēr uzvarēja, otrs saprata, - ja tik labs karalis, tad gan jādod ceļš. Skaistas pasakas. Bet stāsta, ka uz reāliem pamatiem.

Ko varētu teikt par mūsu karaļiem? 'Kā mūsu karalis parādās pie apvārkšņa, tā uzreiz sākas karš". "Mūsu karalis var tā uztvītot,ka karš sākas uz līdzenas vietas." Kaut kā tā.

16.marts, 15:35 (16.marts, 15:55 - labots)
ivans ļevs

Tā jau ir, Zelenskis un Rinkēvičs ir iebrucis citā valstī un putins nē. 

Ja Rinkēvičs ir politiskais ekstrēmists tad kā nosauksiet putinu?

Kādēļ krievija var visiem draudēt un apsaukāt, bet citi pretī neko teikt nevar? krievijai ir kaut kādas speciālas tiesības jūsuprāt?

 

Pie reizes, varbūt arī Baidens kūrēja putinu iebrukt? :-)

16.marts, 15:54 (16.marts, 20:16 - labots)
Elisa Meijere

Latvijas valsts prezidentam būtu jāsaliedē tauta, jāprezentē tā labākajā veidā, jāceļ un jāvecina valsts labklājība, bet ko vinš dara? Klaji un nepārprotami, ar saviem izteikumiem, provocē naidu tautību starpā, mudina uz karu, draud kaimiņvalstij. KO šie izteikumi labu var nest Latvijai? Tā ir atklāta kaitniecība, nerēķināšnās ar sekām! Ja kāds no krievijas līderiem līdzīgis vārdus vērstu pret Latviju?? kāda būtu mūsu reakcija!? Savas personīgās ambīcijas un naidu pret Putinu un Krieviju nedrīkst realizēt uz tautas rēķina. Prezidents, ir tautas kalps, kas devis zvērestu, tad lai koncentrējas uz Latvijas iekšejām problēmām, meklē investorus, palīdz radīt jaunas darbavietas, palīdz uzņemējiem prezentēt valsti, un mazāk LIEN starptautiskajā poltikā. Prezidentam ir jāprezentē valsts, kā to dara citu valstu prezentējošas institūcijas. Tiesībsargam vai citai LV institūcijai būtu skaidri jānodefinē valsts prezidenta kompetences robežas un pienākumi. Jāiemāca etiķete un diplomātija, lai pilsoņiem nav jākaunas par valsts amatpersonas diletantismu. Pietiek jau ar to, ka ģimeniskās vērtības viņam ir svešas, tad vēl personīgās īpašibas dara kaunu un pazemo Latviju.

16.marts, 16:18
ivans ļevs

krievijas personas to vien dara kā draud Latvijai un pasaulei, labrīt. No kuras pagrīdes izlīdi?

Prezidents pareizi dara, kā sauc lietas iestājos vārdos un iespējams pamodina pārējo Eiropu ar to kāds ļaunums mums dzīvo blakus.

16.marts, 16:48
Munins

Rinkēvičs teica ko citu. Lūk ko: Russia delenda est. Tas ir Krievija ir jāsagrauj vai jāizposta.

Visu ko saka Rinkēvičs viņš formāli saka Latvijas vārdā, bet viņš nenosaka Latvijas ārpolitiku. To nosaka Saeima un Ārlietu ministrija. Man kaut kā ir šaubas, ka viņi ko tādu būtu noteikuši. Izskatās, ka tā ir Rinkēviča pašdarbība kuru Saeima un valdība nezin kapēc nesteidzas novērtēt.

Manā skatījumā tāds Rinkēviča izteikums Latvijai ir kaitīgs, jo ir provocējošs attiecībā pret Krieviju.

Šis nav tāds laiks, lai raustītu lāci aiz ūsām.

16.marts, 16:56 (16.marts, 16:57 - labots)
Elisa Meijere

Jāni Lauva- Kurš UN kad Latvijai ir izteicis šādu draudu, "Ka Latvija ir jāizposta" nosauc vārdu uzvārdu, datumu, publikāciju. 

To, ka kāds meklē kāda runā to kā tur nav, un iztulko sev vēlamajā virzienā, nevar uzvert par draudiem. 

Vai Latvijas vārds, amatpersonas, iedzīvotāji .... utt.  ir pieminēts krievijas TV, mēdijos kaut 1% tik daudz, cik latvijas mēdijos un TV. Nepārtrauktas provokācijas, draudi, apsaukašnās, nomelnošanas kampaņas, vai kaut reiz kautklas tāds ir bijis vērts uz mūsu pusi no Krievijas!? Nē, musu valsts divus gadus velta 95% savu raidījumu, interviju krievijas un Putina tēmai, kāpēc? 

Rinkevičs ir Latvijas prezidents pagaidām, tāpēc lai koncentrējas uz saviem tiešiem pienākumiem!!

16.marts, 17:48
Dzēsts lietotājs
Dzēsts lietotājs

par to ari ir stasts, ka "tā ir Rinkēviča pašdarbība kuru Saeima un valdība nezin kapēc nesteidzas novērst"

Vienreiz var nolažoties, otrreiz...Tas ir mulsinoši, ka to atļaujas un, kā redzam, jūtas lepns par to un pat netaisās apstāties. Atgādina Baidenu. Vienkārši mauc uz priekšu, ar kaut kādām ārprāta idejām apgarots.

Starp citu, Baidenam nemaz nebija piekritēju. Viņš savus sabiedrotos uzskatīja par gļēvuļiem, uztraucās, ka Eiropas valstis neatbalsta ASV iejaukšanos karā. Bet Baidens gāja kā buldozers, reāli sienu izsita, lai realizētu savas idejas (un savu īsto pārliecibu) un asv karatehniku ievestu EIropā. RInkevičs ir lidzīgā noskaņā. Un tas ir skumji. Baidens vismaz tikai savu budžetu izpurgāja, bet Rinkevičs savējos paliek zem kara tupeles, līdzīgi kā to izdarīja Zelenskis.

Zeļenskim bija 100 veidi kā kara sākšanos novērst, viņš to izvēlējās nedarīt. Un te var vilkt paralēles ar RInkeviča noskaņu.

Dimiters spēcīgu dziesmu sacerējis

https://www.youtube.com/watch?v=Ukxv0cihUQ4

Nevar būt labi valsts prezidenti, kuri līdzvainīgi kara radīšanā. Turklāt šis konflikts ir ne par ko - tikai par varu un principiem. Ir jābūt sliktiem prezidentiem, lai karus veicinātu un karus reāli radītu. Jā, Putina valstī ari mirst cilveki,bet cik dauz sliktāka ir asv, kura provocēja konfliktu, vairodama nato bāzes, reāli iesaistoties karos, dodot savu tehniku,  un joprojām to dara. Jā, Baidens jūtas kā labais policists, kurš izšķir 2 knēveļu strīdus. Tikai viņš izvēlas ne vienmēr pareizo pusi,  ne vienmēr taisnīgi izšķir strīdu, viņa izvēlē mēdz būt savtigi nolūki un viņs otrai pusei palīdz, izdarot nesamērīgus ievainojumus pirmajai pusei. Un kurš vispār ASV ir iecēlis par policistu? ASV ir karojis valstīs,kas nav nato teirotorijas, nav bijis nekāds apdraudējums nato valstīm nodarīts. Un visbeidzot - asv iejaukšanās nav palīdzējusi tai valstij ekonomiski un sociāli ilgtermiņā, bet tikai nodarījusi kara posta zaudējumus. Kurš vispār grib, lai nato turpina būt par policistu? PIe tam negodīgu un sliktu policistu?

16.marts, 18:00 (16.marts, 18:28 - labots)
DŽA

Lepojos ar mūsu prezidentu! Īsts vīrs, nelokās kā niedre vējā! 

16.marts, 18:32
ivans ļevs

Nevar būt labi valsts prezidenti, kuri līdzvainīgi kara radīšanā. Turklāt šis konflikts ir ne par ko - tikai par varu un principiem. Ir jābūt sliktiem prezidentiem, lai karus veicinātu un karus reāli radītu.

====

Pagaidi pagaidi, tu tikko putinu nosauci par sliktu? 

Varbūt tomer vēl kāda cerība, ka tomēr esi cilvēks, pastāv!

16.marts, 19:09 (16.marts, 20:16 - labots)
V ilis Gutmanis

Laikam gan ... gan janis lauva jums sācis brukt jo vins lepojās a to ka it ka snelokās kā niedre vējā bet stāv rāpus rietumu kungu priekšā. Otra rakstīto vispār saprast nevar izņemot to ka ja slikti runā par Putinu tas ir pareizi. Smieklīgi ''zēniņi''.

16.marts, 19:15
Ir tāds

Manu mazo Vāczemes pūkaino draudziņ, man ir prieks, ka tu lepojies ar savu Štenmaieru. Vai viņš ar tevi arī lepojas? 

16.marts, 19:28
Ir tāds

rudzupuķe

Tas ko tu sauc par pasaku nav nekāda pasaka, tā ir patiesība no senās Romas. Vairs precīzi neatceros no galvas par kuru imperātoru ir runa, bet kas līdzīgs tur bija, ne gluži tā, bet līdzīgi. 

Kas attiecas uz diskusiju, te nav ko teikt. Ja kāds dikteni grib pērienu viņš to dabūs, tikai kad to pērs, tas nelabi kliegs! Palasot dažus komentārus prātā nāk pasaka par trim ruksīšiem. Tie arī bija varoņi kamēr neieradās vilks. Atceros, reiz kāds cilvēks teica: lai tie menti mēdās! Viņi arī mēdijās kad viņu aizveda rokudzelžos.

Paraugi, mūsu draudziņš no Vāczemes Štenmaieru sācis slavēt. Re kāds malacītis, mīl taču savu prezidentu!

16.marts, 19:33 (16.marts, 19:36 - labots)
DŽA

Ujebok, ir tāds, viss pareizi, fašistu krievija riktīgi grib pērienu un tā to saņem. Kaut gan, es to noteikti nesauktu par "pērienu", to tu, infantilais dalbojeb teici. Nē, fašistus ukraiņi neper, ukraiņi okupantus nošauj.  Kremļa fašistu režīms gribēja karu Eiropā? Sanāca, tagad saņem pēc nopelniem. 

16.marts, 20:49
Munins

DŽA

Tu tak Vācijā dzīvo. Ar kādu prezidentu tu īsti lepojies :-)

16.marts, 21:19
DŽA

Munnj, bez tā, ka tavs kļikons nozīmē "pimpis", tu vēl idiots esi :)  Es latvietis esmu, Latvijas pilsonis, tātad, lepojos ar Latvijas prezidentu. 

16.marts, 21:28
V ilis Gutmanis

Munins

Kāda starpība, gan viens gan otrs stāv rāpus.

16.marts, 21:29
DŽA

Re, v ilis v iļez izgovna  :) un mušas salidoja :))) 

16.marts, 21:32

Tavs ziņojums

 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 9:23

Jaunākās diskusijas