Jauniete pēc skropstu pieaudzēšanas nonāk slimnīcā; ārsts brīdina sievietes

tautaruna.lv 2.septembris 2023, 17:14
 
Mārtiņš Zilgalvis/F64
Izraēlā 17 gadus veca meitene, kura uz vidusskolas izlaidumu nolēma pieaudzēt skropstas, nevarēja iedomāties, ka to dēļ nonāks slimnīcā, raksta detaly.co.il.

Jau procedūras laikā meitene sāka just dedzināšanu un niezi, viņas acis bija pietūkušas un piepildījās ar strutainiem izdalījumiem.

Jaunā izraēliete vērsās pēc medicīniskās palīdzības, kur viņai tika konstatēts radzenes bojājums un nozīmēta intensīva antibiotiku terapija. Meitenei stāsts beidzās bez redzes bojājumiem, taču ne visiem pacientiem tā paveicas.

"Pēdējo nedēļu laikā pie mums pēc skropstu pieaudzēšanas ir vērsušies vairāki pacienti. Viņus skarā infekcija, ko izraisīja skropstu līme," skaidroja Volfsona medicīnas centra Oftalmoloģijas nodaļas vadītājs Gajs Kleinmans.

"Ir svarīgi saprast, ka acu zona ir ļoti jutīga zona un ar to ir jābūt ļoti piesardzīgiem. Radzenes infekcijas var radīt reālus draudus redzei, jo radzene tiek bojāta neatgriezeniski."

Oftalmologs, kurš pēdējo nedēļu laikā ir ārstējis vairākas pacientes pēc skropstu pieaudzēšanas, piebilda: "Viena no pacientēm, kas pagājušajā mēnesī ieradās pie mums, tika hospitalizēta ar smagu radzenes infekciju. Viņa vērsās pēc medicīniskās palīdzības aptuveni 72 stundas vēlāk, kad viņas redze kļuva neskaidra. "Ir ļoti svarīgi nekavējoties meklēt medicīnisko palīdzību, tiklīdz jūtat dedzinošu sajūtu radzenes rajonā."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas