Kaut kas tāds Latvijas veikalu plauktos vēl nav redzēts!

tautaruna.lv 7.aprīlis, 3:30
 
Dmitrijs Suļžics /MN
Jaunums Latvijas pārtikas nozarē – 3D drukātas augu izcelsmes zivis jau vairākas nedēļas ir nopērkamas vienā no Latvijas lielveikalu ķēdēm, vēsta TV3 raidījums "900 sekundes".

“Tas īstenībā diezgan labi turas, smarža ir, un pats labākais, ka garša ir ok,” Gardēdis Normunds Baranovskis iepazīstina ar jaunievedumu. Igaunijā, Lietuvā un Latvijā kopš februāra “Rimi” veikalos ir nopērkams 3D drukāts augu izcelsmes “lasis”.

Zirņu proteīna un citu augu valsts sastāvdaļu “laša” alternatīva pašlaik Latvijā pieejama ar divām garšām: “kūpināts lasis” un “lasis ar dillēm un citronu”.

Garšu pārzinātājs skaidro, ka jauno produktu ir pārbaudījis pats un piedāvājis izmēģināt arī kolēģiem: “Devu kolēģiem, nesakot, kas tas ir. Īstenībā, ja cilvēks ir ēdis tos kūpinātos, jā, atgādina, ir laša garša. Tas, kas nodod, ir struktūra, tā ir nedaudz citādāka.”

3D printēto jeb drukāto lasi radījuši Austrijas kompānijas “Revo foods” profesionāļi. Oficiālajā video redzams, kā tiek drukāti laša steiki. Latvijas veikalu plauktos uz grila pagatavojams “lasis” diemžēl nav pieejams.

“Mani ļoti fascinē tas, ka spēj atdarināt to garšu no citiem produktiem un ielikt vienā izprintētā produktā. Fantastiski, nākotnes ēdiens.”

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas