Fotogrāfs Aleksandrs Sokolovs reiz saņēmis kādu zīmīgu dāvanu

tautaruna.lv 26.novembris 2022, 22:19
 
Pixabay
Pazīstamais fotogrāfs Aleksandrs Sokolovs vietnē "Facebook" pastāsta kādu nesenu atgadījumu veikalā, kura "saknes" meklējamas viņa bērnībā, kad viņš saņemis kādu zīmīgu dāvanu.
"Kad mācījos trešajā klasē, mamma uzdāvināja man ļoti vienkāršu, vēl padomju laiku mikroskopu. Es ar milzīgu azartu visu skatījos un pētīju. Kopš tiem laikiem es sapņoju par lielu un jaudīgu mikroskopu. Tā, lai redzet baktērijas un šūnas.
Kaut kā ātri paskrēja 30 gadi un es negaidīti atcerējos par savu sapni.
15 minūtes paguglēju un biju patīkami pārsteigts. Mūsdienās ir miljons amatieru un profesionālu mikroskopu un pat Rīgā ir daudz vietas, kur var nopirkt. Cenas ir apmeram no 30 līdz 1000€.
Tā, kā mikroskopu es sev nopirkšu vienreiz mūžā, cenai nebija īsti nozimes.
Tieši 10 minūšu braucienā bija veikals, kur uz vietas ir gandrīz visi mikroskopi, kas viņiem ir parādīti mājaslapā. Man ļoti patīk pašam visu apskatīt, nevis izvēlēties internetā.
Es jau esmu veikalā. Nevaru beigt smaidīt, jo jūtos traki laimīgs dēļ tā, ka bērnības sapnis tūlīt piepildīsies.
Man ir ļoti ļoti vispārējās zināšanas par mikroskopiem, bet nu par optiku, es šo to saprotu.
Pārdevēja man stāsta, par mikroskopu modeļiem un es uzdodu viņai visādus varbūt stulbus jautājumus.
Un tad viņa man pati pajautāja. Pie tam ar patiesu un naivu smaidu. Skatās man acīs un jautā:
- Vai jūs zināt kaut ko par objektīviem? Nu vispār kas tas ir un kā tas strādā?
Man kā zibens iespēra. Es pat aizrijos! A, a, a, eemm
Viņa mani pajautāja, VAI ES KAUT KO ZINU PAR OBJEKTIVIEM???? Gribējās uzlekt uz galda, un deklamēt, ka, es esmu slavens fotogrāfs, ar 22 gadu stāžu un ar objektīviem es strādāju katru dienu, un tik daudz kā es, reti kurš vispār tik daudz saprot par objektīviem...
Bet es noturejos, pasmaidīju un teicu, ka aptuveni, esmu lietas kursā, kas ir objektīvs... (pie sevis padomāju, ka beidzās tie laiki, kad mani katrā veikalā atpazina)
Rezultātā nopirku mikroskopu tieši tādu par kādu sapnoju bernibā.
Protams, mājas nosaucu mazāku cenu par to, lai netraumēt tuviniekus. Bet dzīvē ir viena un sapņu piepildīšana ir tas, kas padara mūs laimīgus.
Vēl, gribēju piebilst, ka viss kas notika ar mani bērnībā un pusaudžu gados, mani ļoti ietekmēja. Dēļ tās mammas dāvinātā mazā mikroskopa, man parādījās liela interese par bioloģiju un dabu. Man bija perfektas atzīmes bioloģijā skolā.
Ja toreiz mana interese būtu labāk apmierināta un man būtu šāds jaudīgs mikroskops, kas zin, varbūt es tagad jau būtu slavens mikrobiologs.
Tāpēc ir svarīgi novērot par ko bērni interesējas un mēģināt piepildīt viņu interesi. Tas var ļoti pozitīvi ietekmēt maza cilvēciņa turpmāko dzīvi!" raksta fotogrāfs.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:29

Jaunākās diskusijas