Kāda varētu izskatīties Ukrainas nākotne?

Andis Atvars

Pavisam noteikti tā nebūs ne 2013. gada, ne 2022.gada 24.februāra izskatā, bet būs piecu apgabalu ar centru Kijeva izskatā, apkrauta ar virkni nosacījumiem. Lai arī Lukašenko intervijā Ukrainas oficiālam medijam deva cerības, ka tik slikti vēl nav un ir iespējams vēl noslēgt miera līgumu un saglabāt savas kontrolētās teritorijas gan dienvidos, gan rietumos, taču es par to šaubos, jo tas nav Rietumu plānos un tie neļaus slēgt miera līgumu, līdz Rietumu kaimiņi nebūs sadalījuši Ukrainas rietumu apgabalus.

Jau pats fakts, ka tāda intervija ir ņemta no Lukašenko jau norāda, ka notiek gatavošanās karu beigt/Rietumi vēlas Ukrainu nomest no bilances un uzgrūst to Krievijai. Protams, sagrauto teritoriju atjaunošana prasīs līdzekļus, bet arī kara turpināšana prasa līdzekļus un ne mazus (~10 miljardus eiro mēnesī) . Ja ņem vērā Lukašenko izteikumu, ka Baltkrievijas modernizēšanai nepieciešami ~ 100 miljardi ... lai būtu eiro, jo tas bija gadus 10 atpakaļ, tad 400 000 km2 sakārtošana nemaz tik neiespējama nav.

Kur tad ideja par miera līgumu patreizējās robežās apmaiņai pret uzņemšanu NATO. Īstenībā, atsaukta ideja netika ne tādēļ, ka tā priekš Ukrainas būtu slikta, bet gan tādēļ, ka tā bija nepieņema Rietumiem.  

Kādas ir jūsu domas?

 

19.augusts 2023, 13:09
DŽA

Manas domas ir visai pozitīvas. Ukraina atbrīvos savu zemi. Tālākajam jau divi scenāriji. 1. Krievijā mainās vara, tiek parakstīta kapitulācija un krievija maksā Ukrainai reparaacijas. 2. Krievijas fašisti tiek izdzīti no Ukrainas, miera līguma nav, karš ir iesaldēts, rietumi sankcijas pret krieviju neatceļ, krievija ir izolācijā, rietumi palīdz Ukrainai atjaunot pilsētas. Tikai tā. Tas, ka krievija karu zaudē, ir skaidrs.

19.augusts 2023, 15:43
DŽA

atvar, sūdmuša, Ukrainas nākotne būs gaiša, Ukraina būs plaukstoša valsts Eiropas valstu saimē. Jautājums- kāda būs rossejas nākotne? Tā ir miglā tīta. 

19.augusts 2023, 15:47
Andis Atvars

"atvar, sūdmuša" (c)

Šā visa nebūtu, ja jūs tiešām ticētu kādam no saviem Ukrainas kara noslēguma scenārija variantiem. Latvijai tas ir svarīgi, jo līdz Ukrainas kapitulācijai Latvijā ir nepieciešams nomainīt visus tos pie varas, kuri nav spējīgi vest ar Krieviju konstruktīvas sarunas. Tas pat par labu būtu tiem, kuri šodien ir visām četrām pret jebkādu sadarbību ar  tās. Tiem būtu iespējas Latviju laicīgi pamest, jo ja būs Latvijas okupācija, tad tādas iespējas vairs nebūs. Arī Rietumiem jūs neesiet vajadzīgi, kas visā pilnībā jau izgaismojās ar Krievijas un Baltkrievijas "opozicionāriem" - aizbēga un skaļi aizcirta durvis, bet pēc tam klusiņām atgriezās un pat "koka  rubļus" savajadzējās, tādēļ "kļuvuši" par Krievijas īstenajiem un patiesajiem patriotiem, kuriem Krievijas ienaidnieki piešķītuši ārvalstu aģenta statusu... aizlieguši saņemt finansējumu no nīstās varas, tādēļ tiesājas par aģenta statusa atcelšanu.

19.augusts 2023, 17:04 (19.augusts 2023, 18:16 - labots)
V ilis Gutmanis

Reāli skatoties uz notiekošo Ukrainai nākotnes nav. Ja jautā kāpēc tad atbilde ir gaužām vienkārša viss kas ir bijis Ukrainas teritorijā jau ir iztirgots ārzemniekiem un pašai Ukrainai vienīgais kas vēl pieder ir tās iedzīvotāji ar kuru dzīvībām Kijevas režīms noreiķinās par rietumvalstu militāro palīdzību. Protams mūsu vietējie pajoliņi saklausijušies mūsu runājošo galvu izteikumus  cer uz Ukrainas uzvaru un kā kladzina pajoliņš DŽA Krievija tuvākos tūkstoš gadus maksās viņiem reparācijas. Diemžēl rožainās brilles viņām ir ieaugušā miesā tāpēc arī nekādīgi nevar saprast notiekošo. Jo diemžēl pat  tie rietumu mēdiji kas savulaik sludināja Ukraiņu spožās uzvaras spiesti atzīt ka Kijevas režīms ir zaudējis  un koflikta beigas ir tikai laika jautājums. Iespējamais konflikta nobeigums varētu būt ka Polija un Ungārija paņēm savā valdijumā pašreizējos Ukrainas rietumu apgabalus, Melnās jūras piekrastes apgabali un centālas ukrainas apgabali nonāk Krievijas pārvaldē. Ja tiek saglabāts tāds nosaukums kā Ukraina tas varētu būt Kijeva ar apkārtni vai varbūt pat nē.

19.augusts 2023, 18:44
Andis Atvars

"Ja tiek saglabāts tāds nosaukums kā Ukraina tas varētu būt Kijeva ar apkārtni vai varbūt pat nē." (c)

Pieci apgabali atstāti tiks, bet nosaukums būs cits - tā nebūs tāgadējās Ukrainas mantiniece un tas nozīmē, ka tai nebūs parādu un saistību pret Rietumiem un tai nebūs iespējas jebkad pretendēt uz zaudētām teritorijām. Tās statuss pagaidām vēl miglā tīts un nedomāju, ka kādam Rietumos un Austrumos ir jau izkristalizējies variants.

Miera sarunas netiks uzsāktas pirms rietumu apgabalu sadalīšanas starp Ukrainas kaimiņvalstīm. Līdzko par to būs vienošanās ar Krieviju, tā karš uzreiz beigsies.

19.augusts 2023, 19:52
DŽA

Konstruktīvas sarunas ar fašistiem???

atvar, sumpurni, ar Hitleru bija iespējamas tās "konstruktīvās sarunas"??? Nē! Nosist maitu! Tieši tas pats ar kremļa fašistu režīmu. Nosist maitas! Ukraina neuzbruka krievijai. 

19.augusts 2023, 20:08
Andis Atvars

Nomierinieties Dža, ar Ukrainu neviens nerunās un vienosies Krievija un ASV. Baltijas krancīšiem ASV liks apklust un tie kļūs mēmāki par mēmiem, bet jūs laikam domājiet, ka referendumu rīkos šeit  par haholastānas dalīšanu :)))))))))))))))))))))))) .

19.augusts 2023, 20:37
Annija Liepa

Ukraina uzvarēs, jo rietumiem nav cita izeja, kā Ukrainai palīdzēt, jo citādi rietumiem pašiem būs ar to Krievijas impēriju jākaro. Un pat Ķīna pie pirmās izdevības tīko dabūt atpakaļ savas senās teritorijas (Dienvidsibīriju un Tālos Austrumus), kuras 19. gadsimtā cariskā Krievijas impērija tai atņēma. Krievijas putiniskā impērija nolemta starptautiskai tiesai un sabrukumam pa kolonijām un bijušo nekrievu koloniju deokupācijai, dekolonizācijai, derusifikācijai. Kremlis to lieliski saprot, bet apstādināt to tendenci nevar - tas ir liktenis... Tikai krievu pasaules informācijas karaspēka zaldāti līdz pēdējam vēl mēģinās sludināt pretējo un sev ērtāko viedokli, proti, ka, tieši otrādi, lūk, Ukraina zaudēs, Krievija to iznīcinās vai pakārtos un krievu pasaule varēs līdz pastardienai savus noziegumus pret cilvēci un citas cūcības turpināt. Gaišreģis Finks 1957.g. pareģoja, ka Krievija sabruks kā kāršu namiņš un pēdējās Krievijas robežas būšot ap Maskavu, Ļeņingradu un Baltkrieviju...

20.augusts 2023, 7:54
V ilis Gutmanis

Annija Liepa diemžel jūs tāpat kā vairums pajoloņu negribat saprast atšķirību starp gribēt un varēt. Jā rietumi protams grib lai Krievija sabruktu un no tās mierīgi varētu pumpēt āŗā resursus kas tai pieder. Diemžēl kā mums klāsta vēsture visi kas ir mēģinājuši iekarot Krieviju ir beiguši ļoti bēdīgi. Tāpēc arī rietumi izmanto tādas malkas pagales kā ukraiņi sava kara ugunskura vajadzībām. Iesaku pārāk neskatīties uz rietumiem jo pie pirmās nepieciešāmības viņi šajā ugunskurā iemetīs arī jūs. Jūs te mēģinat kaut ko rakstī par Ķīnu kura it kā vēlētos dabū atpakaļ savas it kā senās teritorijas. Diežēl te jūs atkal ir jāapbēdina jo Ķīnai nav vajadzības palielināt savas teritorijas viņiem pašiem ir problēmas ar centrālo Ķīnas apgabalu apdzīvošānu. Ja arī notiks kāda starptautiska tiesa tad tiesāta tiks jūsu tik ļoti mīļotā rietumu demokrātija kurai aiz plānas demokrātiskās maskas vīd maniākla kara kurinātāja un liekēžā seja. Neatceros nevienu gaišreģi kura pareģojumi būtu kāreiz piepildijušies. Jo runā šie pareģī ka viņu vārdus var saprast gan tā gan šitā. Nē gaidīt Krievijas sabrukumu un ukrainas uzvaru jūs neapšaubāmi varat tikai nedomāju ka jums būs lemts sules mūžs lai to brīdi varētu sagaidīt.

20.augusts 2023, 9:03
Marcis Dzelme

Godoniem zilam Vilis un Andim Atvaram un Ukrainai nav citu variantu, ka uzveret Krieviju kara pret Ukrainu pucejiet savus dibenus Putinam.

20.augusts 2023, 9:56
V ilis Gutmanis

Marcis Dzelme, galviņa no pārpūles nesāp uzrakstot tik dziļu un sakarīgu opusu?

20.augusts 2023, 11:26
Andis Atvars

“Ukraina uzvarēs, jo rietumiem nav cita izeja, kā Ukrainai palīdzēt” ©

Nesekmīgs skolēns nokārtos eksāmenu, jo viņam nav citas iespējas, lai beigtu skolu. Šim vēl varētu piedomāt n-tos pribambasus – vecāki apsola jaunietim skolu beidzot uzdāvināt moci, vasarnīcu, pārskaitīt uz atvases konta miljons eiro, taču, kāds tam visam sakars ar sekmīga eksāmena nokārtošanu, ja skolēns pat pie eksāmena kārtošanas netiek pielaists? Tieši tas pats ar Ukrainas uzvaru. Tas, ka kādam nav izvēles, lai gan tā arī nav patiesība, tas nenozīmē, ka no tā pozitīvu rezultātu var izspiest.  

“ rietumiem pašiem būs ar to Krievijas impēriju jākaro.” ©

Rietumi to nevēlas un kas ir Rietumi? Pavisam konkrēti, Rietumi nav bijušās Varšava pakta valstis, patīk tas kādam vai nepatīk. Vecās Eiropas valstis bijušās VPV izmantoja kā instrumentu ar ko kacināt Krieviju, tajā pašā laikā pašām paliekot ēnā. Nu nosauciet man vienu vecās Eiropas valsti, kurai Krievija grasītos uzbrukt… nav tādas.

“Un pat Ķīna pie pirmās izdevības tīko dabūt atpakaļ savas senās teritorijas” ©

Ķīnas mūris kā teritorijā atrodas? Sanāk vēl, ka tā pati savas senās robežas ir sen šķērsojusi. Tas jā, gribēšana varētu būt, tik tā nav pamatojama ar senatnē esošām Ķīnas teritorijām Krievijā. Pareizi rakstiet, ka Ķīnas gribēšanas aktivizācija notiks pēc Taivānas atgūšanas, kas sakritīs ar ASV sabrukšanu, bet līdz tam Ķīna būs Krievijas sabiedrotā. Ukrainas karš beigsies pirms Taivānas un ASV krišanas, tā kā Ķīna Ukrainas kara iznākumā nespēlē nekādu pozitīvu lomu.

“Krievijas putiniskā impērija nolemta starptautiskai tiesai un sabrukumam pa kolonijām un bijušo nekrievu koloniju deokupācijai, dekolonizācijai, derusifikācijai.” (c)

Nevēlieties nedaudz izgaismot, kā kāda starptautiska tiesa varētu tiesāt pasaulē lielāko kodolvalsti? Ak jā, kodolieročus nav jau atļaut nevienam pielietot, bet arī tad Krieviju ir morāli izkurtējušajiem Rietumiem jāiekaro.

Kolonijas? Ziniet, kurš Makronam “ieteica” atstāt Mali un Makrons nespēja ieteikumam pretoties? Nē, tas nebija Putins, bet Putina pavārs.

“Kremlis to lieliski saprot, bet apstādināt to tendenci nevar - tas ir liktenis... “ ©

Ja par likteni, tad par likteni. Ukrainai bija neskaitāmas izdevības karu beigt un pat nezaudēt Donbasu. Putins arī centās mazākiem upuriem karu ātri beigt, bet nekā, pārāk daudz garīgu atkritumu bija sastrādāts Ukrainā, ka nācās karot, karot un turpat divus gadus.

Īstenībā viss ir pilnīgi otrādi – Kremlis atlaidies upes krastā un gaida kad garām aizpeldēs Rietumu līķītis. Vienkārši, viss ir jādara pareizā laikā, pareizā vietā un pieliekot pareizu spēku. Pareizais laiks ir 2023. gada rudens un tas sākas 22. septembrī. Tad arī sāksies pārmaiņu laiks, kam daudzi nespēs pielāgoties un pat mirs tādēļ.

“Tikai krievu pasaules informācijas karaspēka zaldāti līdz pēdējam vēl mēģinās sludināt pretējo un sev ērtāko viedokli” ©

Vēstis no rietumiem par pretuzbrukuma gatavošanu 2024. gada pavasarī; ka latvāņi un Ukrainas krūmi nogrāvuši iecerēto pretuzbrukumu; ka Ukrainai jāatsakās no teritorijām, kuras kontrolē Krievija un par to tai sertifikāts, ka ir uzņemta NATO… un tas viss tiek ieteikts uzvarētājai?

“Gaišreģis Finks 1957.g. pareģoja” ©

Īstenībā jau viņš neko nepareizu nepareģoja, jo 1991. gadā PSRS sabruka un Jeļcina laikā ikviens gubernators bija monarhs savā guberņā, bet trūkst tālāka redzējuma. Īstenībā, visi pareģojumi beidzas ar 2012. gadu. Šodien vienīgi pēc inerces notiek ieplānotā neveiksmīgs realizācijas mēģinājums.

Rietumiem nav ne mazāko iespēju izdzīvot, ja tā neatsakās no pašizdomātām “vērtībām” , kas pēc savas būtības ir totāls morālais pagrimums.

20.augusts 2023, 11:31 (20.augusts 2023, 11:46 - labots)
Andis Atvars

"Marcis Dzelme, galviņa no pārpūles nesāp uzrakstot tik dziļu un sakarīgu opusu? (c)

Labais! Tas opus būs jau kādā trešā metienā izlaists un tik pāris dienu laikā :)))) .

20.augusts 2023, 11:35
V ilis Gutmanis

Nu nevajag jau tā pazemot Maci Dzelmi viņš taču varbūt katru reizi to drukā pa jaunam. Kaut gan iespējams  ka šo opusu ir iekopējis un pēc vajadzības to tekstu ielīmē pa jaunam. Bet tas jau ir ēpisks varoņdarbs tādam personāžam.

20.augusts 2023, 11:52
Rauls Abikis

Andis un Vilis ir divi ļoti "reāli" tēli. lēti, bez faktiem, slēpjoties zem pseidonīmiem. ko lai saka...mīzalas..saņem rublīti, vai prātā tēreti. Iznākums jau ir zināms un sētamales krančiem neredzu jēgu vaukšķēt. Kara izpētes inststitūts visu ir izrēķinājis. ir naivi un infantīli iedomāties, ka krievija ar savu ekonomiku kura ir zem 1% no kopējās pasaule ekonomikas uzvarēs rietumu sabiedrotos+ukrainu, kuras armijas sagatavotības līmenis ir vairākas reizes augstāks. Kodolieroči? ASV un NATO jau paziņoja, ka kodolieroču izmantošanas gadījumā, vai AES apdraudēšana beigsies ar pilnīgu virs un zemūdens flotes iznīcināšanu. uz katru katrai krievu zemūdeni un kara kuģi ir nomērkēts un notiek izsekošana. Tehnoloģiski atpalikusi, nespējīga, nodzērusies valsts ar truliem sovaku ģenerāļiem un kareivjiem bomžiem. Visi (izņemot vietējos sovakus)eksperti sen atzinuši, ka krievija karu nevar uzvarēt, kāpēc vilkt un turpināk kropļot savējos un citus - nezinu. Vēlreiz apstiprinās, ka krievija ir 3. pasaules valsts un kļūdas pēc viņa gadījusies Eirāzijā nevis Āfrikā. p.s. a jums "Viļiem" un "Atvariem" iesaku iznākt no skapja un neslēpties. esmu dzirdējis, ka dažam labam, kārtīgs tesiens pa ausi, atsit vaļā to domājamo. moš pamēģināt?

20.augusts 2023, 23:55
Jana Ozola

Ir 2026 gads.Kas ir Ukraina?Asv kolonija,krievijas apgabals vai eiropas nomale?Izpostita kadreiz tik bagata zeme,badigas,nenovidigas,parapdzivotas cilveces saplosita...Iedzita triljonu parados,izvarota,izlaupita ar liekulu siekalam pieshplaudita.Tauta izklidusi pa visu pasauli.Bija viss un izbija.Vot i nakotne...

21.augusts 2023, 0:04
Marcis Dzelme

Jana Ozola un beidz te murgot un Vilis Gutamnis un Andis Atvars ir uzpirkti Putina agenti un abi neta draugi pedarasti.

21.augusts 2023, 7:11
V ilis Gutmanis

Rauls Abikis atbildot uz jūsu tik argumentēto runu varu atbildēt tikai vienu paciešāties un tad redzēsim kur būs NATO, kur būs Ukraina, kur būs Krievija un ar ko tas viss beigsies. Tikai pats lūdzu tad nelienat skapī slēpties lai varētu redzē jūsu gaišo apgaroto seju.

21.augusts 2023, 7:29 (21.augusts 2023, 14:57 - labots)
V ilis Gutmanis

Jana Ozola nevajag jau tā pesimistiski. Jā pašlaik Ukrainā tāpat kā pie mums Latvijā zeme tiek izpārdota un cilvēki bēģ prom. Tāču nedomāju ka tiem kas pašlaik grūž Ukrinā iekšā gan ieročus gan finanses beigās kas atliks.

21.augusts 2023, 7:34

Tavs ziņojums

 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 8:00

Jaunākās diskusijas