Ščerbatihs izsakās, vai tiem, kuri dzīvo Latvijā, jāzina latviešu valoda

tautaruna.lv 18.aprīlis 2023, 14:15
 
Ģirts Ozoliņš/ F64 Photo Agency
Svarcelšanas treneris, Latvijas Svarcelšanas federācijas prezidents Viktors Ščerbatihs TV24 raidījumā "Preses klubs" ne vien izteicis viedokli par to, vai tiem, kuri dzīvo Latvijā jāzina mūsu valsts valoda, bet arī komentējis politiķu attieksmi latviešu valodas jautājumā.
"Man nav kauns teikt, ka es esmu krievs. Man nav kauns. Es runāju latviešu valodā, un es visu laiku teicu - ja Tu dzīvo Latvijā, Tev ir jāzina latviešu valoda," TV24 raidījumā "Preses klubs" norādīja V.Ščerbatihs.

"Man ir pilsonība, es viņu nopelnīju, es visu darīju. Manas domas - dzīvo, jārunā, jāsaprot," norāda sporta jomas pārstāvis.

Viņš arī izteicies par dažādo politiķu attieksmi valodas jautājumā skaidrojot, cik daudz izsaka kaut vai izteiksme, kādā politikas jomas pārstāvji izsakās par latviešu valodas zināšanām.

Ziņu aģentūra LETA jau vēstīja, ka patlaban spēkā esošā Imigrācijas likuma pārejas noteikumi paredz, ka Krievijas pilsoņiem pastāvīgās uzturēšanās atļaujas ir derīgas līdz 2023.gada 1.septembrim. Ja attiecīgās personas vēlās atkātoti saņemt pastāvīgās uzturēšanās atļauju, šīm personām cita starpā līdz 2023.gada 1.septembrim ir jāiesniedz Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldē (PMLP) apliecinājums par valsts valodas apguvi.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:33

Jaunākās diskusijas