Kārtējā ziņa par vardarbību.

Ir tāds

Nesen parādijās interesanta ziņa kura saistās ar jauno paaudzi, proti to agresivitāti. Domāju raksts ir vietā, jo kā redzam arī šeit esošajā forumā, tad ir bariņš jauniešu, īpaši kāds jaunietis uz trim burtiem kuriem šķiet, ka rupjība ir dzīves norma. Un tā ir noticis brīnums, un pat izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša ir atzinusi, ka sabiedrībā ir augsts vardarbības līmenis. Tostarp skolās vardarbība ir sasniegusi 35,5% (!!!!, pieļauju, ka pat augstāks) līmenī, un tā nav droša vide ne bērniem, ne pedagogiem. Vienkārši traki secinājumi, tikai nav skaidrs uz kādiem lauriem līdz šim ir gulējuši Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) kura tagad virza izskatīšanai Ministru kabinetā (MK) noteikumus, kuri paredz, ka skolēniem varēs noteikt mācības ne tikai atsevišķā klasē, bet arī atsevišķā laikā, kā arī attālināti.nTaču kamēr ierēdņi šķirsta papīrus, vardarbības problēma skolās samilzt. Nesen vietni "Facebook" "uzspirdzināja" kāds ieraksts par situāciju, kādā skolā. Mazā huligāna vecāki arī izlikās kurli, mēmi, neieinteresēti. Lūk arī atbilde, viss sākas no ģimenes. Ir vecāki kuri uzskata, ka ja tiem ir nauda to atvasēm ir atļauts viss, ir tādi kuri ir pārāk aizrāvušies ar naudas pelnīšanu, lai vēl pēc bērnu radīšanas nodarbotos ar to audzināšanu, ir tādi kuri kādu nelāgu iemeslu dēļ neaudzina bērnus un tad iznāk kā kāds jaunskungs forumā uz trim burtiem kurš to vien prot kā rupji lamāties. Pie tam arī skolas īsti tur neko darīt nedrīkst, jo bērni mums ir "neaizskarami". Un tā manuprāt ir lielākā problēma. Bērnam jau no mazotnes ir jāsaprot, ka viņš nav un nebūs nekāds izredzētais kuru tālāk nevarēs sodīt. Sods, tas nav tikai miesas sods, bet piemēram ej starbrīdi pastāvi kaktā, pēc stundām izmazgā klasi vai vēl ko tādu. Un tad kad mazais huligānītis redzēs, ka viņa klasesbiedri pēc stundām dodas mājās, bet viņam jāizcieš sods, tad iespējams arī kas mainīsies. Kādreiz īpaši nesaprātīgajiem bija Cēsu un Alsviķu audzināšanas iestādes. Protams nekā laba tur nebīja, toties šie hiperaktīvie huligāni neapdraudēja citus. Kamēr mūsu super puper liberālā valdība neatdzīs vienkāršu patiesību, ka bērnam jau no mazotnes ir jāsaprot likumsakarība par to kas ir noziegums, pārkāpums un sods nekas nemainīsies, būs tādi jaunieši kā šeit viens uz trim burtiem kurš nemitīgi izrāda necieņu citiem foruma dalībniekiem. Diemžēl, audzināšanas sekas. 

 Ja rakstā kurš sašūmēja sejasgrāmatu cietušais pret kuru tiek vērsta vardarbība mācās tikai ceturtajā klasē, tad kas būs tālāk? Un tas nav vienīgais gadījums. Šķiet būtu pienācis laiks likt malā ultra liberālās vērtības (interesanti, ka slēgtajās skolās ārzemēs kur mācās izredzēto bērni, sods, tai skaitā fizisks ir tikai norma) un atgriezties pie vecajām pārbaudītajām vērtībām- bērni ir ne tikai jauzslavē, kas protams ir neiztrūkstoši, bet arī jāsoda ja tas ir nepieciešams. Nenāktu par sliktu, ja bērni jau no mazotnes tiktu radināti pie darba. Atceros manā bērnībā pat jau bērnudārzā vācām lapas, cik nu to spējām, skolā pats par sevi bija jāveic dažādi darbi un nekas, neesmu dzirdējis, ka kāds būtu miris, toties no mazotnes radinājāmies pie darba un kārtības. Kamēr nemācīsim bērnus pie pastāvošajām sabiedrības normām jau no mazotnes, tad mums būs mazāk kā tādu huligānu par kuru ir raksts, bet par cikiem mēs nezinām neko, būs mazāk tādu kā jauneklis uz trim burtiem kurš  nemitīgi izrāda necieņu citiem foruma dalībniekiem. Ar ko šoreiz beigsies Čakša solījumi, paliks skaisti solījumi, tiks radītas komisijas, jeb arī kas reāli mainīsies? Dzīvosim redzēsim! Cerēsim uz pārmaiņām!

19.oktobris 2023, 15:51
Andis Atvars

Latvijā vardarbība tiek visādos veidos mākslīgi radīta, sākot ar ģimeni un beidzot ar skolu - vecāki raujas darbā divās maiņās vai vispār neatrodas Latvijā, bet skolā nav pedagogu, bet bioroboti, kuri vēl bērnus un jauniešus necieš. Gadījums iz dzīves. Skolotāja tik ļoti ienīda pusaudzi, ka centās nogrūst skolā pa kāpnēm. Protams, māte dēlu no skolas izņēma un aizsūtīja uz citu skolu, bet tur jau pusaudzis atriebās par iepriekšējā skolā nodarīto, jo viņam skolātājas jau zemapziņas līmenī bija nīstamas učenes. Protams, jaunā skola ar problēmu netika galā un rezultātā jaunietis skolu beidza neklātienē. Un tad ir likums, ka skolotājam ir jāciena (jāmīl) ... jābūt ieinteresētam bērna attīstībā. Ja tā ir, tad bērns to jūt un pret skolotāju izjūt cieņu. Rezultātā ir arī labas sekmes, jo nav iespējams necienīt skolotāju un ko no viņa iemācīties.

 

22.oktobris 2023, 16:51
Andis Atvars

Video tiešām interesants, bet šis tiem, kuri nesaprot krievu valodu.

EMOCIONĀLĀ STĀVOKĻA SKALA:

0---0,05------0,5-------1—1,1-----1,5-------2------2,5-----3---3,3—3,5----4

0—– iestājusies nāve

0,05— apātija “0” reakcija uz apkārt notiekošo (šoka stāvoklis/pārdzēries cilvēks)

0,5 –— sēras (cilvēks ko ir zaudējis, kas viņam ir bijis svarīgs… katra sīkākā “problēmiņa” tādam būs globāla katastrofa) . Neviens nav no tā pasargāts, bet viens to ātri pārdzīvo un atgriežas normālā dzīvē, bet citi tajā paliek. Ja tā notiek, tad neglābjami cilvēks slimos, slimos un galā slimību tādu paātrinātā veidā piebeidz, tādēļ ir no sērām ātri jāizietun jāatgriežas normālā emocionālā stāvoklī.

1---- bailes (cilvēks grib pēc iespējas ātrāk aizbēgt no vietas situācijas, bet par cik tas nav iespējams, tad “bēg acis” un cilvēks melo) .

1,1--- atklāta vai slēpta ļaunprātība (cietumnieks/ cilvēks ir jau sagatavojies melot un to vēl darīs acīs skatīdamies, it kā vēlētos ielūkoties otra dvēselē/ saistīta ar zaudējuma nodarīšanu otram/ es gudrais, visi pārējie muļķi/ visas seksuālās minoritātes=VISAS NELIKUMĪBAS TIEK DARĪTAS TIEŠI ŠAJĀ EMOCIONĀLĀ STĀVOKLĪ) .

1,5 ---- naids (nav iespējams komunicēt ar tādu, jo viņš pat “nedzird”, ko viņam jautā) .

Visiem, kuri dzīvo pēdējos četros emocionālos stāvokļos ir hroniskas saslimšanas. Bet nav tā, ka cilvēks saslimst un tad nonāk kādā no iepriekšējiem emocionāliem stāvokļiem, bet gan vispirms cilvēks nonāk tādā emocionālā stāvoklī un tad saslimst. Kā tika uzrauta covid “pandēmija” – pilnīgi nekā nebija, bet bija masīva propaganda par nāvējošām covid mutācijām … pirmais vilnis, otrais vilnis… devītais vilnis…. mēs visi mirsim… zāļu nav un tad bija gadījums, ka cilvēks aiziet uz eksperimentālās šļuras injicēšanu un viņu pārņem tādas bailes, ka viņš nomirst pirms tā šļura tiek injicēta. Ir aprēķināts, ka uz apmēram 40% cilvēku iedarbojas placebo efekts, bet uz viņiem var iedarboties arī pretējais…

2 --- antagonisms (nesavietojamas pretrunas … cilvēks uz visiem ierosinājumiem atbildēs noliedzoši.

2,5 --- garlaicība/slinkums

Visi, kas atrodas iepriekš aprakstītos emocionālos stāvokļos, tiem nav iespējams dzīvot normālu dzīvi. Tādā stāvoklī nav iespējams izdzīvot.

3— konservatīvisms (cilvēks neko nevēlas savā dzīvē mainīt, bet ir jāmaina un jāmainās/ profesionālā sfērā var būt noderīgi… revidenti, padomdevēji .. ) .

3, 3 --- liela interese (cilvēks ar ko ir aizrāvies, ka viņam nekas apkārt neeksistē… tādi pat iesnas nesaķers) .

3,5 --- jautrība (pat neveiksmes nespēs sabojāt omu) .

4 … entuziasms “uzvaras garša”, kura cilvēku mudina uz vēl lielākiem panākumiem…

Jo augstāk skalā cilvēks, jo mazāk kļūdu viņš pieļauj.

 

https://www.youtube.com/watch?v=QBDA7nVU10c

 

 

22.oktobris 2023, 16:54

Tavs ziņojums

 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 9:16

Jaunākās diskusijas