Cilvēki tviterī dalās ar šokējiem procentu maksājumiem kredītiem, ko iekasē bankas

tautaruna.lv 22.augusts 2023, 4:30
 
Romāns KOKŠAROVS, F64 Photo Agency
Šā gada jūlija beigās Eiropas Centrālā banka (ECB) jau devīto reizi gada laikā nolēma paaugstināt procentu likmes. Banku klientiem augstākās procentu likmes faktiski nozīmē dārgākus gan esošos, gan jaunus kredītus.

Vietnē "Twitter" cilvēki dalās ar saviem stāstiem par to, ka procentu maksājumi uzkāpuši debesīs.

"Šie ir tikai procenti, pamatsumma nāk atsevišķi. Un nē, tas nav par privātmāju, bet ~75 m2 dzīvokli Rīgā," raksta Žanete. Viņa skaidro, ka kredīts ir zem 100 000 eiro, ņemts uz 30 gadiem, pieci jau maksāts. Un tas neesot jaunais prpjkets, bet pirmskara māja.

Māris: Šonedēļ sporta pēc izgāju uz dialogu par bankas likmes samazināšanu. Soli pa solim, samazināja

Mārtiņš: Procenti 2021 - 188 eiro, procenti 2023 - 492 eiro. Toreiz iemesls hipotēkai - lētāk kā īre. Nu ir dārgāk kā dzīvokļa īre pirms paņēmu kredītu.

Mārtiņš: Kad runāju par to cik dārgi ir "lokdauni" un cik liels rēķins atnāks nākotnē, visi izlikās neredzam, jo naudas printēšana nāk ar nobīdi. Nu, vēl joprojām tauta atbalstam tik ilgus un striktus lokdaunus?

Ronerts: Man pēdējais procentu maksājums hipo ir tieši 805 eiro. Pērnā gada vasaras hipotēka un pamatsumma pie šī euribora principā nekustēsies uz leju.

Inese: Varu padalīties ar savu briesmu stāstu. Bija ~560 eiro par privātmājas hipo (ap 400 eiro gāja uz pamatsummu, 160 eiro %). Tagad ir 820 eiro, no kuriem tikai 180 eiro aiziet uz pamatsummu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl portālā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas