par Žirinovski

Dzēsts lietotājs
Dzēsts lietotājs

Nesapratu, kur šo tēmu likt - vai pie sadaļas "Mana valsts/politika", vai pie "Slavenības".Jautājums nu jau nelaiķi - slaveno krievu politiķi Žirinovski. Oficiāli esot izpētīts, ka esot piepildījušies ~ 80% no viņa pravietojumiem. Viņu nereti sauc par Vangu. Un bieži internetā figurē jautājums: "Kā jums šķiet, vai viņs ir pieredzējis politiķis ar spīdošu prātu, un tāpēc tik precīzi ir paredzējis notikumus, vai medijs -gaišreģis?" Lielākā daļa atbild, ka tāpēc, ka gudrs, pieredzējis politiķis (tēvs viņam ir ebrejs, starp citu), tāpēc viņa savulaik šķietami neprātīgie, utopiskie, pilnīgi neticamie pravietojumi ir piepildījusies. Man gan visu laiku ir sajūta, ka viņam ir gaišreģa spējas, kuras viņs nav apzinājies. To var saukt arī par intuīciju. Arī zinātnieku atklājumi, kā stāsta, esot saistīti ar zināmu gaišredzību - kāds sapņos kaut ko nosapņo,kāds jūt, kur informāciju meklēt, kāds sajūt, kā sakarības atrast. Bet ikreiz, kad es klausos Žirinovska emocionālās uzstāšanās, man reāli liekas, ka viņš ir "medijs". Viņš pirms 20 gadiem pat Pugačovai ir pravietojis, ka viņa bēgšot no valsts. Viņš to kārtējo reizi tā starp citu pateica,kā visus savus pareģojumus, gluži kā Finks. Ir minējis (pirms gadiem), ka par  Ukrainas karu aizmirsīs, jo tuvajos austrumos sāksies cits karš. Žirinovskis, kaut daudzu "nacistu" lamāts, tomēr ir viens no krievu politiķu spīdekļiem, ģēnijs, bet, kas visdīvainākais, reāls medijs. Kā domājat Jūs? (Jautājums nav tiem,kuriem visi krievi defaultā ir slikti, tikai pats - vislabākais (un laikam arī visi latvieši, bet varbūt amerikāņi?)).

8.novembris 2023, 20:29 (8.novembris 2023, 20:30 - labots)
Ir tāds

Sākumā, kad Žirinovskis parādījās pie Krievijas politikas debesīm viņš atgādināja mērkaķi ar granātu, kaut vai viņa izgājieni. Gāja laiks un man nācās mainīt savu viedokli, jo tur izveidojās nopietns politiķis. Neņemos teikt, kas viņš bija, bet skaidrs ir tas, ka viņa teiktais piepildās. Kāpēc, tas paliek apslēpts un jautājums vai mums to arī vajag zināt. Galvenais ir, ka tā ir. Te jau daži leks gaisā, tomēr, es saku un teikšu arī tālāk, ka gudrs pretinieks ir daudz cienijamāks par sabiedrotu mērkaķi. Pat, ja viņam visā nevar piekrist tomēr viņš paliks cienijams politiķis. Žēl, ka daudzi ir aizmirsuši senos bruņniecības likumus, ka savs pretinieks ir jāciena. Viena lieta ir nepiekrist, pavisam kas cits cienīt nopietnu pretinieku, lai arī tas ir tavs pretinieks. Tikai mērkaķis ar granātu lēkā un draud, ka tūlīt, tūlīt izrēķināsies ar visiem kuri tam nepatīk. Tas reizumis atgādina divus siventiņus kuri lēkāja un ņirgājās par vilku un ar ko tas beidzās. 

8.novembris 2023, 21:00
Dzēsts lietotājs
Dzēsts lietotājs

Jā, viņš ir mērkaķis ar granātu. Viņš ir šovinists, nesavaldīgs, bet atklāts, godīgs, īsti patriotisks. Viņa emocionālās runas pievērš uzmanību. Varbūt, ka politiķim arī tādam jābūt, lai būtu pamanīts. Viņš n reizes balotējās vēlēšanās, bet pats teica, ka zin, ka neuzvarēs. Tas ir pats fenomenālākais, ka viss, ko viņš teica, sanāca gluži kā Finkam.  Interesanti, ka viņs saka, ka nepiekrīt daudzām Putina inovācijām, bet  saprotot, ka nedrīkst šķelties.

Ja pirms 10-20 gadiem visi par viņu smējās, tad tagad klausās viņa runas un visiem žoklis atkaras, ka viņš visu ir precīzi pravietojis, šķiet, vēl pirms 20-40 gadiem. Tagad jau interesanti klausīties Žirinovski, lai  saprast, kas notiks tālāk.

Internetā figurē Žirinovska citāts, ko viņš teica 2021.gada decembrī, ka 2022.gada 22.februārī 4:00  sākšoties karš. Daudzi domā, ka viņš ir izpļāpājis to, ko zinājis. Es to uztveru, kā kārtīgo "Finka domu", ko viņs palaida kosmosā. Nedauz kļūdījās, bet ne stipri.Es Žirinovska fenomentu atklāju tikai pēc 2022.gada februāra, kad gribēju saprast, par ko vispār karš sācies. Sapratu, ka viņs 2022.gada janvārī bija saslimis ar kovidu, kaut 5 reizes bija potējies, un janvārī-februārī arī nomiris. Jā, visiem šobrīd  Krievijā pietrūkst tik fenomenāli gaiša prāta un vispār pravieša. (Karu Ukrainā viņš atbalstīja, jo tā arī teica, ka karš ir neizbēgams,- un labāk ātrāk nekā, kad Krievija būšot iedzīta galīgā stūrī un nespēs pretoties -  minēja arī laiku un iemeslus, kad labāk to uzsākt.Teica, ka šobrīs uzsākt karu būtu labākais brīdis, jo Eiropai sava karaspēka nav, visi eiropas politiķi apvēlušies labpatīkā guļ, bet NATO arī vismaz šobrīd neesot pretinieks. Teica arī, ja būtu Tramps, tad politiskā ziņā varētu atpūsties -  kara  nebūtu.) Jāatzīst, viņa zināšanas par vēsturi, par starptautiskajām attiecībām ir fenomenālas.

2022.gada sākumā klausījos arī Putinu. Nekad iepriekš neklausījos viņa runas un neinteresējos par politiku. Viņu mīl ne tikai Krievijā, bet, teikšu, visā pasaulē. Visi angļu komentāri ir 80% ar apbrīnu un cieņu.Nedomāju, ka Putins ir ideāls un visu ir darījis pareiiz, bet kaunu ar savām runām nedara. Viņš nerunā pārāk atraktīvi, bet nekādas kliedzošas muļķības viņš arī nesaka.

Nevaru vien beigt brīnīties, kā tas nākas, ka visur, stajoties darbā, prasa izglītību, zināšanas, pieredzi, bet vienīgi Latvijas Saeimā par deputātu var strādāt žurnālisti, dzejnieki, sportisti, kuri neko nezin par ekonomiku, vēsturi, starptautiskiem sakariem, kuri nav spējīģi uz dziļu analīzi, un kuriem arī IQ nav testēts. Ne vienā random darbā nepaņem tik "gardījuma rakstura" kvalifikācijai neatbilstošus darbiniekus kā LV Saeimā. Tas vispār ir normāli? Tur 20-50% ir ar vidējām izglītībām, bezdarbnieki , bez līdzīgas darba pieredzes un pensionāri (kaut kad skatījos partijas sarakstus ar izglītības, darba rādītājiem, tie bija baisi.) Vēl jau aŗī cilvēkam būtu jābūt ar kādu morāli, īpaši, ja runa par augstiem amatiem, bet uz to šobrīd arī neskatās. Var būt metālists, gots, depresijā sirgstošs, seksuāli norūpējies, krāpnieks un ar citām vainām.

8.novembris 2023, 22:58
Andis

Grūti spriest par Žirinovski, kā viņa pravietojumi būvēti, jo viņam tie bija jau nobeigtā formā un bez paskaidrojumiem par to tapšanu. Bija jau viņa pravietojums par patreizējā Ukrainas kara sākumu. Tas jā, viņš paredzēja, ka Krievijas karaspēks robežu šķērsos divas dienas iepriekš, kā realitātē notika. Protams, tas varēja būt arī apzināti darīts, lai Ukrainas puse, ja pravietojumu zināja, atslābtu. Man viss izskatās tā, ka pie varas esošiem ir pasaules attīstības scenārijs zināms... vismaz Krievijā noteikti. To tad sauc par Valsts noslēpumu (VN), bet ne jau kā pie varas esošie Latviju par desmitiem un simtiem miljoniem apzaguši būtu VN. Tas vairs nav VN, bet nozieguma slēpšana ar VN palīdzību. Uzskatu, ka Latvijā NATO noslēpums ir jāizdala no patreizējā VN un par to zina drošības padome un augstākā militārā vadība, bet priekš kam to zināt civilajiem - Saeimas dep. ministriem un valsts ierēdņiem. Viss palikušais jānodot atklātībā. Ja ir bijis kāds starpvalstu darījums, tad tam piecu gadu termiņš, bet pēc tam jau vērtējums un arī reāls cietumsods, ja Latvijas puses darījumu slēdzēji ir nodevuši Latvijas intereses.

Ja ir zināms attīstības scenārijs un tas ir visai dramatisks, tad ļautiņi ir tam kādā veidā jāsagatavo. Kaut vai no visiem čaiņikiem sludinot par drūmiem laikiem vai bēgšanas plāniem, neko tuvāk nepaskaidrojot, jo ir atziņa, ka ar patiesību var arī nogalināt, tādēļ draugiem patiesību dozē, bet ienaidniekiem patiesību visu uzreiz. Vēl jau kompradoriem Latvijā ir uzdevums izdzīt pēc iespējas visus darba spējīgos no Latvijas.

Žirinovskis, manuprāt, nebija nekāds pravietis, bet pildīja galma āksta funkcijas. “Spridzekļi” par praviešiem nav. Putins, Peskovs, Volodins ... taču nevar paziņot, ka 24. februārī Krievijas karaspēks šķērsos Krievijas / Ukrainas robežu, bet kādēļ ne galma āksts. Lai vai kā, bet Krievijā klasiskās valsts pārvaldes tradīcijas tiek ievērotas un tas ļauj tai iemantot uzticību Austrumos, jo viss ir saprotams un nebūs nekādas uzmešanas, kā tas ir anglosakšiem. Briti taču cerēja arābus dabūt savā pusē, bet tie deva priekšroku Krievijai, jo tā dod neierobežotu brīvību un neiet ar savu dziesmu grāmatu tās  tempļos. Ja ir galma āksts, tad nav tās neveiklās situācijas, kādas vērojamas Rietumos,  ka oficiālās amatpersonas runā to, ko tās nedrīkstētu teikt. Šajā sakarā bija interesanta situācija – Žiriks pēc Su-24 notriekšanas neskopojās ar nicinošiem izteikumiem par Turciju, bet neskatoties uz visu to Žiriks bija lūgtais viesis Erdogana inaugurācijā.

Ja vēl par pravietošanu, tad notikumu attīstību var visai precīzi paredzēt izmantojot loģiku, bet cik tā būs precīza, to noteiks cik precīzi ir pamata aprēķini. Šī iemesla dēļ tiek pārrakstīta vēsture, sagrozīti laiki un pat notikumu hronoloģija.  

Pēc 84 dienu cikla metodes ir interesanti paskatīties uz jau notikušo.

tautaruna.nra.lv/forums/tema/5...sabrukuma/?p=7

Latvijas zīmīgos datumus vēl nebiju analizējis, tad nu par tiem ko uzrakstīšu.

  1. 18.11.1918. = 30 - apvienošanās;
  2. 26.01.1921. = 22 - "starp debesīm un zemi" (Latvijas de jure atzīšana) ;
  3. 23.08.1939. = 35 - "dzīvs garīgums" ... pretstats reliģijai/materiālā un garīgā apvienojums (Rībentropa-Molotova līgums);
  4. 17.06.1940. = 28 - virs pilnīgs skaitlis / augsta morāle (Latvijas okupācija) ;
  5. 05.08.1940. = 27 - velmes saskan ar iespējām/ laime (Latvijas inkorporācija PSRS) ;
  6. 14.06.1941. = 26 - "Armagedons"/totāls informācijas iztrūkums/psihenes pacients vai "svētais"  (pirmā izsūtīšana) ;
  7. 22.06.1941. = 25 - fanātiķis vai varonis (II PK ) ;
  8. 04.05.1990. = 28 ................... (pārejas periods ) ;
  9. 21.08.1991. = 31. - "karmiskais mezgls" (beidzās pārejas periods un tiek pasludināta Latvijas neatkarība;
  10. 29.03.2004. = 20. - "bezdarbnieks/ bomzis" vai "profesionālis/talants no Dieva" (iestājās NATO) ;
  11. 01.05.2004. = 12. - "matērija harmonijā" .. 2x6 2-matērija / 6-komforts, kārtība (iestājās ES) ....

Ja par divu pirmo Latvijai svarīgo datumu skaidrojumiem jautājumiem nevajadzētu būt, tad jau ar 3. rodas neizpratne. Kāds sakars Rībentropa – Molotova paktam ar “dzīvu garīgumu”/ labākais tā momenta risinājums priekš Latvijas? 4 un 5. skaidrojums vispār jau pēc cinisma izskatās  - Latvijas okupācija - augsta morāle; Latvijas iekļaušana PSRS – laime? Bet šis parāda, ka Latvijā jau kas nelāgs sāka notikt un PSRS no šī ceļa Latviju novērsa. Nu kaut vai 40 000 abortu veikšana ik gadu, apkalpojot vēl Eiropas valstis, kurās aborti bija aizliegti.

8 un 9. skaidrojums loģisks. Latvijas iedzīvotāji bija gatavi tam, lai kārtotu valstiskuma eksāmenu, bet pēc tam jau tas tika izgāzts. 10. skaidrojums prāda NATO bezjēdzību, bet 11. skaidrojums, ka rezultāts ir ticis viltots.

8.novembris 2023, 23:40 (8.novembris 2023, 23:46 - labots)
Dzēsts lietotājs
Dzēsts lietotājs

PSRS laikos abortus praktizēja masveidā. PSRS laiki bija reliģijas nolieguma laiki, attiecīgi - aborta laiki. Man patika, kā teica Tūrs Heijerdāls (zinat, vai ne? savulaik izlasīju kādas 6 viņa grāmatas), ka sociālisms esot īslaicīgas zāles pret kapitālisma slimību, - "kad bagātie kļūst pārāk bagāti, bet nabagie pārāk nabagi". Tātad pēc Heijerdāla domām sociālisms var būt kā zāles, tiesa, īslaicīgas.

Tomēr padomju laikos masveidā izšāva un izsūtīja ticīgos un vispār nežēlīgi izturējās pret cilvēkiem -  tā ka tā iekārta baigi daudz negatīvus punktus tomēr sapelnīja. Un vēl nabadzību atnesa.

Par Latviju ir nojauta, ka tā drīz izzudīs. Varbūt vienkārši cilvēki izbrauks un pārangļosies. Bet tas notiks strauji. Grūti iedomāties, ka Putins nāktu karagājienā uz Latviju. Ja tas notiks, tad noteikti ne Putina laikā - ja nu vienīgi nākamais pēctecis ieturēs reāli agresīvāku līniju par Putinu, ar ko salīdzinot Putins liksies kā miera balodis. (Bet es "medijs: neesmu.  :)  Gan jau pēč 20 gadiem mēs redzēsim, kas notiks. Ja būtu Žirinovskis, viņš pateiktu, un es tiešām ticētu viņa versijai. Es viņu baigi daudz vienu brīdi noklausījos, ļoti daudz intervijas, tā ka varu teikt, ka es zinu, kā un ko viņš domā, kāds personas prototips. Bet kopumā nevis āksts, bet cilvēks ar lielu + un nenovērtēts un ļoti neordināra politiska figūra. Viņa lielākais trūkums ir viņa nesavaldība, pārmērīga emocionalitāte, bet, no otras puses, ar to viņš arī pievērš uzmanību, ir pamanāms. Tādu pelēci neviens nepamanītu. Un politiskais ģēnijs viņs ir viennozīmīgi un arī medijs. :) Palieku pie sava. Viņš jau pirms 30 gadiem zināja, kas notiks tagad. Toreiz likās neticami, tagad tas viss piepildās pat niansēs. Viņš ir visviarāk citētais politiķis un būs vēl vairāk citēts savu pārsteidzošo acīmredzamo pravietojumu dēļ. Pat Pugačovai viņš pirms 20 gadiem publiski pateica, ka viņa pametīs valsti. :) Viņš arī pateica, kuras valstis grib sadalīt Krieviju un kādu apgabalu kur pievienot. Politikas analītiķi tagad tieši par to sāk runāt un pat saukt valstis un konkrētus apgabalus. Reāli interesanti.

Un viņšir vienīgais politiskās partijas pārstāvis, kas ir ieņēmis 2.vietu visu 30 gadu laikā. Bet to, ka nebūs 1.vieta, to arī pats viņs pateica, ka nekad neiegūs 1.vietu, lai gan vienmēr bija diezgan tuvu.

9.novembris 2023, 0:56
janis

trtakākais ko puķinisti nevar piedot, ka ir kāds kas nemelo, arī Zadornovu tapēc novāca. 

9.novembris 2023, 7:18
V ilis Gutmanis

janis, Jums kaut kā savādi sanāk ja rietumos kādu nogalina tad tas ir vai nu nelaimes gadijums vai arī dabiska nāve. Ja tas notiek Krievijā tā obligāti ir slepkavība, un nevajag šeit piesaukt muldoņu Zadornivu jo vel viens muldoņa klīst apkārt pa pasauli ar saviem smirdīgiem jociņiem(Galkins).

9.novembris 2023, 8:36
DŽA

Žirinovskis nebija ne politiķis, ne pareģis. Vien demagogs un populists. Pēc viņa izteicieniem, šķita, ka viņš ir psihopāts,  bet ej nu sazin'. Varbūt tā bija tikai izkārtne.  Ja viņš būtu ievēlēts par krievijas prezidentu, tad nu tikai minējums- vai nu sāktu sadarbību ar rietumiem (žīds tak) un kara Ukrainā nebūtu, jebšu būtu sācies Trešais Pasaules karš. Mēs to neuzzināsim. 

9.novembris 2023, 10:39
Ir tāds

rudzupuķe,kaut varēji pieņemt vārdu "Purapuķe", bija tāds latviešu rakstnieks, brāļu Kaudzīšu priekštecis nacionāli noskaņots Brāļu draužu loceklis. Tas ar vislabāko nodomu, tā arī to saproti. 

Bet tagad vēlos papildināt tevis teikto: "Tomēr padomju laikos masveidā izšāva un izsūtīja ticīgos un vispār nežēlīgi izturējās pret cilvēkiem -  tā ka tā iekārta baigi daudz negatīvus punktus tomēr sapelnīja. Un vēl nabadzību atnesa." Piekrītu tev. 1938, faktiski 37 beidza pastāvēt latviešu evanģēliskā baznīca PSRS. Izšāva latviešus un ne tikai Krievzemē, bet arī Ukrainā ko organizēja Ukrainas I seksers Hrušķis. Harkovā piemēram bija liela latviešu kopiena kura tur bija nonākusi līdz ar Leitnera rūpnīcas un citu rūpnīcu evakuāciju, tagad Harkovas velosipēdu rūpnīca.  Par to pie mums ir pieņemts klusēt. Jautājums ir viens, kā tas sanāca, ka 1/3 latviešu nācijas palika Krievzemē? Vai 1 000 000, kad Latvijā bija 1 800 000 iedzīvotāju (!!!iedzīvotāju, ne latviešu) bija mazs skaitlis?

Tā pat man gribas iemest akmentiņu Ulmaņa un viņa valdības lauciņa. 1939-40. gadā notika baltvāciešu, tai skaitā pārvācoto latviešu (spilgtākais piemērs ir Līveni par kuru izcelsmi neviens nešaubās), izbraukšanu uz Vācijas okupētajām Polijas teritorijām. Nu nav pie mums un labi. Neviens šo rīcību nav nosodījis, tātad okupēt Poliju varēja, bet Krievija, tas ir slikti. Kur morāle? Nez ko par to domā mūsu Vāczemes zvaigznīte, sulas dzērājs?

9.novembris 2023, 11:11 (9.novembris 2023, 11:19 - labots)
DŽA

Nesapratu, ko maun. 1939.gadā, Otro Pasaules karu sāka nacistu Vācija kopā ar komunistu krieviju, iebrūkot Polijā! Polijai uzbruka divi noziedzīgi režīmi no divām pusēm. Idiota gabal, krievija bija Vācijas sabiedrotā! Poliju divatā saplosīja!

9.novembris 2023, 12:04
DŽA

Bet, idiota gabal, kāds tavam ierakstam sakars ar raksta tēmu- Žirinovskis??? Kāda Polija? Tā ir cita tēma, idiota gabal. 

9.novembris 2023, 12:07
V ilis Gutmanis

Un atkal pajoliņš mēģinot saukt citus par idiotiem aizmirst ka pašam tādam nav jābūt. Interesanti ka rakstot kas bija Žirinovskis viņš lieto tos epitetus kas pilnībā atbilst paša izturēšanās stilam.

9.novembris 2023, 17:27
DŽA

Un atkal jau z ilais v ilis nosukāja sētas suņam  :)))

9.novembris 2023, 17:30
V ilis Gutmanis

Laikam taču pajoliņš palicis par zoofīlu ja jau tādi tekstiņi sākušies?

9.novembris 2023, 17:32
DŽA

Z ilais atkal krancim atsūkāja? Nu vai nav viens lops!?

9.novembris 2023, 17:42
Ir tāds

Ōōō! Mūsu foruma zvaigznīte reiz ko gudru pateica atdzīstot, ka 1939.gadā, otro Pasaules karu sāka nacistu Vācija kopā ar komunistu Krieviju, iebrūkot Polijā. Viss pareizi, tikai neesmu dzirdējis, ka šis foruma gurū būtu nosodījis savu mītnes zemi Vāczemi par kara uzsākšanu un genocīdu pret žīdiem! Šķiet viņš tādus "sīkumus" nav pamanījis, aizmirsis, jeb apzināti noklusē. Tas nekas, ka viņi zildzeltanie draugi reiz aktīvi slepkavoja Babij jarā, šāva poļus, tie tādi "sīkumi", galvenais, pie visa vainīga ir Krievija. Re kāds malacītis mūsu foruma zvaigznīte spīd kā maija mēnestiņš un nemaz nekaunās. Tas, ka mūsu zvaigznīte kā parasti neko nesaprot, tā ir norma, tur palīdzēt nevar. Raugoties viņa skaistajā bildē, viņa skaistajos matos top skaidrs kur smadzenes palikušas, visas matos izaugušas, tāpēc arī neko nesaprot. Gadās, protams gadās. 

9.novembris 2023, 17:59
Andis

 

Ar PSRS vērtēšanu nav tik vienkārši, jo PSRS iedalāms trīs posmos, bet vērtēts tiek pēc PSRS demontāžas posma, kuru aizsāka Ņikita Hruščovs, bet pareizāk Ņikita Perlmuters, kura laikā tad notika kristiešu vajāšanas, psihuškas priekš režīma pretiniekiem, Staļina laika arteļu likvidēšanas,  Novočerkaskas strādnieku apšaušana. Hruščova destaļinizācijas politika noveda pie Mao Dzeduna Ķīnā un Envera Hodžas Albānijas komunistiskajiem režīmiem. Vēl jau militāra intervence Ungārijā un pilnīgi aplamā lauksaimniecības politika, kas tad noveda pie tā, ka Krievija sevi nespēja apgādāt ar pārtiku vēl pie Putina. Šodien Krievija ir lielākā kviešu eksportētāja pasaulē.

Ja par abortiem Hruščova laikā, tad neņemos par to spriest. Kaut kad lasīju par gadījumu, kur kādai jaunai ģimenei tā vietā, lai piešķirtu dzīvokli, deva atļauju veikt abortu.

9.novembris 2023, 19:29
Dzēsts lietotājs
Dzēsts lietotājs

Cilvēku Dievs ir nauda.Tā kā Vācija ar laiku kļuva bagāta (kapitālismā it kā loģiski, ka vismaz kādu laiku kādam nauda pieaug), tad tai visi grēki tika piedoti. Bet Krievijas galvenais noziegums ir tas, ka tā savu sociālas iekārtas pastāvēšanu beidza ar nabadzību. Tāpec to nicina.

Varbūt kāds no Jums zin, kādu iemeslu dēļ Krievija Latvijai piešķīra neatkarību? Kura valsts pie pilna prāta grib kādam savam padotajam piešķirt neatkarību? Varbūt uz to pamudināja kāda finansiāla krīze?

Baigās niansēs arī nezinu, ka tur bija ar LV okupāciju, viens vēstures blogers stāstīja, ka Vācija esot gribējusi ieņemt visu Eiropu, arī Baltijas valstis tā bija noskatījusi sev, bet kaut ko viņiem vajadzeja no Krievijas. Laikam gribēja sarunāt, ka Krievija neiebildīs, ka viņi tur tā karos. Bet Krievija uzreiz izdomāja, ka no šāda darījuma varētu arī sev atsist labumu un uzstāja, ka bijušās Krievijas teritorijas, lai atstāj Krievijai. Sanāk, ka Latvija jau tā vai tā bija sadalīta - gribēja ņemt vācieši, bet tie tur savā starpā sarunāja, kā tādu kukuli, t.sk.,  Latviju tomēr atdos Krievijai. Tāpēc, manuprāt, nav pietiekami korekti runāt par to, ka krievi, baigie maitas, okupēja LV. Nebūtu tā doma ienākusi prātā vāciešiem arī krievi neiedomātu sev kaut ko atsist.

Vēl tas vēsturnieks stāstīja, ka vispirms tās teritorijas iekaroja Vācija, tad pēc savstarpējās vienošanās, teritorijā (LV?) nāca krievi.

Nu jā, un tad Vācija bija izdomājusi "uzmest Krieviju", devās karagājienā uz Krieviju, lai savāktu ne tikai Krievijai piesolītās zemes - "kukuli", bet arī pašu Krieviju sev savāktu. Un tāpēc tā esot sanācis, ka tad nāca teritorijā vieni, tad otrie, tad atkal pirmie. Bet to tas vēsturnieks stāstīja nevis tieši par Latviju, bet vai nu par Baltijas valstīm vai principā par visām PSRS teritorijām kopā.

Un, kopā ņemot, man tie krievi nemaz tādi parkāpēji neizliekas, kā latvieši viņus pozicionē. Vispirms jau LV bija simtus gadu Krievijas teritorija, tad nez kāpēc Krievija izvēlējās laipni uzdāvināt brivību (jautājums, kapēc), tad tūlīt pat nožēloja (kas ir loģiski) un tā kā sanāca tā situācija ar Vāciju, tad, izmantojot gadījumu, nolēma savas teritorijas, kuras tikai 20 gadus paspēja izjust neatkaribu, savākt atpakaļ. Latviešu skolas, starp citu, neslēdza. Tikai izsūtīja. Bet tas bija karš pret buržujiem, ne tik daudz latviešiem, arī krievu bagātniekus izsūtīja.

Latvieši par tiem krieviem ārdās tā, it kā tūkstošiem gadu būtu pastāvējusi tāda Latvijas impērija, tad iebruktu ļaunais kaimiņš, kas iekārojis LV impērijas zemes, izšautu, iznīcinātu un visus pārkrievotu. Pārpratuma pēc iedeva uz 20 gadiem brīvību, tulīt pat attapās, nožēloja un pie iespējas, ko radīja Vācija, paņēma savu devumu atpakaļ.

Ko esmu nepareizi sapratusi?

 

9.novembris 2023, 19:40
Dzēsts lietotājs
Dzēsts lietotājs

Par tiem abortiem runājot, - ja sīkāk parunā, tad atklājas, ka teju katra otrā sieveite padomju laikos ir veikusi 2-3 abortus, arī precētas sievas. Sievietes-sportistes speciāli esot palikušas stāvoklī, tad abortējušas, jo kaut kādā ar harmoniem saistītā periodā ķermenī rodas papildus dopings un labākus rezultātus varot sasniegt. Tāpēc tas esot bijis normāli, pa padomju sportistēm pat padsmit aborti bijuši. Izklausās pēc šausmu stāsta, bet nekādi ierobežojumi uz abortiem tiešām neesot bijuši. Tā skaitījās kā oficiāla, nekaitīga kontrepcija.

9.novembris 2023, 19:44
Andis

Karu centās izraisīt Lielbritānija, lai apnuļļotu savu galveno konkurentu Vāciju un tas laikam turpināsies mūžīgi, iekams tā nebūs piebeigusi Vāciju vai pati sabrukusi.

Lai starp divām lielvalstīm notiktu karš, tad starp tām nepieciešams novākt visus šķēršļus, lai tām būtu kopēja robeža. Krievijas iebrukums Ukrainā bija pat nepieciešams, lai novērstu III PK, jo tajā brīdī, kad Ukraina tiek uzņemta NATO, III PK jau vairs nav novēršams. Un tā nav nekāda Krievijas agresijas atbalstīšana un vēl  kāds krimināli sodams noziegums, bet vēsturiski izkristilizējusies realitāte. Jā, pēc Ukrainas sadalīšanās bijušās Varšava pakta valstis kļūst par buferzonu starp Krieviju un vecām Eiropas valstīm. Tas tad ir par sludinātiem melniem mākoņiem pār Baltiju atšifrējums un pastalu bēgšanu ar airBaltic. Bet tas par šodienu.

84. gadus atpakaļ tieši tas arī notika – Polija bija noslēgusi savienību ar Vāciju un neatļāva PSRS izmantot palīdzības sniegšanai Čehijai savu teritoriju. Savukārt Briti pilnīgi neko nedarīja, lai novērstu II PK. Karam bija jābūt asiņainam, bet lai tas tāds būtu, tad ļāva Hitleram sagrābt visu Eiropu. Tā nebija nekāda kļūda, bet apzināta bezdarbība, lai II PK būtu. Kādēļ Ļeņins deva Baltijai brīvību, tad atbilde ir Ļeņina personībā – Vācu aģents. Bet pēc 8ņiem mēnešiem jau Vācijas kapitulācija un kontrole pār Baltiju nonāca Vatikāna bilancē. Briti nav Baltijas saimnieki, bet tikai Vatikāna pārvaldnieki. Patreizējā momentā Latvija ir uzkarinātā stāvoklī - tai nav neviena saimnieka un tajā pašā laikā par tādiem ir uzmetušies visi, kam nav slinkums Latviju pamācīt. No tā pie varas esošo pilnīga patvaļa un nesodamības apziņa. Vatikāns jau labu laiciņu atpakaļ (vēl pirms covid) visas pilnvaras nodeva Armēnijas baznīcas galvai un no tā Armēnijai šodien problēmas, jo ar pilnvarām tiek nodots arī Vatikāna pastrādāto noziegumu sods. Es neesmu iepazinies ar Krievijā izskanējušo apgalvojumu, ka Latvija cara laikā ir nopirkta, ne iekarota no Prūsijas. Vienkārši, teritorijas novietojums ir ļoti būtisks, lai to sekmīgi pārvaldītu, bet Latvijai sauszemes robeža bija ar Krieviju, ne Prūsiju. Nevajadzētu aizmirst, ka pēc Ļeņina brīvlaišanais, pirmais bija mēģinājums nevis radīt Latvijas valsti, bet gan atjaunot Kurzemes un Zemgales hercogisti, bet jau visā Latvijas teritorijā.

9.novembris 2023, 22:09

Tavs ziņojums

 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 2:15

Jaunākās diskusijas