Ukraiņu dziedātāja nomelno Laimas Vaikules festivālu Jūrmalā

tautaruna.lv 22.augusts 2023, 0:30
 
Alise Šulca/F64
Ukraiņu dziedātāja Anastasija Prihodko, kura vēl 2009. gadā pārstāvēja Krieviju Eirovīzijas dziesmu konkursā, negaidīti "uzbraukusi augumā" skatuves kolēģiem, kas šovasar uzstājās labdarības festivālā Laima Rendezvous Jūrmala.

Pati māksliniece apliecināja, ka nekad nebūtu pieņēmusi ielūgumu uzstāties šajā festivālā, pat ja pasākums pasludināts par proukrainisku. Šādu komentāru viņa izteikusi intervijā, raksta Obozrevatel.

Prihodko atzīmēja, ka visi Laimas Vaikules uzaicinātie ukraiņu mākslinieki - Aleksejevs, Oļa Poļakova, Makss Barskih, Verka Serdučka - ir zvaigznes, kuras savulaik uzstājušās Krievijā.

"Aleksejevs pārstāvēja Baltkrieviju, Poļakova skūpstījās ar Kirkorovu, koncertēja ar Baskovu. Makss Barskih... Tur sēdēja visi krievu kalpi. Visi, kas ieradās, kas viņi ir? Zālē sēdēja visi krievi," pauda dziedātāja.

Viņa atzina, ka nekad savā dzīvē nebūtu devusies uz Vaikules festivālu, kur it kā popularizēja tautu "draudzības" un aicināja "labos" krievus. Vaikule, ne Vaikule, Makarevičs, ne Makarevičs. Man ir vienalga, kas jūs esat. Pasēdējāt, parunājāt un aizmirsāt. Neko neizdarīja, lai Krievijā kaut ko mainītu. Uzstāties krievu priekšā? Nekādā gadījumā," rezumēja Prihodko.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas