Lūk, visiem vatņikiem jāseko šim piemēram !!!

Aivars
16.septembris 2023, 13:36
DŽA

Hallo, Gedroic, moš tekstu ieliec? Saites neatveru.

16.septembris 2023, 14:54
Aivars

Un kas tev liedz atvērt?

16.septembris 2023, 21:27
V ilis Gutmanis

Nu vaiens no diviem vai smadzeņu jaudas nepietiek nu vai arī rokas no nepareizās vietas ir.

16.septembris 2023, 21:52
Marcis Dzelme

Un jau te atkal debilas Aivars Gedroics izcelas ar saviem debilajiem neta murgiem foruma.

17.septembris 2023, 8:37
Andis Atvars

Vispār jau cilvēkam sekot nevienam nevajadzētu, tādēļ aicinājums no Aivara puses ir visai dīvains - viņš sevi par cilvēku neuzskata.

17.septembris 2023, 10:12 (17.septembris 2023, 10:13 - labots)
DŽA

Izlasīju Mamikina teikto. Krievijā varot mācīties krievu valodā, krievijā nav nacisma, nacionālisma un geju. Jautājums- cik procentu krievijas fiderācijaa ir krievu? 20% būs? Lūk, atlikušie 80% fiderācijas pilsoņu, nevar skolās mācīties savā dzimtajā valodā. Viņiem ir jārunā krieviski, pie tam, krievi viņus uzskata par zemcilvēkiem, sauc par čurkām. Tas ir NACISMS!   P.S. par gejiem- krievijā homoseksuālisms plaukst un zeļ. 

23.septembris 2023, 11:06
Ir tāds

Man nav saprotams, vai Dža jaunskungs dzīvo pilnīgā informācijas vakuuma par dzīvi Krievzemē, jeb viņš apzināti melo. Krievijā bija, ir un domāju būs nacionālās skolas. Piemēram Karēlijā ir skolas ar somu mācību valodu, Tatarstānā ir tatāru skolas utt., ir pat divas vai trīs latviešu skolas. Tikai biedrs Dža jaunskungs domā, ka tur visa pasaule grozās ap viņu un visur viss notiek tā kā domā viņš. Nez vai viņam visdrūmākajos sapņos rādās, ka Krievijā ir gana daudz etnisku kopienu, piemēram Kaukāzā kur ne katrs runā krievu valodā, jeb zina to vāji. Un nekas, cilvēki dzīvo un neviens viņus nespiež mācīties krievu valodu. Ja gribēsi iegūt augstāko izglītību un veidot karjeru, tad būs jāzina, bet ja gribi audzēt aitas savā aulā vai Karēlijas bērzus gāzt, krievu valodā nav obligāta.

23.septembris 2023, 12:20
Andis Atvars

Jau federācija un nacionāla valsts ir nesavienojami lielumi, bet Krievija ir un paliek impērija un krievu valoda kā impērijas, bet ne nācijas valoda. Tad ir virkne valstu, kuras vēlas būt impērijas, bet tās pamatos ieliek nacionālismu. Kas no tā sanāk, uzskatāmi redzams Ukrainā. Tas pats sagaida Poliju, ja tā neatteiksies no idejas - no jūras līdz jūrai.

23.septembris 2023, 12:36
Ir tāds

Nez ko teiktu biedrs Dža, ja uzzinātu, ka tepat netālu, Zviedrijā ir oficiālā valoda zviedru un atdzītas piecas mazākumtautību valodās - somu, sāmu, romu, jidišs un miankieli, bet Somijā ir vēl trakāk, tur ir divas valsts valodas-somu un zviedru. Tas tikai dažiem īpatņiem bijušās PSRS republikās šķiet, ka valstī visiem jārunā vienā valodā. Droši vien Dža jaunskungs arī nezina, ka līdz 1932. gadam saeimā tika lietotas četras (!) valodas, latviešu, latgaliešu, krievu un vācu. 

23.septembris 2023, 12:57
DŽA

Latgaliešu valoda??? Tādas nav, nav pat latgaliešu dialekta! Ir Augšzemnieku dialekts, kas dalās trijās pamatizloksnēs - Sēlijas izloksne (Jēkabpils), Austrumvidzemes izloksne (Madona, Alūksne) un Latgales izloksne. Latgales izloksne ir latviešu valodas Augšzemnieku dialekta viena no izloksnēm. 

23.septembris 2023, 13:07
Ir tāds

Dža jaunskungs, lūdzu painteresējies par Latvijas vēsturi, paguglē, daudz ko interesantu atradīsi. Bērniņ, jēdzienu valodā raksturo divas lietas bez kurām nevar runāt par valodu un tās, runā un rakstība. Latvijā ir trīs valodās, latviešu, latgaliešu un līvu, un katrai no tām ir sava rakstība. Latgale vēsturiski nav bijusi saistīta ar Vidzemi, jo atšķirībā no Vidzemes ilgstoši bija poļu ietekmē un tāpēc viņiem ir cita rakstība, ne tā kādu izveidoja Gliks. Var dabūt grāmatas latgaliešu valodā, nopērc un pamēģini palasīt, tad sapratīsi vai tā ir valodā, jeb dialekts.

23.septembris 2023, 13:50
DŽA

Idiota gabal, Latvijā ir viena valoda, tā ir LATVIEŠU! Latviešu valodā ir trīs dialekti- Vidus dialekts (Vidzeme), Lībiskais dialekts (Kurzeme) un Augšzemnieku dialekts (Latgale, Sēlija un Austrumvidzeme). Šie trīs dialekti dalās vairāk, kā 100 izloksnēs. Vidus dialekts tiek uzskatīts par latviešu literāro valodu, kā vēsturiski vispareizākais. Tātad, latviešu literārā valoda arī ir viens no latviešu valodas dialektiem. Lībiskajam dialektam, nav ne mazākā sakara ar lībiešu valodu (Somu- ugru valodas grupa), tajā dialektā runā Kurzeme, ventiņi- Tals, Dundag, Ventspil. Lībiešu valodā, visā Pasaulē, runā tikai ap 30 cilvēkiem, vien 30 cilvēki lībiešu valodu sauc par dzimto valodu (Latvijas Lībiešu biedrības dati). Augšzemnieku dialekta Latgales izloksne, pirms Otrā Pasaules kara, bija saprotama ikvienam Latvijas iedzīvotājam. Ienākot krievu okupantiem, Latgales izloksne sajaucās ar krievu vārdiem, stipri piesārņota tika! Viss skaidrs, idiota gabal?

23.septembris 2023, 14:18 (23.septembris 2023, 14:20 - labots)
Ir tāds

Sasmīdināji mani kārtīgi! Dža ir Dža un tur neko nevar darīt! Lībisks dialekts! Tur pat sliekai jāsmejas! Lībiešu valodā ir somugru valodā. Nākamgad augustā, kad Mazirbē notiek lībiešu svētki aizbrauc uz turieni pakļausies un tad pateikšu cik tu tur ko sapratīs. Igaunis daudz vairāk ko sapratīs kā tu! Un par ventiņu dialektu es nerunāju, tas ir triju valodu, latviešu, līvu un kuršu valodas sajaukums. Neaizmirsti, ka līdz 1917. gadam kaut arī formāli, bet juridiski pastāvēja Kursas valsts. Un vēl bērniņ iemācies iztikt bez rupjībām. Jā, padomju laikos, rupjība bija krievvalodīgo pregatīva, taču tagad viņi ir progresējuši un no viņiem rupjību es vairs neesmu dzirdējis, toties viņu nelāgo stafeti ir pārņēmuši daži "īsteni, pareizie" latvieši. Man kauns par tādiem "latviešiem" kā tu! Šķiet tu nēsi latvietis, bet latvieša izstrādājums.

23.septembris 2023, 14:57
DŽA

Es balstos uz precīzām zinātnēm- filoloģiju un lingvistiku. Bet tu, idiota gabal, ar pirkstu urķelē degunu un pakaļas caurumu, izvilkto nosaucot par faktiem. 

23.septembris 2023, 15:05
Ir tāds

Iedod lūdzu filoloģiski- lingvinistiskos avotus uz kuriem tu atsaucies. Varbūt vari ieteikt kādu LU filoloģijas fakultātes mācībspēku kurš apstiprinās tavus apgalvojumus? Un lūdzu savas rupjības pieturai sev! Neapkauno savu vecmāmiņu, viņai tāpat jau nav paveicies!

23.septembris 2023, 15:28 (23.septembris 2023, 15:29 - labots)
DŽA

Tev, ujebok, nav paveicies, tevi, tava slampa- mamashka, caur dirsu sūdos dzemdēja. 

23.septembris 2023, 15:40
V ilis Gutmanis

Nu vēl viens piemērs tam kā pajoliņš trako kad apzinās ka atbildēt vienkārši nespēj. Lai cik arī liela vēlme būtu.

23.septembris 2023, 19:48
DŽA

Labas vakaras, idioti :)

23.septembris 2023, 21:30 (23.septembris 2023, 21:31 - labots)
V ilis Gutmanis

Smieklīgi, ļōti smieklīgi!!!

24.septembris 2023, 11:05

Tavs ziņojums

 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 8:00

Jaunākās diskusijas