"Lūdzu palīdziet!"; sieviete ziņo par šokējošu ikdienu kādā Talsu daudzīvokļu mājā

tautaruna.lv 18.aprīlis 2023, 18:30
 
Pixabay
Kaimiņu strīdi, vardarbība - bieži vien labi dzirdama, taču vieglāk ir izlikties neko nemanām? Pēc principa - nav mana darīšana. Kāda sieviete gan nolēmusi rīkoties un lūdz padomu līdzcilvēkiem.
"Lūdzu, palīdziet ar padomu, kā risināt šo murgu!
Talsi, blokmāja. Vīrs regulāri sit sievu. Aurošana dzirdama visā mājas korpusā. Pēc skaņām var noprast, ka viņš sievu sit, spīdzina, izvaro. Blakus kliedz bērns - tēti, nevajag....
Tiek saukta policija. Sieva atsakās rakstīt iesniegumu pret vīru. Sievu ar bērnu aizved pārnakšņot citā vietā, varmāka paliek dzīvoklī un gaida sievu atpakaļ. Un murgs sākas no gala. Apkārtējiem jānoskatās, kā pakāpeniski tiek nosista jauna, simpātiska sieviete. Mazai meitiņai tiek sabojāta psihe uz mūžu.
Papildinājums. Paldies visiem, kas man raksta vēstules. Cerams, šis apmēram 5 gadu murgs mainīsies. Raksta gan vietējās, gan Rīgas institūcijas. Raksta kaimiņi savas liecības. Raksta reiz cietušie bērni šādā situācijā, kad mamma nepamet vardarbīgu vīru daudzus gadus. Viss ir ļoti sarežģīti, tāpēc tas turpinās tik ilgi. Varmāka zina visas vājās vietas kā ietekmēt sievieti. Cerībā, ka beidzot kas mainīsies, paldies visiem," vietnē "Facebook" raksta Ilze.
Meaning: Šādos gadījumos, kad fakti redzami, iesniegums vairs nav vajadzīgs. Cilvēktiesību standarti prasa policijas un citu iestāžu proaktīvu darbību. Jānodrošina mātes un bērna aizsardzība un šim vīrietim jāliedz tuvošanās. LV sistēmai jāatbilst ECK standartam.
Rita: Nezinu apstākļus, taču es neizprotu, kāpēc netiek lemts par varmākas nošķiršanu. Jau labu laiku tam nav nepieciešams cietušās personas iesniegums.
Marika: Smagi. Ja sieva atsakās rakstīt iesniegumu. Policijai būtu jāziņo bāriņtiesai. Tā ir vardarbība arī pret bērnu. Vismaz no tas puses situāciju varētu mainīt.
Dony: Nav mājā kādi stipri džeki kas var "aprunāties" un "paskaidrot" ko šis dara nepareizi, tā teikt "bez protokola" tur?
Juris: Nu ja dāma neraksta iesniegumu tad policija neko daudz palīdzēt laikam nevar. Jābūt pašas vēlmei to izbeigt. Es gan visu pilsētu nepazīstu bet nav nekas tāds dzirdēts. Vismaz mūsu rajonā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 8:57

Jaunākās diskusijas