Māra Zālīte vēršas pie Lato Lapsas: "Man ir tiesības Jums to liegt!"

tautaruna.lv 18.februāris 2023, 5:00
 
F64
Latviešu dzejniece un dramaturģe Māra Zālīte savā "Facebook" kontā vēsta, ka nosūtījusi vēstuli žurnālistam Lato Lapsam, iebilstot pret viņas dzejoļa izmantošanu žurnālista topošajā grāmatā.
"Tikko nosūtīju vēstuli Uz Pietiek co - Lato Lapsam personīgi.
Lapsas kungs!
Jūs savā topošajā grāmatā, kā tas redzams pieteikumos un reklāmās, esat nodomājis ievietot manu dzejoli "Balāde par parādīto godu". Nedariet to. Es kategoriski iebilstu pret dzejoļa izmantošanu Jūsu grāmatā "Viltvārdis", kura rakstīta ar neslēptu mērķi nomelnot mūsu Latvijas Valsts prezidentu - Jūsu iedomu ienaidnieku.
Šis dzejolis publicēts žurnālā "Karogs" 1980. g. 7. numurā un bija vērsts pret īstu ienaidnieku - padomju okupāciju. Žurnāla numurs tika konfiscēts, izņemts no pārdošanas un bibliotēkām, un likvidēts. Tas notika tieši šī un vēl dažu dzejoļu dēļ.
"Ir bezgodis ieradies mūsu godos..." - šīs dzejoļa pirmās rindas Jūs tagad ļaunprātīgi izmantojat ārpus laika un ideju konteksta pret brīvas Latvijas prezidentu. Tas ir absurdi. Man ir tiesības Jums to liegt, balstoties uz Autortiesību likuma 14. panta 1. daļas 6. punktu," raksta dzejniece.
Komentāros cilvēki pauž atbalstu Māras Zālītes paustajam.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:01

Jaunākās diskusijas